Kaart

 

Het nieuwe WoW woord van deze week KAART

Bij kaart denk ik eigenlijk meteen aan kaartspelen, krijg je een goeie kaart en in mijn geval is dat dan met klaverjassen, mijn favoriete kaartspel.

Eigenlijk totdat ik ging werken ging ik iedere week wel ergens kaarten en vier keer per jaar deed ik mee aan marathonkaarten op grote toernooien in de omgeving.

Wij noemden dat altijd de grandslam toernooien. Je speelt dan van ’s morgens tien tot ’s avonds tien zo’n 14 potjes en daarna wordt de prijswinnaar bekend gemaakt, gemiddeld doen dan zo’n 80 mensen mee.

Altijd heel leuk en jaren gingen we met een hele groep fanatieke kaarters en huurden we met elkaar een taxibusje om ons te laten brengen en weer ophalen.
Ik was in die tijd ook een behoorlijk fanatieke kaarter en eindigde regelmatig in de top 10 en 3 van de 4 grandslamtoernooien heb ik zelfs op mijn naam gezet.

Het waren altijd bijzonder gezellige dagen maar de klad kwam er een beetje in, mensen haakten af en de groep viel uit elkaar.
Voor mij werd het ook lastig om op de schaarse vrije dagen te gaan kaarten dus blijft mijn kaarten nu beperkt tot een paar keer per jaar zoals binnenkort weer het Kerstklaverjassen.

Gewoon drie potjes kaarten voor fun, het fanatieke bij mezelf is helemaal verdwenen, win nog wel steeds graag maar de gezelligheid is nu voor mij het belangrijkste geworden. Dat bevalt me eigenlijk best, hoewel ik het kaarten met echt goeie kaarters, die ook durven spelen best wel eens mis.

 Voor meer WoW verhalen  http://www.alineblogt.nl/

16 gedachten over “Kaart

 1. Heerlijk Anneke dat je daar zoveel plezier aan beleefde. Wij hebben het vroeger bij ons thuis en bij mijn schoonouders heel veel gedaan. Helaas ben ik niet zo’n kaarter dus voor mij was het niet zo geweldig… Maar ik kan het wel, hoewel het nu al jaren geleden is dat ik geklaverjast heb.,..
  Veel plezier met het Kerstklaverjassen!

 2. Ja ik hou ook van het Klaverjassen, maar ben totaal niet fanatiek erin. Ik denk als jij met mij zou spelen dat je al heel snel een punthoofd zou krijgen. mijn ouders waren ook fanatieke klaverjassers.
  Heel veel plezier gewenst met het kerstklaverjassen, het duurt nog maar een paar weekjes dan is het al zover

 3. Het is voor mij jaren geleden dat ik Klaverjas gespeeld heb… en goede kaarten hebben is dan wel erg leuk… veel plezier alvast met het kerstklaverjassen… enne leuke WOW je link staat erbij hoor… 😉

 4. Leuke WoW!
  Ik geef niets om kaarten, ben er ook niet meer opgegroeid moet ik zeggen. Ik weet dat er niet veel zijn, maar ik ben een van de weinige die niet kan klaverjassen. Ze hebben het me wel eens geprobeerd te leren, maar ik snapte er toen eigenlijk niets van ……….. ach ieder zo zijn ding! Veel plezier met de kerstklaverjas!

  1. Ik ben er dus echt mee opgegroeid, weet niet eens wie of hoe ik het geleerd werd, bij ons werd altijd gekaart , niet alleen klaverjassen maar allerlei kaartspellen, 21, 31, jokeren, zwarte pieten, weet ik veel wat allemaal maar ook andere spelletjes gedaan met broers, zussen en altijd veel aanhang. Dus echte spelletjes fananten, ik mis het soms wel eens.
   En ja zoheeft inderdaad iedereen zijn of haar ding. Jij kan lekkere gerechten maken haha daar ben ik weer een nul in.

 5. Ja dat is een goed idee, weer eens een ouderwets potje kaarten, maar dan voor mij wel rikken, klaverjassen kan ik niet.
  Leuke W O W
  groetjes ,Ria

 6. Ach vroeger was kaarten een welkome afwisseling in de lange winteravonden denk ik.En zeurders hielden dan eindelijk hun mond eens dacht ik wel eens .Mijn vader wilde altijd ook liever kaarten dan zomaar wat praten bij een gezellig samen zijn.Tegenwoordig zijn er zoveel spellen op de computer maar ook gezellig rond de tafel.Ik vind scrabbel een leuk spel.
  Mooi blogje

 7. Wij hebben ook geklaverjast, ook in compentitie verband, maar Ik was niet goed in tellen. Ik doe liever Canasta en geef Mij maar Bridgen, maar ook daar raak ik snel de tel kwijt. Leuke Wow.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s