Verkooppraatjes

SONY DSCEen maandje geleden kwam mijn buuf met een soort uitnodiging die ze gekregen had van een bedrijf dat bedden, makkelijke stoelen en reizen verkocht om mee te gaan met een reisje van 2 dagen en dat ging dan 25 euro kosten.

Ze vroeg of ik mee ging en ik dacht, ach waarom ook niet, was ook wel een beetje benieuwd hoe zo’n bedrijf voor 25 euro zo iets kon leveren.
Het was namelijk een busreis, een bezoek aan een Oude Ambachten en Speelgoedmuseum, lunch, diner en een overnachting.
De tweede dag een ontbijt, verkooppraatje noem ik het maar, lunch en de heel de middag tijd om in Nunspeet te gaan winkelen of in het bos te gaan wandelen. Dus twee weken geleden gingen we op weg.

Maar goed de verkoper deed daar uitgebreid uitleg van hoe dat mogelijk was en ik hoorde dat iedere dag een bus met gemiddeld 70 mensen ย vanuit heel Nederland daar komt om zo’n verkoopdag mee te maken.

Het wasSONY DSC geen opdringerige verkoper, zeker niet, ik kan niet anders zeggen.
Toch begreep ik zijn verkooptechniek meteen, juist door te zeggen dat niets hoefde en alles mocht nam hij de mensen voor zich in.
En er duimendik op te leggen dat ze niet zo waren als andere bedrijven die soms agressieve verkooptechnieken er op na houden paaide hij de aanwezigen.
Met verbazing zat ik eigenlijk te kijken hoe de mensen daarop reageerden en toch eigenlijk en masse overgingen tot het boeken van een reisje of een stoel of bed kochten.

Mijn buuf en ik wisten al van te voren datSONY DSC we niets zouden kopen, we kenden het bedrijf helemaal niet en bovendien was het ook nog behoorlijk duur allemaal. Een leuke tweepersoons boxspring kwam toch wel minimaal op 10.000 euro uit met alles er op en er aan.

Maar we hebben het wel naar ons zin gehad. Het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum was heel leuk om in rond te kijken, je was even helemaal terug in de tijd. Het eten was eenvoudig maar gewoon wel lekker en we hebben ’s avonds nog heerlijk gezwommen in het hotel en hadden daar een leuke avond.

De verkoopdemonstratie was op zich ook nog redelijk boeiend en daarna hadden we nog ruim tijd om te gaan winkelen in Nunspeet, er waren leuke curiosa- en kunstwinkeltjes. We hebben ons prima vermaakt en ook veel gelachen met elkaar, het was een leuke groep mensen.SONY DSC
Nou en dat allemaal voor 25 euro was het zeker voor herhaling vatbaar dus als zij nog eens uitgenodigd wordt gaan we zeker weer een keer zo’n uitje maken.

12 gedachten over “Verkooppraatjes

  1. Mijn schoonmoeder doet het ook regelmatig. Die koopt gelukkig ook niets, zo bijdehand is ze gelukkig wel. Maar voor die paar centen heeft ze toch een leuke tijd.

  2. Wat leuk zeg ………….. waar zat dat oude ambachten museum? In Barneveld soms? Jaren terug ben ik ook eens in zo’n museum geweest, wat was dat leuk allemaal spullen uit de oude doos en steilkamers uit een periode die ook ik nog had mee gemaakt!! En daar lijkt dit een beetje op.

    1. Ja klopt Minoesjka, het ligt net buiten Barneveld. Het grappige was dat ik vorig jaar in Voorthuizen op vakantie ben geweest, toen wilde ik er al heen omdat we er een paar keer langs gefietst waren maar mijn zus had niet zo’n zin. Het is er echt leuk.

  3. Vroeger deed mijn moeder het ook geregeld in Nederland met haar vriendin. Je moet gewoon goede afspraken met jezelf maken, dan heb je een leuke dag die niet veel kost ;-). Dat is je dus goed gelukt en voor herhaling vatbaar!
    Op Gran Canaria organiseren ze ook zulke dagjes uit, ik ben ook wel eens mee gegaan maar meer omdat er dan ook meteen een leuke tocht over het eiland bij zat en we dus een goedkope excursie hadden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s