Op naar de Kerst

SONY DSCHeb nog nooit zoveel tijd gehad om alles in orde te maken voor het versieren, huis opruimen en schoonmaakwerk voor de Kerstmis.
Twee weken geleden stond mijn kerstboom er al en was alles versierd.
Is gewoon vreemd en het lijkt ook wel geen kerst te worden dus op deze manier.

Vorige week had ik dat gevoel al zo van pff alles klaar (boodschappen dan nog niet ) ga ik nu een week niks zitten doen en wachten tot het Kerstmis wordt?

Opeens was ik het zo zat, na met mijn zus winkelen, met mijn buuf naar de stad, met mijn zoon gaan lunchen, allemaal echt wel leuk hoor en een luxeprobleem maar ik voelde me net zo’n winkeljunk worden. Mis gewoon dat voldane gevoel van een klus of werk doen.

Dus dacht ik heb nog ruim een week dan kan ik nog wel in die tijd mijn logeerkamer gaan behangen en verven dan ben ik nog voor de Kerstmis klaar daar mee en is heel mijn bovenverdieping dit jaar gedaan en kan ik in januari beneden beginnen.

Dus na het lunchen met mijn kind meteen aan de slag, het was niet zo heel veel werk meer, wat plinten schuren en het raam, de deur met kozijnen was al gedaan.ย  Dus dat lukte die middag wel om alles te doen en te plamuren hier en daar.

Donderdag had ik alles geverfd, plafond en de rest dus bleef het leukste voor mij tenminste over behangen.
Gisteren begonnen daarmee maar had nog een paar dingen tussendoor voor de krant dus ik dacht ’s avonds nog een paar baantjes maar dan had ik niet moeten doen want dan ga ik gewoon door en ja toen was het ook klaar.

Alleen ik voelde mspierpijnxxxxxeteen al dat ik zo’n spierpijn had, gewoon weer veel te veel in een keer gedaan, wanneer leer ik het nou eens een keer.ย  Vannacht de halve nacht wakker gelegen paracetamols en toen eindelijk toch in slaap gevallen.

Dus toch maar een paar dagjes rustig aan doen, even de spieren weer bij laten komen, dat is hard nodig. Heb nog wel wat schrijfwerk te doen dus dat komt mooi uit zo.

15 gedachten over “Op naar de Kerst

 1. Er brandt een vuur in haar

  ze is een workaholic in elke vezel van haar lijf en leden
  vliegt als een vlinder
  van hier naar ginder
  zelfs als het ijzer nog koud is wil ze het al direct smeden

  Lenjef ๐Ÿ™‚

 2. Lenjef, zegt het heel mooi.
  Loop jezelf niet voorbij Anneke, ga voor de verandering eens domweg voor een uurtje op een stoel zitten en kijk naar buiten, gewoon alleen maar kijken, niet denken, niet van je ene bil op je andere bil gaan wiebelen, niet met je voeten schuiven, gewoon zitten. Dat is heerlijk!

  Ik wens jou in 2013 datgene toe wat jou gelukkig maakt.

  1. Dank je wel Geesje, ja ik weet het van mezelf. Nu nog veranderen. Nou dat uurtje naar buiten kijken lukte niet maar even heerlijk op de bank liggen vanmiddag wel ๐Ÿ˜‰ Dank voor je mooie wens. Ik wens jou hetzelfde toe……..

 3. Het is bij jou alles of niets denk ik zo maar. Bij mij is dat net zo, alleen op het moment niet want mijn lijf werkt totaal niet mee. Voor mij is het ook afwachten tot het kerst wordt. Maar je bent boven toch maar mooi klaar, petje af hoor.
  Ik wens je hele fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar.

 4. Ik vind je ook een stoer wijf. Ja, Lenjef, onze blogdichter, heeft wel gelijk hoor.Maar toch vind ik het prettig dat jij dat soort adviezen tart. Want zo kom je tot iets. Je weet, die pijntjes zijn tijdelijk. Maar ze houden je niet tegen productief bezig te zijn. Ik heb daar meer bewondering voor dan voor die mensen die al preventief bijkomen van klachten die zich nog maar net aandienen. Jij gaat ervoor en paracetamol (ook mijn vriendje op sommige dagen) steunt je daarbij. Blijf lekker eigenwijs en stoor je niet aan allerlei adviezen. Jij weet hoever je te ver kunt gaan. ๐Ÿ™‚

 5. Nou nou, Anneke. Zestig jaar maar je weet nog behoorlijk van wanten ๐Ÿ˜‰ Jij hebt meer dan heerlijk eten met de Kerst verdiend maar doe vooral waar je zelf zin in hebt! Fijne dagen, maar ik denk dat we elkaar voor die tijd nog wel “spreken.”
  Liefs, Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s