Jij leeft uit een korf zonder zorg

“Jij leeft uit een korf zonder zorg” dat zei afgelopen zondag een vriend tegen me toen we zaten te praten over het mooie weer, en ik vroeg of ie ook nog wat leuks ging doen en ik snapte wel wat hij bedoelde maar ik zei wel  “tuurlijk joh”.

Zelfs werkt hij fulltime, verzorgt zijn vader, heeft nog een radiouitzending een keer in de week als vrijwilliger en dan zijn huis en allerlei dingen, nog proberen een sociaal leven te hebben daarbij.
Ik weet hoe dat is toen ik nog werkte, je komt tijd tekort en tijd om met mooi weer zomaar buiten te gaan zitten heb je gewoon niet altijd.

En omdat ik die druk niet meer heb en zei dat ik lekker in de tuin ging werken ’s middags maakte hij die opmerking waar ik best nog heel veel over  heb lopen nadenken.

Zoals vandaag ook weer toen ik best een moeilijke dag had.
Gisteren had ik de jaarrekening op zitten maken van een Stichting waar ik vrijwilliger ben. Een paar jaar was er geen goeie penningmeester geweest en ik kreeg een aantal mappen in mijn handen gestopt van “kijk maar wat je er mee kan”  Kaassie voor mij, ik hou er van om dingen uit te zoeken en op te ruimen.
Ik begon er ’s middags om een uur of 2 aan en ’s nachts om half 2 zette ik de computer uit.

Helemaal klaar zodat het verantwoord kan worden naar de gemeente toe met Verlies en Winstrekening,  verslagen en begroting gemaakt.
Kortom alles op papier. En ik voelde me zo geweldig goed, heerlijk.
Ik kon vooral in Excel veel dingen toepassen die ik op mijn werk geleerd had waardoor het wat gemakkelijker ging allemaal.
En ik dacht “Verdomme ik wil gewoon weer werken, ik wil dit gewoon weer doen, niet die lege dagen zodat ik iedere ochtend moet bedenken wat zal ik nu weer een gaan doen”.
Gewoon nog een uitdaging hebben, werken met cijfertjes, heerlijk.

Vandaag had ik dus weer zo’n “lege” dag. Het was prachtig weer en ik ben afwisselend in de tuin bezig geweest en lekker lui liggen lezen en een beetje wegdutten zo nu en dan, gevolgd door vanavond nog een uur wandelen met een vriendin.
Maar op een of andere manier beleef ik er geen plezier aan, vrije dagen zijn alleen leuk als je werkt en als iedere dag zo is dan is de lol er gauw vanaf. (Althans voor mij wel).

Ik ben veel alleen, daar kies ik ook zelf voor, en heb daardoor ook te veel tijd om over van allerlei na te denken. Dat is gewoon niet goed voor me.
Moet echt gaan zoeken, dan maar vrijwillig, naar werk om te doen waarbij ik mijn hoofd nog kan gebruiken.
Heb respect en bewondering voor mensen die gaan helpen in een zorginstelling of zo maar dat is niets voor mij.

Niet dat het nou allemaal diepe treurnis met me is, ik pak mijn goeie momenten en geniet daar heel erg van maar soms borrelt het weer zo en dan heb je opeens even weer een dipdagje.

22 gedachten over “Jij leeft uit een korf zonder zorg

 1. Ik begrijp je probleem volkomen.
  Je leven mag niet leeg zijn, dus……………………… je gaat weer precies dezelfde weg bewandelen die je voorheen deed bij die afgewezen baan.
  G E W O O N L A N G S G A A N.

  Nee heb je, JA kun je krijgen!

 2. Ik begrijp je helemaal. Momenteel heb ik het heel druk, maar ik geniet veel meer van alles te gelijk dan voorheen toen ik thuis zat! Hopelijk komt jou nieuwe uitdaging snel.

  Succes!

  Liefs!

 3. Hopelijk komt er binnenkort iets op je pad… Misschien kan je eens gaan googelen voor vrijwilligerswerk in jouw regio? Geen idee hoor, hoop alleen dat je jezelf weer nuttig kunt maken want dat heb jij echt nodig! Succes!

 4. O, ik snap helemaal wat je bedoelt …………. dat is ook de reden waarom ik zo gelukkig ben met mijn vrijwilligerswerk, Ik heb weer een reden om uit bed te komen, ook op sombere dagen.
  En koffie schenken, nee dat past niet bij jou, maar heb je al eens er over nagedacht of je iets in de schuldhulpverlening kunt doen? Ik weet dat ze bijv. in Zeeland, dat met allemaal vrijwilligers doen. Volgens mij kun jij daar je ei best kwijt 🙂

  1. Ja precies Minousjka dat bedoel ik ook, gewoon iets waar je naar toe moet gaan. En ik vind het een goeie tip, het al zitten kijken en inderdaad dat is echt wel werk wat mij ligt.

 5. Ook buiten de zorg is er best nog heel veel vrijwilligerswerk te doen. Denk eens aan de Kringloopwinkel, Wereldwinkel, Terre des Hommes. (Mijn zus koopt allerlei leuke dingen in voor de Wereldwinkel en maakt daar de etalages. Vindt ze heel fijn werk.)

 6. Anneke kom bij mij . Er liggen 4 grote mappen met smart te wachten om uitgezocht en opgeruimd te worden. Helaas ben ik nog niet zover om het zelf te doen, dus blijft het liggen.
  Groetjes, Ria

 7. ik begrijp je helemaal!
  vrije tijd is pas echt leuk als je daarna weer aan het werk kan gaan.
  maar staar je niet blind op uitsluitend betaald werk, jouw vrijwilligerswerk is ook waardevol.

  1. Ik weet ook wel dat vrijwilligerswerk waardevol is, zie het overal om me heen en vind het ook leuk. Alleen ik moet wel zelf mijn kostje verdienen omdat ik alleen en kostwinner ben en eind volgend jaar ga ik anders de bijstand in en dan zal ik opnieuw veel in moeten leveren. Ook al overleef ik dat wel weer. Leuk vind ik dat niet, zeker omdat ik gewoon graag werk en mijn eigen inkomen verdien. Veel liever dan een uitkering krijgen hoe dan ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s