Een licht in de duisternis……

Vanmorgen kreeg ik een brief van de energiemaatschappij dat ik recht had op 55 euro teruggave omdat er in september een stroomstoring was geweest die meer dan 4 uur geduurd had.
Nou ik kon het me niet herinneren en dan is een dagboek wel makkelijk, ik zocht de dag en op en wist dat de buurvrouw wel een tijdje zonder stroom had gezeten maar ik niet, maar goed ik zal het in dank aanvaarden deze tegemoetkoming.

Tijdens het lezen van de brief dacht ik, nou iedere maand zo’n dagje zonder stroom dat scheelt aardig wat in de stookkosten en vanavond werd ik op mijn wenken bediend, een minuut of 10 voor 8 ging de computer, televisie en alle lichten uit.
Toevallig had ik, omdat ik even tussendoor wegmoest voor de krant, geen kaarsjes aan gestoken en dan is het opeens wel heel donker in huis.
Mijn zaklantaarn op een vast plaatsje blijkt opeens leeg te zijn maar al gauw heb ik wat kaarsjes op tafel aangestoken.

En als het zo donker is, ook de straatverlichting was uitgevallen, dan zie je pas hoeveel licht zo’n klein kaarsje nog geeft.
Ik hoor buiten stemmen en stap ook naar buiten en de buren staan gezellig met elkaar te keuvelen en eigenlijk is het nog wel leuk zo. Zulke dingen verbroederen altijd.

Ik ben een van de weinige die nog gas heeft dus de buurvrouw van twee huizen verder die net een baby heeft warmt water voor een kruikje voor de kleine.

Ik heb nog mijn tablet met boeken dus ik ga lekker op de bank liggen lezen. Een uur of half 10, net als ik denk, het wordt wel fris in huis zal ik even een dekentje pakken floepen alle lichten weer aan, begint het modem weer op de starten en is de storing weer verholpen.

Ik zal er geen 55 euro voor krijgen dit keer want het duurde maar anderhalf uur maar ik was toch wel blij dat het licht en de warmte er weer was.

 

20 gedachten over “Een licht in de duisternis……

 1. De warmte die je voelde door het verbroederde buurtgevoel moet toch als gloeiend heet gevoeld hebben Anneke? Meis…. je weet niet hoe of ik dat mis in “ons buurtje”, het lijkt wel of men elkaar niet meer wil zien, zonde!!

 2. In het donker ‘zie’ je ineens weer heel andere dingen. Sinds ik in Drenthe woon, waar véél minder straatverlichting is dan in het westen van het land, zie ik pas hoeveel sterren er aan de hemel staan!

 3. Wij hebben zo af en toe ook stroomuitval, maar gelukkig heb ik een gaskachel, dus zonder warmte zitten wij niet. En kaarsen heb ik altijd in huis en koken doen wij ook op gas, dus warm drinken hebben we ook genoeg. En ja, een gesprek met de buren komt ook altijd om de hoek kijken bij zulke situaties, da’s een leuke bijkomstigheid.

 4. Dit jaar al diverse keren stroomuitval gehad, maar bij een stroomuitval van 4 uur of langer kreeg ik “maar” 35 euro.
  En ja, in zulk soort situaties is er opeens veel meer saamhorigheid onder buren, toch eigenlijk ook wel leuk, tot je het inderdaad koud gaat krijgen.

 5. Toevallig moest ik gisteravond denken aan wanneer ik voor het eerst op mijn fiets met licht in de duistere polder reed.
  Het zwakke gele schijnsel is niet meer te vergelijken met de helle ledverlichting van heden.
  Toch was het leuk om dat schijnsel op de straat te zien.

  1. Ja inderdaad, dat kan ik me ook nog wel herinneren maar toen waren er ook veel minder auto’s die je mis moesten houden. Vanavond reed ik nog op een donkere dijk en dan is een fietser zonder licht een ramp..

 6. En daar was licht…………………..met een lichtpuntje van saamhorigheid,misschien moet er in Nederland zo hier en daar eens even het licht uitgaan.

  1. Wat zijn wij dan toch gezegend ,wanneer je bedenkt dat onze ouders ‘smorgens vroeg eerst de kachel warm moesten stoken en het fornuis,BRRR…..
   Mooi lichtje in de duisternis Anneke .
   groetjes, ria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s