Ouderliefde

11-05-2011
   Ongeveer een week geleden ontdekten we op ons werk dat bovenop een naburig gebouw een paartje scholeksters met jongen.

Vanuit mijn kamer kijk ik er zo op en kon dan ook het drukke gescharrel naar voedsel van de ouders goed aanzien en de kopjes van de 4 kleintjes kwamen regelmatig boven de rand van het gebouw uit.

Nu is een hoog dak niet bij uitstek de geschikte plaats voor deze zowel weide als strandvogels maar blijkbaar konden ze genoeg voedsel vinden in de grasvelden in de omgeving van het gebouw.

Vanmorgen tussen de middag zag ik de hele familie over de rand van het gebouw kijken, zouden ze al uit gaan vliegen?

Toen ik terug was gekomen van mijn lunchpauze en weer eens naar buiten keek zag ik opeens dat de jongen van het dak waren gekomen, of gevallen kan je in dit geval beter zeggen.
Eén jong zagen we helemaal niet meer bewegen, één liep fier en parmantig achter zijn ouders aan en twee konden met veel wankelen en weer neervallen een klein beetje op hun pootjes staan.

Door de ouders werden degene die konden lopen in de schaduw van het gebouw gedirigeerd, de moeder bleef in de buurt van het dode vogeltje rondscharrelen en ging er nog een keer op zitten om te kijken of het nog bij zou komen of tot leven kwam. Het was een ontroerend gezicht en we stonden er met zijn allen naar te kijken.

Ook bij andere kantoren was het op eigen poten staan van de kleine scholekstertjes blijkbaar niet ontgaan want we zagen de dierenambulance komen, die gebeld was.  Ze probeerden de jongen mee te nemen om ze te bekijken, maar de ouders maakten het de mensen van de ambulance niet makkelijk en constant hoorden we en zagen we ze weer naar hun jongen en ze verdedigen.

Moeder en vaderliefde in optima forma, een prachtig gezicht om te zien, volgende keer misschien een iets minder hoog plekje zoeken, want een duik vanaf een hoog gebouw op een parkeerplaats bleek niet ideaal voor jonge scholekstertjes, helaas.

7 gedachten over “Ouderliefde

  1. Helemaal geen reacties? oke het is al een ouder logje maar toch. Zolang de ouders in de buurt zijn hoeft er meestal niet ingegrepen te worden bij vogels heb ik wel eens gehoord.

    1. Dit zijn allemaal blogs vanuit een andere website. Daarvan heb ik alleen de teksten overgebracht een voor een zonder commentaren. Ik wist niet hoe ik het allemaal in moest voeren. Vandaar dat er hier ook geen commentaren nergens bij staan. Je bent de eerste dus haha……..

      1. Je had de hele boel moeten exporteren maar ik weet niet of dat toen al kon. en dan weer importeren op de nieuwe site maar oke, nu prijk is dus als éénling in de reacties;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s