Een vliegende kraai……..

Een vliegende kraai vangt altijd wat, het spreekwoord luidt niet zomaar zo want als je zoals ik voor mijn werk voor de krant bij veel mensen komt gebeurt het wel eens dat mensen je gewoon een aardigheidje geven.

En zolang dat de spuitgaten niet uitloopt vind ik ook wel dat ik dat aan mag pakken.

Zoals deze week toen ik een artikel schreef over een echtpaar dat een slijterij had gehad en na 35 jaar afscheid nam. Toen ik wegging kreeg ik twee lekkere flessen wijn mee.
Of vorige week de opening van een nieuw pand van een bedrijf waar ik toen ik wegging een paraplu meekreeg.
Woensdag was het weer prijs, er was een mooi foto boek over de Krimpenerwaard gemaakt en ik liep de fotograaf tegen het lijf en hij gaf me het mooie boek mee naar huis. http://www.panoramaboeken.nl/index.php/panoramaboeken/3-panorama-krimpenerwaard

Meestal als ik ergens ben koop ik geen lootjes of dingen, tenslotte heb ik geen zin om geld toe te geven als ik ergens voor mijn werk ben maar soms maak ik een uitzondering zoals vorige week op een bazaar, ik kocht een paar lootjes en won een bon van 20 euro van een eetcafé.

Gisteren deed ik de post open en daar zaten twee entreekaarten van een concert, buiten mijn regio maar ik had er toch iets over geschreven in mijn krant en dat leverde deze vrijkaarten ter waarde van 25 euro op.

En last but nog least vanmiddag lag ik op de bank omdat ik de laatste dagen een aardige tik van de griep heb en ondanks een dik vest en een deken nog lag te rillen van de kou.  Telefoon, de buurvrouw, ze had een grote pan erwtensoep gemaakt en vroeg of ik ook wilde hebben. Wat een lieverd is het toch eigenlijk en ik hoefde zelf even geen eten te maken.

Natuurlijk komen dit soort zaken allemaal niet iedere week voor maar deze afgelopen week heeft deze vliegende kraai inderdaad aardig wat gevangen 😉

24 gedachten over “Een vliegende kraai……..

  1. Nou, dat zijn volgens mij inderdaad de leuke kanten van het schrijven voor de krant. Leuk toch ? Lekker van genieten hoor, maar ook van de aardige buurvrouw, die aan je denkt.
    Weet je, dat maakt het leven juist zo leuk, dit soort dingen.

    1. Ja zulke dingen zijn meestal wederzijds he, een goeie buur. Ik pas wel eens op de hond van de buren en op de buurman haha ( hij heeft epilepsie en als de buuf weg is een dag dan bel ik ieder uur of kijk even om het hoekje of alles goed is) ..

  2. Dat zijn de leuke dingen in het leven, toch? En zoals je zelf zegt, zolang het de spuigaten niet uitloopt. Maar die buurvrouw zou ik koesteren hoor, heerlijk dat er nog van zulke mensen zijn. Ik hoop dat je weer een beetje opgeknapt bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s