Het was te mooi om waar te zijn…….

Toen ik gebeld werd door de zorginstelling of ik wilde komen praten/solliciteren voor een baan als receptioniste als invaller en oproepkracht was ik heel erg verrast.
Zoals ik eerder schreef verliep het gesprek goed en werd ik de volgende dag gebeld dat ik aangenomen was, de afspraak werd gemaakt om morgen het contract te tekenen en afspraken te maken om in te gaan werken.

Ik was ontzettend blij, weer een baan, weliswaar inval en oproepwerk maar toch weer een begin, lekker dichtbij. En precies een jaar nadat ik mijn werk kwijtraakte. Het leek te mooi om waar te zijn.

En het bleek ook te mooi om waar te zijn.
Gisteren en vandaag was ik twee dagen met een vriendin naar Nunspeet, we hadden geweldige dagen, prachtig weer en leuke dingen om te doen. Vanmiddag toen ik op een terrasje zat werd ik gebeld voor de directrice van de zorginstelling.

Ze zei dat de afspraak voor morgen niet doorging, dus ik wachtte tot ze een nieuwe datum voorstelde maar zei ze de afspraak is helemaal gecanceld.

Van hogerhand was bericht gekomen dat er een totale personeelsstop was en ik dus ook niet meer aangenomen mocht worden.
Oke ik zal niet opschrijven wat ik toen dacht maar het was niet echt iets leuks maar ik hield me goed tijdens het gesprek.
Dikke tranen toen ik de telefoon uitklikte, gelukkig was ik niet alleen, de lol was er voor mij ook helemaal af op dat moment. Gelukkig waren we inmiddels weer onderweg om naar huis te gaan en kreeg ik dit niet gisterenochtend te horen.

Ik baal er enorm van en dat is een understatement, het lijkt verdomme wel of er nooit eens iets goed kan gaan bij me en of ik altijd vooraan sta als de klappen uitgedeeld worden in het leven en dat is gewoon niet leuk.

En ik weet best dat ik genoeg heb om nog blij mee te zijn, dat ik eigenlijk niets te klagen heb maar ik ben nu gewoon heel verdrietig en ook boos weer over de manier waarop, de dag voor de afspraak om half 5 gebeld worden om het even tegen me te zeggen.

17 gedachten over “Het was te mooi om waar te zijn…….

 1. Wat een teleurstelling, ik kan me goed voorstellen dat dit hard aankwam. Ook niet zo zorgvuldig van de instelling om dit pas op het laatste moment bekend te maken. Ik vind het echt jammer voor je!

 2. Gatsie wat een teleurstelling. Zij kunnen er waarschijnlijk ook niks aan doen maar toch balen dat je het maar zo kort van te voren wordt verteld… Niet de moed verliezen Anneke, er komt vast wel weer iets nieuws op je pad, wie weet waar dit goed voor was…

 3. Jakkes wat een rotbericht zeg. En wat slecht van zo’n directrice dat ze niets wist van de personeelsstop. Dat had jouw die hele berg rotgevoelens kunnen besparen.

  Sterkte!

 4. Kan alleen maar een Hartelijke Hot Hulk Knuffel geven.
  We leven in rare tijden opheden Anneke.
  Ooit komt er beterschap!

 5. Ik kan denk ik wel raden naar wat je dacht. Wat een rot bericht en dat zo kort van tevoren, dat hadden ze wel zorgvuldiger aan kunnen pakken. Ik hoop dat je dit snel achter je kan laten en iets nieuws vindt. Sterkte.

 6. Was daar dan helemaal niemand die zich even in jou kon verplaatsen? Weinig zorg in die instelling ;-( Ze weten niet wie ze laten lopen!
  Jij zit er ondertussen mee. Sterkte Anneke. Je verdient beter.
  Een knuffel van Kakel

 7. Lieve Anneke het is de maatschappij en wat je op je lippen en in gedachten had kan ik me goed vvoorstellen.een ddikke knuffel daarvoor xxx

  Als je over de teleurstelling heen bent geniet Anneke geniet om mij heen heel veel verdriet en weinig tijd van leven, daarom lieve Anneke geniet zolang van je “vrijheid” in je leven en júist als je het niet verwacht komt heg geluk ook weer kijken liefs Laura

 8. Geboren onder een verkeerd gesternte

  voor sommige mensen staan de hemelsterren altijd gunstig
  zelfs in de donkerste nacht
  waarin iedereen het ergste verwacht
  voor hen schijnt de zon direct voor anderen blijft ze afwezig

  Ik wens je heel veel sterkte, Anneke!
  Lenjef

 9. Zo ……….. wat heb jij alle recht om verdrietig en boos te zijn zeg!! Dat zou ik ook zijn ………..en ja, positief zijn lukt dan gewoon niet …….. het ik ook een rot situatie, werkloos zijn!!
  Hoop dat je de kracht vind je over de teleurstelling heen te zetten. Het is letterlijk : uithuilen en opnieuw beginnen. Sterkte Anneke.

 10. @ allemaal Dank je wel voor alle reacties. Ja was er niet heel blij mee maar goed het leven gaat gewoon verder en ik dus ook. Wie weet wat er nog weer komt. Hoewel ik de hoop op werk wel kwijt ben dus inmiddels.

 11. Dit is werkelijk om ziedend te worden. Zijn er dan helemaal geen normale mensen meer. Dit hadden ze ook wel op een andere manier kunnen mededelen. Ergerlijk.
  Zo gaat het met zoon trouwens ook vaak. Dat hij (en jij) de moed er dan evengoed nog inhouden vind ik meer dan knap. Ze doen er tenslotte alles aan om mensen te ontmoedigen.

  1. Ja het ging wel even van ((*&(*&)^*&^&%$^$##^%$^%$^$^%&^*^**^maar goed ik kan wel blijven piepen er over het verandert toch niets al was ik er wel even door aangeslagen weer.. Hoop dat je zoon ook snel een leuke baan vind, voor hem is het nog veel belangrijker als je zo jong bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s