Dagje tuin

Vandaag nog een poosje lekker in de tuin aan het werk geweest, het was niet zo warm maar toch wel goed te doen als je bezig was.

Andere jaren zou ik al heel wat dingen die uitgebloeid waren gesnoeid hebben maar pas hoorde ik van onze televisie tuinman Rob dat je niet zomaar alles af moet snijden maar nog even moet laten staan omdat de sappen daarna nog doorgegeven worden aan de wortels waardoor je sterkere planten krijgt. Dus dat heb ik dit jaar maar eens gedaan, niet dat ik te klagen heb over mijn planten, die doen het eigenlijk best wel goed. Maar het levert wel mooie herfstkleuren op moet ik zeggen die ik in andere jaren nog nooit gezien heb.

Toch kriebelen mijn handen om alles af te snijden en winterklaar te maken maar ik hou me in.
Maak de pompen nog een keer schoon en zie dat de vissen zich ook lekker voelen, ze spelen met elkaar en zitten elkaar na in de vijver, zo enthousiast dat ze soms boven water uitkomen.

Tussen het werken door kan ik heerlijk snoepen want her en der hangt er nog wat fruit.
De laatste trosjes druiven, de allerlaatste bramen waarvoor  ik wel eerst een slalom moet maken tussen alle dikke kruisspinnen door.
Er hangen ook nog vier rijpe vijgen, ik kan me niet voorstellen dat ik die in het begin niet durfde eten omdat ik het eng vond. Ze zijn heerlijk. De boom bevat zeker nog meer dan 100 vijgen, ben benieuwd hoeveel er nog rijp worden dit jaar.
Ook de physalis bessen doen het goed, niet zo goed als andere jaren toen ik ze niet voor kon eten maar haal er toch weer een handje van af.
De tomaatjes zijn ook bijna op maar de lekkerste rode snoep ik tussendoor even op.

Ik hoop echt er in oktober nog een aantal mooie dagen komen zodat ik kan gaan snoeien want er zijn nog aardig wat bomen en planten waar aardig de snoeischaar in moet.

 

14 gedachten over “Dagje tuin

 1. Ik wilde dat ik zulke groene vingers had als jij. Maar ik vind tuinieren niet mijn ding, al vind ik het wel leuk als manlief de tuin weer gedaan heeft. Ook al is hij ook niet echt een tuinierder, hij houdt het wel bij.

 2. Goh ik snoei zelden wat in het najaar zo heeft alles zijn eigen winterdekentje. Als een plant vanzelf afsterft ruim ik dat meestal wel op. Mooie collage, van die bovenste in het midden zou ik maar niet ‘snoepen’ daar valt een paard van om zo giftig Nachtschade is dat.

 3. O, als ik dat dan zo bij jou lees, denk ik : had ik maar een tuin! Het lijkt me heerlijk, gewoon lekker buiten bezig zijn, figuurlijk met je handen in de aarde (soms neem ik aan ook letterlijk) Als het financieel gaat lukken ga ik toch volgende jaar mijn balkon eens goed aanpakken en gewoon lekker in het klein tuinieren.

  1. Ja ook op je balkon kan je een mooi tuintje creëren en als je niet alleen kiest voor zomerbloeiers heb je er het hele jaar door iets aan. En je kan altijd stekjes krijgen hoor…..:) PS ben ook heel blij met mijn tuin en ik krijg inderdaad heel vaak letterlijk vieze handen……

 4. Het is echt Physalis hoor. Als je die eenmaal in je tuin hebt staan, kom je er praktisch niet meer van af. De bessen worden heel vaak in het lampionnetje opgediend, maar dan staat het omhulsel van de bes helemaal open. Dat jij ze zo lekker vindt!
  De collage die je gemaakt hebt, is ook prachtig. Ik heb wer-ke-lijk geen idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen…

  1. Nou die collages maak ik in Photoshop, dat is niet zo moeilijk en makkelijker van 6 foto’s plaatsen ;).
   En inderdaad die Physalis komt overal op, ze zijn het lekkerste als de lampionnen helemaal verdord en open zijn. Ja ik vind ze heerlijk, vorig jaar kon ik ze niet voor eten, iedere dag een handvol. Dit jaar is de oogst iets minder omdat het een koud voorjaar was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s