Op herhaling ………

Gans 1Vandaag is het weer een stralend mooie zonnige dag en dat nodigt weer uit om op herhaling te gaan en de polder op te zoeken en dat doe ik dus maar. Even op zoek naar een flinke dosis vitamine Zon en natuurlijk mijn fototoestel weer meegenomen.

Opvallend veel ganzen deze keer in de polder. Wat me ook opvalt dat ik bijna nergens reigers zie, die hebben vast het diepere water opgezocht (waar ik van uit ga) normaliter zie ik om het weiland wel een reiger staan.Gans 1a

De watervogels in de polder zijn veel schuwer dan die zich in het dorp zelf ophouden en constant gevoerd worden.

Gans 2

Die blijven gewoon zitten als ik langsloop maar in de polder vluchten ze weg als ik maar in de buurt kom.

Gans 3

Ik zie ook veel aalscholvers die zich droog staan te wapperen tussen de eenden, zwanen, waterkipjes, waterhoentjes, zwanen en meerkoeten.Gans 4

En halverwege mijn wandeling kom ik drie grauwe ganzen tegen en die zijn geenszins van plan om voor mij weg te vliegen. Ze strekken hun nekken om indruk te maken en een gans gaat een showtje staan geven met zijn vleugels om indruk op me te maken. Gans 4aAls dat niet helpt komen ze alle drie al scheldend op me af en ik sta inwendig te grinniken. Dappere jongens hoor en ik kan er mooie foto’s van maken.Gans 5

Ganzen zijn een plaag in de polder voor de boeren maar ik vind ze mooi om te zien en moet ook altijd denken aan de serie Nils Holgersson waar ik met kindlief toen ie klein was altijd naar keek, we vonden dat allebei prachtig.

Heerlijk nog zoโ€™n lange wandeling vandaag, ik geniet er nog maar even van want zo te horen is het volgende week weer afgelopen met de pret. (Niet voor iedereen, ik weet hetย ๐Ÿ˜‰ ) En hier onder nog een tegenlichtopname. Tegenlicht

29 gedachten over “Op herhaling ………

 1. Nou, al die reigers zijn volgens mij naar de stad vertokken ๐Ÿ˜‰ Bij elke flat staan er wel een paar hoopvol omhoog te kijken ……………. of , zoals bij mijn foto vandaag, bij een open stukje sloot te hopen op een lekker vers hapje.

  1. Ja dat zou ook wel kunnen dat ze meer de dorpen opzoeken, als ze maar uit mijn vijver wegblijven haha hoewel die is ook helemaal dichtgevroren. Maar ik zag er in de polder geen eigenlijk vandaag.

  1. Dank je wel. Ja het leek inderdaad wel of ze speciaal voor mij een ballet opvoerden haha maar volgens mij is het gewoon een soort proberen om vijanden bang te maken. Gelukkig deed mijn toestel het weer goed. Heb hem vaker even terug gedaan in mijn fototas en thuis laten acclimatiseren dus misschien heeft dat geholpen.

 2. Hele mooie foto’s Anneke!
  Woensdag was ik op het strand en zag toen een reiger in zee staan! Dan is de nood wel erg hoog, neem ik aan. Reigers hebben het erg moeilijk nu met overal ijs.
  Groetjes Petr@

  1. Ja inderdaad ze trekken ook naar woonwijken maar moet wel eerlijk zeggen bij ons in de polder zijn er echt voor mijn gevoel meer dan zat reigers, niet dat ze dan maar dood moeten gaan natuurlijk. Maar ik bedoel zouden een paar zwakkere exemplaren er niet redden is dat denk ik ook de natuur. Ik zag ook onderweg nog wel een dode zwaan en meerkoeten liggen.

 3. Ik heb een zwak voor ganzen. Ben altijd blij dat ze niet allemaal naar het zuiden vertrekken in de herfst. Ik krijg daar altijd een beetje gevoel van heimwee van, maar weet nooit waarnaar. Idioot he? Mooie foto’s. Niet alleen van de ganzen maar ook de blauwe lucht.
  Fijn weekend, Liefs Kakel

  1. Ja ik vind het ook leuke beesten. Ja misschien heimwee naar de zomer die dan weer voorbij is, tenminste dat zou ik wel hebben. Zeg het maar niet tegen de boeren die zijn niet zo blij met al die overwinteraars hier, er komen er steeds meer die de weilanden leegvreten. en ja het was gisteren echt stralend mooi weer. Genieten dus even nog van de sneeuw.
   Jij ook fijn weekend Mirjam…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s