Mama zegt…………

PostbeerNormaliter gaat mijn broer (die dicht bij mijn moeder woont ) iedere dag even naar mijn moeder om te kijken of alles goed is, de post door te nemen en eventueel geld voor haar halen als ze dat nodig heeft.

Mijn schoonzusje doet altijd de was voor haar en de boodschappen, dus wat dat betreft heeft zij het getroffen.

Maar als ze op vakantie zijn, zoals nu,  gaan mijn jongste zusje en ik om beurten een dag naar haar toe, natuurlijk zouden we best een dag over kunnen slaan want er is zorg en alles geregeld maar goed, wat dat betreft is ze natuurlijk best verwend en wij vinden het ook niet erg.

Vandaag was het mijn beurt, mijn moeder heeft voor mijn zus en mij altijd bepaalde taken, wasdagmijn zus doet de boodschappen en ik ben uitgekozen om de was te doen, de post te bekijken en dat soort dingen en dat doen we dan maar.

Ik had vandaag best weer een drukke dag en ook een heel drukke week gehad met best wat spanning natuurlijk of dat ik die baan zou krijgen en dus nauwelijks tijd voor mezelf.
Mijn zoon zijn auto was deze week beschadigd, de achterruit er uit dus die leende vandaag mijn auto zodat ik vanavond pas naar mijn moeder kon en ik was best moe.

Dus nadat ik de was gepakt had en de post voorgelezen vroeg ik of ze het erg vond dat ik weer naar huis ging omdat ik best moe was.
Nee dat vond ze niet erg.

Nauwelijks was ik thuis toen belde ze weer op, je moet eens wat rustiger aan doen hoor zei ze, je hebt het veel te druk met van alles.
Stiekem schoot ik een beetje in de lach, is ze 97 en ik 60 en nog steeds blijft ze moederen. Ja hoor mam zei ik, vanavond doe ik niets meer.

Wijn 4En ik heb geluisterd, vanavond lekker even televisie kijken en niet veel meer gedaan dan nu even een blogje schrijven en lekker met een rood wijntje op de bank hangen en op tijd naar bed.

Toch wel lief zo’n moeder die nog steeds bezorgd om me is en dat ook zegt en waar ik ook nog (een beetje) naar luister.

10 gedachten over “Mama zegt…………

  1. Heerlijk nietwaar ?
    Dat je,je moeder nog bij je in de buurt hebt.
    Je blijft een kind van haar hoe oud je ook word.
    En de meeste moeders zijn een stukje thuis die nooit vervangbaar is.

  2. Ik herken dit wel. Ook mijn moeder heeft veel hulp nodig. Ik doe het met liefde maar niet altijd met plezier. Mijn mam, ach ze heeft te veel verdriet om nog te “moederen”, dat geeft niks want ze heeft het vroeger wel gedaan! En daar denk ik nu nog vaak aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s