We gaan naar Zandvoort……..

Mijn zwager heeft het niet naar zijn zin in het zorgcentrum waar hij momenteel verblijft en ging uitkijken naar een andere taxileefgemeenschap en in Zandvoort werd een zorginstelling gevonden waar meer mensen van zijn eigen leeftijd wonen.

Hij kreeg de kans om er 2 weken te gaan logeren om zo te kijken of het hem bevalt en of hij geschikt is voor deze locatie. Een mooie kans want gewoon kijken in een dag weet je nog niet veel hoe dingen daar gaan of zijn.

Vorige week donderdag zou ik hem wegbrengen, code oranje, dus gladdigheid maar goed het was afgesproken dus de taxi kwam netjes op tijd.
Ik heb al twintig jaar niet meer in een taxi gereden zei de taxichauffeur, dat vond ik nou niet echt geruststellend als je met zo’n rolstoelbus op weg moet met gladdigheid maar goed we gingen op pad.

Bij het eerste de beste dorp wilde hij al afslaan, dus ik zei dat zou ik niet doen, keren en opnieuw de weg op.
Ik moet eerlijk zeggen dat het rijden wel aardig ging als vond ik hem wel snel afgeleid maar goed, misschien lette ik er te veel op. In Wassenaar ging het weer fout en kregen we alle straatjes in Wassenaar te zien met de daarbij behorende verhogingen op de weg en dat is een ware ramp voor mijn zwager die als in een soort 8 baan dan in mijn rolstoel zit te schudden.

Nou ja we bereikten heel de locatie, midden in de duinen gelegen, echt een prachtige entourage.
We werden warm verwelkomd en meteen naar zijn logeerkamer gebracht die minstens 2 maar ik schat wel 3x zo groot is als waar hij nu woont. Met een eigen keukentje en hele ruime badkamer, het ziet er prima uit en dat vond hij dus ook.

Een grote huiskamer en meteen heeft hij al een praatje met een van de bewoners. Een heel grote hal waar de rolstoelen langs je heen rijden in een tempo die op de A2 een bekeuring zou opleveren voor mijn gevoel 😉
Rond het gebouw allemaal paden waar goed met een rolstoel gereden kan worden, ja ik was er ook heel enthousiast over.

Het enige jammere is dat het zover weg is en hij, dat weet ik nu al, bijna geen visite meer zal krijgen. Zijn vrienden die eenzelfde leven als hij leiden komen nu nog wel maar echt niet naar Scheveningen en ook voor mezelf weet ik dat het hoogstens 1x per maand zal zijn dat ik naar hem toe zal gaan en niet zoals nu vaak 2 of 3 keer per week.

Maar het is zijn leven en ik snap dat dit beter voor hem is en hij daar misschien nog een leuk leven op kan bouwen met leeftijdgenoten die ook allemaal een flinke handicap hebben.
Het gekke is dat ik het ook wel weer zal gaan missen, al bijna twee jaar toch even een loopje naar het zorgcentrum waar ik inmiddels al zoveel mensen ken, de boodschappen voor hem doen.
En toen ik wegging en hem daar alleen achterliet had ik er ook een vreemd gevoel bij, zo van ik laat je in de steek, heel gek eigenlijk alsof je een soort kind in een tehuis aflevert die je niet meer thuis kan hebben terwijl het toch een volwassen vent is die kiest voor zijn eigen leven.

Ik ben heel benieuwd hoe hij het deze weken zal ervaren, volgende week komt hij weer terug en dan wordt het aan beide kanten geëvalueerd en moeten er keuzes gemaakt worden. Spannend.

25 gedachten over “We gaan naar Zandvoort……..

 1. Ja ik ook hoor Mirjam en in de Breeje waar hij op een afdeling zit waar mensen of komen om te sterven of om op te knappen is niet echt een inspirerende omgeving voor hem. Hij kan daar in Zandvoort weer een leven opbouwen. Er wonen daar voor 90 % mensen die MS hebben maar van allerlei leeftijden dat is wel beter voor hem en daar gaat het dus om.

 2. Misschien dat hij er ook vrolijker van wordt en misschien wat gemakkelijker in de omgang.Want wat ik ervan begrepen heb is hij nogal mopperig en misschien nu niet echt op zijn plek.Hopelijk wordt het een positieve logeerpartij.

  veel misschiens wel,maar het spant er wel een beetje om.

 3. Een tante van mij ging ook op proef logeren in een verzorgingshuis en het beviel zo goed dat ze niet meer naar huis is terug gegaan. Een goed idee!
  Ben benieuwd hoe het hem bevalt.

 4. hij zal daardoor misschien wel een ander mens kunnen worden, vrolijker. En misschien leert hij dan positiever om te gaan met mijn grote beperkingen. Is niet makkelijk om los te laten, vooral nu je zo lange tijd voor hem alles gedaan hebt en dergelijke.
  Afwachten, ben benieuwd!

 5. Hopelijk voelt je zwager zich in het nieuwe zorgcentrum beter thuis, er is maar één die dat het beste (aan)voelt en dat is hijzelf. Ik kan me van jou kant ook heel goed voorstellen dat als het al definitief doorgaat er een leegte ontstaat, van twee/drie keer in de week naar één keer in de maand is wel even wennen denk ik, maar als hij daar gelukkiger is ben jij dat vast ook voor hem toch?…..Toch sterkte ermee hoor Anneke.
  Liefsss, Hanny

 6. Anneke als ik lees waar hij nu woont kan ik me voorstellen dat je elke dag geconfronteerd wordt met leed het zei mensen die wel naar hui s mogen gaan het zei mensen die sterven, daar wordt je uit eindelijk niet positief van.
  Ik gun je zwager dan ook een mooie plek met positieve energie, waar hij ook een nieuwe vriendenkring kan opbouwen.

  Voor jouw volgt uiteraard een ander ritme, ook wel loslaten en weten dat hij het goed krijgt en jij hem toch kunt bezoeken alleen niet meer zo vaak als je zou willen, dus voor jouw hoop ik dat je het een plekje kunt geven.

  Groetjes Laura

  1. Ja hoor ik heb er geen moeite mee als hij gaat verhuizen, bedoelde alleen dat het gewoon even wennen is als je het in je systeem hebt zitten. Maar ik denk zelf ook dat hij daar meer op zijn plaats is, jammer dat het een lastige reis is om naar toe te gaan voor iedereen.

 7. Hij zoekt niet voor niets naar een nieuwe plek Anneke
  dat hij als hij daar blijft je nog vaak zal missen blijft zonder kijf en jij zal hem ook nog wel eens missen.
  Mooi als het leven zelf dit berichtje Anneke.

 8. Dat hij de mogelijkheid kan krijgen om dit uit te proberen vind ik super. En ook dat hij dan eventueel zal kunnen verhuizen. Je zult toch maar zo gehandicapt zijn en het niet naar je zin hebben in je woon/leefomgeving. Maar jij zult je loopje missen, dat is ook weer logisch. Ben benieuwd naar het vervolg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s