Collega’s

vergaderen 1Hoe gaat dat als je werkt, je hebt je collega’s en daar werk je mee, je deelt er dingen mee tenslotte werk je gemiddeld 8 uur per dag samen.
En soms gaat dat best ver als iemand iets ingrijpends in zijn of haar leven meemaakt. Je leeft mee, praat met ze en betekent misschien soms iets voor ze.

En dan ga je weg, je zegt je collega’s gedag en begint een ander leven en daar horen ze niet meer in thuis.
Zo gebeurt het meestal en dat is ook goed want je kan nu eenmaal niet al die contacten die je gemaakt hebt bijhouden.
Ga maar eens een paar maanden later als je ergens gewerkt heb daar op bezoek, je voelt je er dan niet meer thuis, je deelt niet meer de gesprekken, het werk en dat gaat meestal al heel snel.

Maar soms gebeurt het dat je collega’s tegenkomt die iets meer worden dan alleen collega’s waar het meteen mee klikt en iets voor je betekenen en vindt je het leuk om ze nog eens een keer te zien.

En dat is voor mij Plien. Na toch een tijdje uit het werkproces te zijn geweest ging ik weer boekkkkennnnnwerken en zij werkte mij in met enorm veel geduld. En al snel was er een soort klik hoewel we best veel in leeftijd verschillen telde dat niet zo mee.
We hadden veel interesses die we deelden en dat was gewoon leuk. Zij bood aan om mij te helpen met een blog te maken op wordpress toen de ellende met weblog begonnen was.

Nadat ik gestopt was met werken hielden we contact, weliswaar digitaal via mails .

Als dank hiervoor kwam ze vorige zomer bij me barbecueën en dat was heel gezellig. Weer even bijkletsen en ervaringen uitwisselen. Soms ook wel met pijn in mijn hart over de verhalen van mijn vroegere werk maar dat was geen belemmering.

scrrrrrrIk maakte haar enthousiast om ook een mee te gaan doen met schrijfuitdagingen zoals bij Plato en ik moet zeggen ze is nu nog fanatieker dan ik en dat is gewoon zo leuk.
We wordfeuden regelmatig en via onze blogs blijven we op de hoogte van ons reilen en zeilen.

En vanavond ben ik bij haar wezen eten, heel gezellig en Plien je kan lekker koken, je hebt me heerlijk verwend. eten samen
We hebben vast afgesproken om van de zomer weer een keer te gaan barbecueën bij mij in de tuin en het is leuk om zo toch nog contact met haar zo te houden.

17 gedachten over “Collega’s

 1. Zeker is dat leuk om contact te houden, maar inderdaad, dat gaat niet met iedereen. Ik heb het ook ervaren toen ik weer eens terugging naar mijn oude werk om iedereen weer even te zien. het is leuk, maar ze hebben gewoon geen tijd en dat is logisch want er moet gewerkt worden.
  Ik heb nog contact met mijn oude baas en met 2 ex-collega’s die allebei bijna 20 jaar jonger zijn dan ik, intussen alleen via Facebook en dat is erg leuk. We blijven toch een beetje op de hoogte van elkaars leven. En omdat ik de nieuwe berichten van mijn blog automatisch laat publiceren op Facebook lezen ze die ook af en toe.

 2. Dát zijn de echte vrienden: die altijd blijven. No matter what! Fijn dat jullie het samen goed kunnen vinden. Als jullie elkaar een tijdje niet gezien hebben, klikt het vast weer naadloos. Fijn!

 3. In vriendschap maakt leeftijd niet uit 🙂
  Maar zoals je beschrijft gebeurt eigenlijk altijd. Er zijn dus uitzonderingen. Het klikte meteen en vond het leuk om jou in te werken. Het zal altijd even moeilijke moment zijn als ik over mijn werk praat.
  Haha, ben ik zoooo fanatiek 😉 Ach, is leuk om te fantaseren en die uitdaging aan te gaan 😀 En dank je voor dat!
  Nog geen voedselvergiftiging gehad 😉 Ik had nu met noten erop, dat is ook lekker en daar heb je geen room voor nodig naar mijn mening. Alleen misschien wat pittiger noten. Dus dat kan je ook doen.
  En zeker leuk om op die manier contact te houden 🙂

 4. Eigenlijk het ik altijd wel contact na het werk gehouden met minimaal 1 collega. Een collega van mijn laatste vaste werk zie ik nog steeds en is een echte vriendin geworden. Ik ben daar 10 jaar terug ontslagen ………… dat zijn wel de leuke dingen.

 5. Je hebt gelijk, Plien is een prima meid. Ik ken haar alleen van de weblog maar daar maakt ze iets heel bijzonders van en dat is leuk om te zien. Fijn dat jullie vriendinnen zijn. Twee creatieve doorzetters bij elkaar, dat is pas synergie.

 6. Een tijdvullende bezigheid

  familie en collega’s kun je niet zelf kiezen
  men moet er mee leren leven
  een oefening in nemen en geven
  zonder de eigenheid uit het oog te verliezen

  Echte vriendschap verwatert niet, Anneke.
  Lenjef

 7. Ik herken het helemaal. Collega’s van mijn vorige werk daar hoor ik helemaal niks meer van. Mijn werk daarvoor juist weer wel. Maar dat heb ik inmiddels geaccepteerd dat het gewoon zo is.

  Liefs!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s