De Hulk

Op vakantie hadden we op internet gekeken of er nog iets leuks te doen was en er zou een soort markt/braderie zijn vlakbij het station.
Dus wij daar naar toe gefietst in de veronderstelling daar wel een paar uurtjes zoet te zijn maar het bleek een soort bazar in een kerk te zijn waar we eigenlijk al snel weer uitgekeken waren.

Wat zullen we doen zei mijn zus, terug naar de stad, maar daar waren we al een paar keer geweest, dus ik zei kom op we nemen de trein naar Zwolle en gaan daar eens kijken.

Dus een kaartje gekocht en op naar Zwolle, nog nooit geweest was ik er.  Door het centrum gewandeld en midden in het centrum op het plein zag ik opeens een grote groene Hulk staan, tenminste daar moest ik meteen aan denken toen ik dat beeld zag staan.

Ik zei tegen mijn zus daar moet ik even een foto van maken want dit beeld doet me aan iemand denken namelijk HHH…… bij de meeste wel bekend van http://hartelijkehothulk.wordpress.com/.

Thuis ging ik even kijken wat voor beeld het was en dit kwam er dus uit:

Beeld van aartsengel Michael
Midden op het plein staat een beeld van de aartsengel Michaël, de beschermheilige van Zwolle. Dit beeld, genaamd “de Glazen Engel” en gemaakt door Herman Lamers, werd op 18 juni 2010 onthuld. (Tekst Wikipedia)

Ik vond het wel een heel mooi beeld eigenlijk en heel indrukwekkend zo midden op dat plein. Al denk ik wel dat HHH meer een (b)engel is. 😉

 

10 gedachten over “De Hulk

 1. Nou, inderdaad ………. voor mij lijkt het ook niet zo op een aartsengel ……… de Hulk is inderdaad meer toepasselijk en ik kan me niet aan het idee onttrekken dat dit beeld in de volksmond ook zo word genoemd.

 2. GLOEIENDE, GLOEIENDE!

  GLOEIENDE, GLOEIENDE!

  GLOEIENDE, GLOEIENDE!

  Nu ook al in Zwolle?

  De AARDS ENGEL MICHAÉL heeft volgens mijn geloof zo een macht en is strijder tegen het kwaad, daarbij is hij een grote beschermengel.

  De HHH wilde dat hij ook maar iets op hem zou gelijken?

  Baaj de weej, superleuk gevonden, Anneke.
  Dank je wel !

 3. Ik had wel door dat het een engel is, maar wel een aparte kleur en vorm voor een engel. Maar ziet wel mooi uit. Ik denk dat HHH toch wel voor 75% op lijkt of niet 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s