Erfelijk belast?????

ik_ben_een_ster_in_knoeien_slab_1344511121_original_2Als je wordt geboren ontvang je een pakketje erfelijke eigenschappen van je vader en je moeder, althans daar ga ik van uit en daar moet je het maar mee doen.

Het is niet altijd eerlijk verdeeld want het ene kind krijgt weer heel andere eigenschappen dan een volgend kind en ruilen kan je niks meer het lijkt een kwestie van willekeur.

Dat maakt ieder mens natuurlijk wel uniek (behalve eeneiige tweelingen die hetzelfde pakketje krijgen).

Zo heb ik van mijn moeder de eigenschap geërfd dat ik altijd en eeuwig zit te knoeien en onhandig ben met dingen.

Waar een ander zelfs in zijn goeie pak kan gaan verven zonder dat het vuil wordt is het bij mij meteen raak, als ik een blik verf alleen maar open maak zit ik al onder de verf. Ik heb dan ook een doos met speciale verfkleding voor mijn klusjes en altijd dozen vol met doekjes (heel ouderwets geknipt van oude T-shirtjes en kleding) om de boel op te ruimen.
Volgens mij was ik met het schoonmaken van mijn laminaatvloer (ondanks het afdekken met plastic) nog langer bezig dan met het verven van mijn plafond.

knoeienAls ik ergens ga eten heb ik voordat ik de eerste hap genomen heb mijn servet al in mijn handen klaar voor mijn geknoei.
Het is een wonder dat er nog mensen zijn die nog met me uit eten willen gaan.
Ooit had ik een bruiloftsfeest, 30 jaar jonger was ik, een mooie nieuwe witte lange broek, roze shirtje er boven op en dan nog even mijn mascara opbrengen. Je raadt het misschien al natuurlijk viel die mascara roller precies op die witte lange broek.

Of de keer dat ik naar de jongveedag ging om een foto te maken voor de krant voordat ik die middag uitging met reisje.
Mijn gauitmeteenreisje kleding had ik dus al aangedaan, nooit meer doen want natuurlijk ging er net een koe naast me staan schijten niet normaal, gevolg mijn schone kleding onder de spetters.
scherven brengen gelukEn dan heb ik het nog maar niet over de dingen die ik uit mijn handen laat vallen zoals gisteren weer een grote plant in mijn kamer toen ik nog even gauw wilde stofzuigen.  Wat een zooitje was dat.
Als scherven echt geluk zouden brengen, zou ik toch wel een heel gelukkig mens moeten zijn inmiddels.

Zo kan ik wel doorgaan, sommige dingen veranderen naarmate je ouder, wijzer en rustiger wordt maar als ik mijn moeder zie eten en rommelen in huis ben ik bang dat ik die hoop maar moet laten varen.

Plaatjes internet

26 gedachten over “Erfelijk belast?????

 1. Gossie,hier past een schort! alhoewel bij mij schort er ook wel het één en ander ik kan echt niet meer meerdere dingen tegelijk doen.Trouwens hier eindigt oude kleding ook meestal in doekjes voor bv verfklusjes.

  1. Ja mijn moeder heb ik een jasschort gegeven en dat heeft ze altijd aan met het eten, nu ze zo slecht ziet wil ze niet meer zonder. Zelf draag ik een heel enkele keer een schort als ik echt al opgetut ben en ik moet nog gauw wat doen. Ik ken mezelf.

 2. Troost je: je bent niet de enige. De eerste keer dat ik bij mijn schoonouders kwam, gooide ik een glas Campari over het nieuwe Perzische kleedje (ik vind ’t nog zonde van de drank 😉 ), de tweede keer brak ik bij het afdrogen de koffiefilter, en de derde keer gingen we Chinezen en belandde er een stuk saté op de schoot van mijn schoonvader. De arme stakkerd liep buiten op straat met zijn hoed voor zijn kruis…Dus ik begrijp je volkomen!

 3. WIj zijn in het bezit van een eeneiige tweeling.
  De ene doet alles normaal.
  De andere heeft het stopwoordje “oeps”!
  Echt ALLES gaat fout bij die meid.
  Ik geef Hulkinnetje de schuld want volgens mij was dat meisje vroeger linkshandig maar mijn vrouw vond dat een handicap en dwong haar met rechts haar lepeltje vast te houden e.d.

  1. Toch twee verschillende pakketjes dus gekregen. Ja weet niet of dat de reden zal zijn. Ze zeggen wel dat het niet goed is een kind te dwingen om rechts te schrijven. Mijn broer was links en had totaal geen problemen ergens mee.

 4. Nou, we zouden wel familie van elkaar kunnen zijn Anneke ;-).
  Ik ben ook zo’n knoeipot maar ik vertik het om een schort voor te doen tijdens het eten zoals mijn schoonmoeder deed en schone zus doet, dat vond en vind ik toch altijd zo vreselijk en lachwekkend.
  Ook ik ben tegenwoordig niet meer zo onbesuisd, doe alles ook rustiger aan hoor!

 5. Je zou Maria eens moeten horen.
  ‘Je hebt een vlek,’ hoor ik haar zeggen.
  ‘Maar ik heb die trui net aangetrokken,’ zeg ik verbaasd.
  ‘En toch zit ie er, je hebt er gewoon een abonnement op.’

  En dan zit ie er ook. Terwijl ik nog zo extra oplette. Je ziet dus, je bent niet de enige.

 6. Nou, ik heb ook periode dat ik zo lekker onhandig ben ………. ik heb bijv. vanavond bietjes gegeten ………. en je raad het al, ik zit achter de pc, met een shirt met een rode vlek erop 😦 Ach, het is een ouwetje ………….. dat dan weer wel 🙂

 7. Applaus voor de clown…

  we worden allemaal geboren met gaven en gebreken
  zij die hun talenten vermenigvuldigen
  zal men altijd bewonderen en huldigen
  de imperfecte mens wordt met andere ogen bekeken

  Weinig mensen geven hun minpuntjes bloot, Anneke!
  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s