Spatvrije verfrollers……

Vorige week gingen we bij Karwei inkopen doen om te gaan verven mijn zus en ik.
Nou rijdt mijn auto bijna als ik hem start automatisch naar Karwei toe omdat ik het gewoon zo’n leuke zaak vind om te neuzen en rond te kijken als er wat te klussen valt.

Maar goed, mijn zus had een kleur uitgezocht voor de muur en het plafond en een medewerker zou dat voor ons gaan mengen.
Hij kletste graag en zoals iedereen weet, praten en breien gaat niet tegelijk, dus hij laat het deksel dat hij geroutineerd van de emmer verf afgetrokken heeft precies met de natte kant op zijn toetsenbord vallen.

Een goed begin, maar verder gaat alles goed en met drie grote emmers verf is de basis gelegd van onze verfmissie. We vragen nog wat voor rollers we het beste kunnen nemen.
Dus de ijverige jongeman loopt met ons mee en adviseert de spatvrije rollers. Dat is wel fijn zeg ik tegen mijn zus maar overtuigd dat het ook zo zou zijn was ik dus niet.

Hij adviseert ook wel om afdekfolie mee te nemen en we slaan een flinke hoeveelheid in. Nog kwasten, terpentine en roerhoutjes en we zijn er klaar voor.

Gisteren alles geschuurd en vandaag zouden we het plafond gaan witten. Ik had een aantal uitschuifbare stokken meegenomen zodat we niet op trappen hoefden te klimmen.
De rollen werden verdeeld, ik ging de grote vlakken verven en mijn zus de randjes tussen de plafondplaten en aan de zijkanten.

Alles ingepakt waar geen verf op mocht komen en ik zette de roller in de verf en tegen het plafond, binnen 1 minuut was ik net een gespikkelde beer zal ik maar zeggen. Ik schiet in de lach en zeg tegen mijn zus, zie je het, lekker spatvrij hé.

Maar ik moet toegeven, het spetterde minder dan ik wel eens meegemaakt heb met andere rollers. Mijn zus wil na twee banen ook wel een keer wisselen maar na een half baantje gedaan te hebben vindt ze het toch wel zwaar werk en draaien we de rollen maar weer om.

Mijn zus is een stevige roker en dat is duidelijk te zien aan het plafond en de muren, ik hoefde me niet af te vragen waar ik gebleven was, dat was weer het voordeel.
We doen het plafond en de muren in de keuken,  best veel gedaan en morgen gaan we met goede moed en de nodige spierpijn weer verder.

12 gedachten over “Spatvrije verfrollers……

  1. Gewoon weer terug gaan naar die winkel na het witten en HEM bedanken voor het leveren van de SPATVRIJE rollers.
    Suc6 verzekerd ! ! !

  2. Ik doe mijn ogen dicht en droom: jij gaat terug naar karwei en spreekt die jongen erop aan Dan zal hij zeggen: ja, mevrouw, het was wel spat-, maar niet spikkelvrij. En daarna haal jij een kwast te voorschijn en verft zijn neus donkerblauw. Met een grijnsje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s