Vrouwendag…..

vrouwendagAfgelopen vrijdag was het Internationale Vrouwendag en gisteren werd er hier in ons dorp een bijeenkomst georganiseerd door vrouwenbonden waar zo’n 250 vrouwen aanwezig waren.
Ik vind deze dag best belangrijk, in veel landen is de positie van de vrouw nog heel erg slecht en ook in Nederland is nog niet alles zoals het zou moeten zijn.

Een dag met lezingen, muziek en samen lunchen, ik had een uitnodiging gekregen om te komen, het programma zag er wel afwisselend uit.
Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk niet iemand ben die van die vrouwenclubs houd eigenlijk.

Aan de ene kant ben ik soms wel eens jaloers op vrouwen die dat wel hebben en aan de andere kant word ik er ook altijd een beetje kregelig van.
Ik heb dat nooit gehad wel een paar goeie vriendinnen waar ik ook vreselijk mee kan lachen en eindeloos praten maar niet van die vrouwenclubjes, ben wat dat betreft aardig solistisch ingesteld.

Maar goed de dag begon, na een bakje natuurlijk, met een lezing over het ontstaan van vrouwendag, het meeste wist ik wel maar wel interessant.
Daarnavrouwendag kwam Bettine Vriesekoop een lezing houden over “Vrouwen in China” . Op zich een interessante lezing die, als Bettine het net zo goed had kunnen overbrengen als dat ze kon tafeltennissen, wel boeiend zou zijn geweest.
Helaas was dat het niet geval zodat iedereen na een half uur al een beetje de concentratie verloor en opeens zo nodig naar het toilet moest en dat maakte het ook heel onrustig in de zaal.

Zelf was ik ook halverwege de interesse kwijt helaas, maar goed daarna kwam nog iemand van het Europees Parlement die wel haar zegje kon doen maarΒ  te weinig tijd had zodat er geen vragen meer gesteld konden worden en dat was wel jammer.

Het is ook niet makkelijk om zo’n dag te organiseren, dat snap ik best wel en zeker voor 250 vrouwen doe je het niet gauw goed. πŸ˜‰ Misschien dat ik daarom niet zo van dit soort bijeenkomsten houd.

Het muzikale element bestond uit vier dames die a capella een aantal nummers zongen en dat zat zo ontzettend leuk en hilarisch in elkaar, naast het feit dat ze ook nog goed konden zingen, dat het de ochtend heel leuk afsloot.

Ik heb nog even geluncht en hier en daar een praatje gemaakt in de pauze en daarna ben ik lekker afgehaakt, had het wel even gehad en geen zin om ook het hele middagprogramma nog te volgen.

slapenenn beerHet weer nodigde uit om lekker met een dekentje op de bank te gaan liggen met een boek en dat heb ik dus gedaan, niet veel gelezen want volgens mij was ik na een halve bladzijde heerlijk verdwenen in dromenland…………..

 

Plaatjes internet foto @anneke

7 gedachten over “Vrouwendag…..

  1. Ik ben ook niet van de “clubjes” en zou denk ik ook niet naar zo’n bijeenkomst gaan. Ik kan me voorstellen dat je het na een halve dag voor gezien hield.

  2. Dapper dat je gegaan bent! Ik had het in het NN gelezen dat Bettine kwam en had van haar eigenlijk wel een lezing vol humor verwacht,maar ik begrijp dat dat tegen viel. Jammer. Ik begrijp je volkomen dat je afhaakte en met een plaid op de bank ging liggen lezen (ahum πŸ™‚
    Liefs Kakel

  3. Nou, als ik daar niet naar toe moest, zou ik niet gegaan zijn …….
    Ik ben daar niet zo van. Jou middag bezigheden zouden meer aan mij besteed zijn, zeker met dit weer πŸ™‚

  4. Het lijkt me ook een erg lange dag hoor… en inderdaad zoiets organiseren is niet makkelijk.
    Je hebt je tijd ’s middags in ieder geval goed besteed πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s