Knallend het jaar uit……….

Londen `1Vorig jaar om deze tijd was ik in Engeland en maakten we ons op voor een Oud en Nieuw viering bij de Big Ben.
Tot een uur of 10 zaten we in een heel drukke Pub maar die sloot zoals alle Pubs om 10 uur.
Je zag daarna veel mensen naar de avondwinkels gaan die wel open waren om drank in te slaan en wij gingen zo eens lopen richting Big Ben en met ons duizenden andere mensen.
Opvallend was de gemoedelijke sfeer, ook de Bobby’s die gezellig met iedereen een praatje maakten en met toeristen op de foto gingen.
Ontzettend druk was het maar we vonden een mooi plekje en het wachten was op de jaarwisseling. Om 11 uur ging er een gejuich op van mensen die van het vasteland kwamen want daar was het natuurlijk een uur eerder Nieuwjaar. (gek idee eigenlijk) en ook onze mobieltjes begonnen te zoemen en de sms’jes met wensen kwamen binnen.
Om 12 uur was het zover, de Big Ben sloeg middernacht, londen3een spetterend vuurwerk werd afgestoken en dat duurde zo ongeveer 20 minuten.
Daarna ging iedereen huiswaarts en was het stil voor zover het stil kan zijn in een wereldstad.
Een kleine groep Amerikanen die bij ons in de buurt stonden en waar we een praatje mee hadden gemaakt wensten ons Happy Newyear en That was it.
Wij gingen langzaam lopend op weg naar onze bus die ons terug zou brengen naar het hotel en daar wensten we onze medepassagiers een gelukkig 2012.
Het was ongeveer 3 uur dat we in het hotel waren en toen had echt niemand zin meer om nog een feestje er van te maken.
Ik had heel fijne dagen in Engeland en heb er enorm genoten van alles maar die jaarwisseling was toch niet helemaal mijn ding.
Vanmorgen toen ik opkwam hoorde ik al volop het vuurwerk en de rotjes knallen, ik weet voor sommige hoeft het niet en huisdieren worden vaak panisch en er gebeuren vast weer veel ongelukken helaas maar het geeft mij een lekker gevoel.
londen2Knallend het oude jaar oud, bij de buren een huis verder is een tent opgebouwd en ik weet al dat daar de jongelui vanavond gaan feesten en morgen mijn tuin vol ligt met vuurpijlen en rotzooi maar dat neem ik maar op de koop toe.
Vuurwerk, rotjes, knallen en oliebollen, ik wil niet anders dan knallend het jaar uit en hopelijk een spetterend 2013 😉

 

25 gedachten over “Knallend het jaar uit……….

 1. Ook ik houd niet van vuurwerk, maar dat komt wel door de manier waarop er in mijn woon omgeving mee word omgegaan. Een 100.000 klapper in een trappenhuis af laten gaan, haalt het leuke er snel af.
  Ik wens jou een goede jaarwisseling en een nog beter 2013!

 2. Vuurwerk is ook niet mijn ding maar je hebt gelijk. Het hoort er zo bij. Ik herken je England verhaal. Was 10 jaar met een Engelsman getrouwd en was enkele jaren daar met oud en nieuw. Zoals het klokje thuis tikt…Voor jou een fijne jaarwisseling en een knallend nieuwjaar! Groetjes Ria

 3. Man en Kind (achteraf bleef ze toch maar thuis. Daar vond ze het ook gezellig, zei ze…) steken vuurwerk in de regen af. Ik motiveer ze achter het raam 🙂
  De allerliefste wensen voor in het nieuwe jaar, Anneke, waarin al je dromen maar uit mogen komen, maar bovenal een warm jaar met veel liefde…xxx

 4. Als er geen ongelukken gebeuren ben ik al tevreden,de ramen,de laan,de tuin alles is nu een ‘prutzooitje’ maar gelukkig geen ongelukken.Degene die gister hier van alles lieten knallen zijn nu net begonnen aan het opruimen.

 5. Gelukkig en een gezond maar vooral een Liefdevol nieuw jaar toegewenst, Anneke!

  En hier smeten ze afgelopen nacht ook erg hard met de deuren.
  En ze hielden het nog een poos vol ook!

 6. Vorig jaar Engeland /Londen. Wij waren er en er was staking. Kwam dat even beroerd uit. Geen metro’s, veel winkels dicht, wachtende rijen mensen voor de eettentjes. Het was niet te geloven.
  Maar toch was Londen een mooie ervaring. Die rotjes en zo hoeven van mij ook niet. Maar ik hoop wel op een fijn 2013. Dat wens ik je dan ook van harte toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s