Geurtjes…….

Soms kom je in van die winkels waargeurzakjes ze van allerlei geurkaarsen, geurzakjes en dat soort geneuzel verkopen, eerlijk gezegd vind ik dat vreselijke winkels met al die voor mijn gevoel chemische geurtjes door elkaar.

Kan er slecht tegen en kom er het liefst zo weinig mogelijk.

Vanmiddag had ik even een paar boodschappen gedaan en kwam ik thuis en had mijn tasjes even op de keukentafel gezet.

Nou heb ik toch wel een neus voor geurtjes moet ik zeggen en ik bleef maar een apart geurtje ruiken, kon het niet helemaal thuisbrengen maar ik vond het echt zo’n wc verfrisser geurtje terwijl ik niets in die richting gekocht had.

Na een bakje thee ging ik mijn boodschappen even uitpakken en ja hoor daar kwam ik opeens de boosdoener tegen. In een zakje van het Kruidvat zat een gratis monster van Nivea in de vorm van een geurzakje, getver wat stonk dat zeg.

En opeens kreeg ik een goed idee, gisteren was mijn nichtje op visite geweest met haar vriend omdat ik wat dingen voor haar in moest scannen.
Nu mag er in mijn huis niet gerookt worden, alleen in de bijkeuken mogen ze dan wel roken maar heel de dag rook ik daar nog die vieze stinkgeur van die sigaretten die ze daar gerookt hadden. (volgens mijn zus zijn degene die zelf gerookt hebben, zoals ik, de ergste !!)

Ik hrokening dat geurzakje daar maar ergens aan een spijkertje, als ik dan moest kiezen uit twee vervelende geurtjes dan nog liever dat geurzakje dan die vieze rooklucht…. en het hielp.

Na twee uur was de rookgeur verdwenen, het geurzakje had zijn werk gedaan en kon wat mij betreft de vuilnisbak is.
Opgeruimd staat netjes.

20 gedachten over “Geurtjes…….

 1. Ben niet dol op die geurdingen, maar heb toch wel hier en daar een verfrissertje staan. .Het hangt ook een beetje van de geur af. Mijn dochter is gek op ‘vanille’, echt vreselijk. En wierook of geurstokjes vind ik zo smerig, het slaat mij ook op mijn keel en hoofd. Zo kan ik ook niet tegen hyacinten en lelies, die zet ik meteen buiten de deur…
  Maar als je door zo’n stinkzakje de rooklucht uit je bijkeuken krijgt heb je gelijk dat ding op te hangen! Exrokers die de ergste tegenstanders worden? Nah wat zal ik zeggen ;-).

  1. Haha rook je misschien of ben je ook een ex roker 🙂 Ja die zware luchten hou ik ook niet zo van hoor, wel in de tuin waar de geur wegkan maar hoef ze niet in huis. Vind verse lavendel in mijn toilet wel lekker ruiken.

   1. Ja, ik ben inderdaad ook een ex-roker ;-). Al meer dan 30 jaar hoor, allebei tegelijk. Maar ik vind het echt niet lekker want de rook van iemands sigaret komt altijd naar mij toe lijkt het wel…
    En bij ons in huis wordt al niet meer gerookt sinds wij allebei gestopt zijn. De kinderen gingen roken, ze vroegen waarom we niet boos werden. Ik had alleen maar gezegd dat ze sukkels waren. Heeft toch geen nut als je gaat verbieden. Maar nooit in huis. Mijn dochter rookt zelfs niet in haar eigen huis, altijd buiten… En is ook een tijd gestopt geweest, helaas door stomme omstandigheden weer begonnen. Maar ik zal er nooit wat van zeggen, ook niet bij anderen. Iedereen moet het zelf maar weten toch?

 2. Gelukkig is er niemand die hier mag roken ,alleen buiten ,op het half overdekte terras. Anneke ik zag jou reactie bij mij op Logjes lezen, doch het reageren lukte niet. Waardoor dat komt en hoe ik dat kan herstellen weet ik niet.
  Lieve groetjes,
  Ria

 3. Kijk en zo ben je dus gratis die rook lucht kwijt 🙂 Lekker toch?

  Ik ben allergisch voor geurstoffen, dus ook voor dat soort zakjes,luchtverfrissers en geurkaarsen. De laatste jaren zelfs zo, dat ik er niet alleen eczeem van heb, maar dat sommige luchten ook veroorzaken dat ik het benauwd krijg en moet “puffen”om weer lucht te krijgen.
  Dus ………… ik was met de rooklucht blijven zitten, dat is minder erg dan het benauwd hebben.

  1. Ja ik had het ooit met een vrouw die kon niet tegen mijn parfum, moest echt stoppen met kaarten en pillen innemen tegen allergie. Eerst deden we wel een beetje lacherig er over maar het was natuurlijk voor die mevrouw heel vervelend.

 4. Wij hebben alleen in de wc juist wel van die geurstokjes staan. Mijn vriend kan door zijn Asperger ook niet goed tegen luchtjes, tenzij ze zoals die stokjes een beetje constant zijn. We kiezen wel heel bewust geurtjes die we lekker vinden – en die stokjes ruiken sowieso lekkerder dan wc-verfrissers vind ik.

 5. Ooit een Heerlijke Hartelijke Hot Hulk gesnoven?
  Die ruiken ECHT lekker!
  Helaas voor jou, je kunt ze niet aan een spijkertje ophangen.

  Ik houd ook niet erg van luchtjes maar ik heb ooit in een museum achter een vrouw gestaan, die rook toch lekker.
  En ze geleek niet op een Hemaworst!

  1. whahaha nou toevallig kocht ik pas een hema worst maar ik vond hem echt heel smerig, zowel ruiken als smaken.. Maar een HHH heb ik nog nooit gesnoven……. geef een tip ruik je naar fris gewassen kleding die buiten gedroogd is????? hahah dat vind ik namelijk lekker ruiken. Of aardappelen met een grondgeur er nog aan haha….

 6. Eindelijk iemand die die chemische geurtjes ook zo verschrikkelijk vindt. Toch hebben wij van de week een geur gekocht. Een wierookje van o.a. salie dat de smerige geuren verdrijft. Ik vond ook dat niet lekker. Thuis heb ik wel wierook van lavendel en wilde bloemengeuren. Een enkele keer doe ik dat aan (dan ruikt het minder naar KAT) en dat vind ik dan weer wel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s