Ik mag……….

Vanmorgen mijn ogen open, de zon, naar buiten kijken alles wit en meteen kreeg ik zo’n kerstgevoel.SONY DSC
Mijn auto moest vandaag gekeurd worden en om half 8 in de garage zijn, wat was ik vanmorgen blij dat ik gisteren een ingeving had om mijn auto daar al vast neer te zetten toen ik met mijn buuf op pad ging.

Dat scheelde een hoop krab, schrap en glibberwerk. Sneeuw vind ik mooi maar rijden in de sneeuw is niet mijn hobby.

Dus opeens wat tijd over, daar heb ik trouwens tegenwoordig regelmatig last van, dus de kruiwagen gepakt en naar het tuincentrum dat schuin tegenover mij in de straat is.

Ik was van plan om net als vorig jaar zo’n klein conifeertje te kopen en die te versieren maar ik liep het terrein van het tuincentrum op en daar zag ik hem staan. Zo’n ontzettend echt lief kerstboompje, ik was meteen verkocht.

SONY DSCDe verkoper zette hem in mijn kruiwagen en blij nam ik hem mee naar huis, onderweg flink schuddend met de kruiwagen om de sneeuw er af te krijgen.

Thuis kreeg ie even een plekkie in de bijkeuken om op te drogen en na de middag kon het grote versieren beginnen.
Eerst de lampjes, daarna balletjes en strikjes en wat slingers en ja hoor het is echt een lief boompje.

Om een uur of 3 stapte ik in de bus om mijn auto weer op te gaan halen in een naburig dorp. Er was al gebeld dat er ook nieuwe rubbers op moesten dus dat viel tegen. Toen ik kwam kreeg ik de schrik van mijn leven want ook het ophanggedeelte hadden ze moeten vervangen en ik kreeg een rekening van 800 euro gepresenteerd. Dat was wel even balen en flink slikken en de speculaaspop die ik nog bij mijn rekening kreeg kon die tegenvaller niet wegnemen.

Dat wordt dus een sobere kerst dit jaar, dacht zelf aan erwtensoep van de Lidl, dat moet er nog net af kunnen, als ik dan die speculaaspop bewaar heb ik nog wat bij de koffie.
Gelukkig had ik mijn kerstboompje al gekocht anders had dat ook nog een alternatief boompje moeten worden.

Onzin hoor, ik had er wel voor gereserveerd maar zoveel had ik dus niet verwacht dus januari zal inderdaad een heel zuinige maand moeten worden.

10 gedachten over “Ik mag……….

 1. Balen he, als zo’n keuring duurder uitvalt!! Ik heb op een gegeven moment afspaken met mijn garage gemaakt, als het meer dan 500 euro koste werd ik gebeld.
  Maar goed, daar heb ik zonder auto ook geen last meer van ………….
  Wat een mooi boompje! Ik zal volgende week eens kijken, maar weet nog niet of mijn kunstboom uit zijn doos komt dit jaar 🙂

 2. Jeetje, dat is niet mis, 800 euro! Kan me voorstellen dat je je scheel schrok. Maar je hebt wel een vrolijk boompje. Maar goed dat je het in deze volgorde hebt aangepakt, anders had je de kerstboom toch mooi misgelopen!
  Liefs van Kakel

 3. Oh, wat zonde van je geld! Maar je kunt straks wel weer veilig op pad (om de pijn maar even weg te relativeren 😉 )
  Wat een lief boompje. Komt vast goed met de Kerst.

 4. Oeps dat is jammer, maar ja voor je eigen veiligheid moet je ook wat over hebben. En je boompje is echt schattig! Goed dat je die al had staan. En erwtensoep en speculaas kan best samen hoor als het zou moeten ;-).

 5. Dat is een fiks bedrag. ik zou daar ook van schrikken, maar als je hem niet laat maken zit je ook niet lekker meer in je auto. Veiligheid voor alles.
  Je hebt een heel leuk boompje, wij hebben ook een klein boompje, dat vind ik genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s