De pompen draaien

Een pompgeweldig tuinweekend, had ik gisteren gekozen om met een boekje heerlijk een paar uur op mijn stretcher te gaan liggen vandaag had ik gereserveerd voor werken in de tuin.

Zo rond 12 uur staat de zon in mijn tuin en begon ik zittend in het zonnetje met even rond te kijken wat ik het beste kon gaan doen. De vijver, proberen of mijn pompen het nog doen die ik heel de winter in de vijver heb laten zitten tegen mijn gewoonte in dus ik ben heel erg benieuwd.
Had wel alle slangen leeg laten lopen zodat die niet konden bevriezen en het filter leeggemaakt.

Ik spuit alles af en sluit ze weer aan, pomp ÊÊn begint meteen te dotterspruttelen, mooi zo, het duurt altijd even voordat het water heel de tuin door gestroomd is om aan de andere kant weer in de vijver uit te stromen maar ja hoor het komt er aan, ook de andere pomp geen problemen, zo weer een beetje mazzel gehad eigenlijk want het heeft deze winter best veel gevroren natuurlijk.

Ik haal het net eraf, het is altijd de gok, wanneer doe ik dat maar ga ook niet heel de zomer tegen een net aan zitten kijken, maar hopen dat de reigers het niet door hebben. 😉

In de vijver drijven nog wat blaadjes en rommel dus met een net schep ik het uit de vijver en gooi het achter in de tuin neer, ik schrik er van want ik zie opeens dat ik een kluit kikkerdril opgeschept heb. Gauw doe ik het weer terug op de plaats waar ik het vandaan gehaald heb.
padddenkikkersEn ik zie in het ondiepe dus warmste gedeelte nog meer kikkerdril bewaakt door Ma Kikker en er doorheen lopen de strengen met Paddenritten.
Heel de middag hoor ik het gebrom van de kikkers en padden dat voor mij de ultieme voorjaarsmuziek is, dan begint de lente echt.

Heel de middag ga ik plantjes verpoten, poten, wat onkruid wieden en zo heerlijk heel de middag rommelen.
Ik zie dat er nog heel wat werk te doen is de komende weken, geen straf voor mij.
Deze tuinmiddag sluit ik af met een uurtje nog lekker in het zonnetje liggen op mijn stretcher, genieten en hopend dat er nog veel van dit soort dagen komen.

14 gedachten over “De pompen draaien

 1. Ja, het was goed weer om lekker buiten bezig te zijn 🙂 En wat heerlijk dat het leven weer aan het terugkomen is in je tuin …… ja, dat geeft toch het ultime voorjaarsgevoel 🙂

 2. Kikkers hebben wij ook in ons minivijvertje, gezellig en leuk is dat gekwaak
  ja ik heb ook echt zin aan de zomer
  meer buiten zijn en
  langer licht in de avond …lekker

 3. Dat wordt weer genieten Anneke! Wel een heel werk om alles netjes bij te houden maar aan jou wel toevertrouwd. En leuk ook al die levende have ;-). Het wordt vast een hele hete zomer!

 4. Als ik dit lees denk ik, je moet misschien nog veel doen maar het is al helemaal gezellig. En die kikkers erbij… uit mijn vijvertje springen ze altijd weg, richting sloot. En dan de grootte van die tuin en wat je dr allemaal in hebt. Een feest, dat is het.

  1. Ja mijn tuin is best een beetje mijn paradijsje. Met vijver vervloek ik vaak in de winter maar ’s zomers is het echt heel mooi. Kikkers, vissen, veel vogels die komen badderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s