Oplossing

Schrijfopdracht van Plato een verhaal van precies 300 woorden waarin het woord van deze maand “oplossing” niet genoemd mag worden.
Meer verhalen op http://platoonline.wordpress.com/2013/04/22/5859/

MijnAnnneke manco is dat ik alle dingen die ik moet doen steeds aan het uitstellen ben, iedere dag zeg ik tegen mezelf, ach dat doe ik morgen wel even en als het dan morgen is dan stel ik het weer uit en zo ben ik continu bezig afspraken met mezelf te maken.

Heel de dag spoken deze dingen door mijn hoofd als een soort onrustige duiveltjes die zeggen wat ik nog allemaal doen moet.

Zoals het schrijven voor mijn krant, gemiddeld heb ik iedere week zo’n drie evenementen/interviews waar ik naar toe ga en waarvoor ik bijvoorbeeld al makkelijk een concept verhaal kan maken als ik daar geweest ben. Toch wacht ik tot donderdagavond voordat ik begin met het schrijven van de artikelen zodat het altijd weer nachtwerk wordt.
En dan heb ik altijd nog mazzel gehad dat het nog nooit gebeurd is dat mijn internet het een keer af liet weten.

Een paar maanden geleden beloofde ik aan iemand die iets ging organiseren om een aantal mensen voor hem te bellen die als  vrijwilligers zouden helpen.
Dat had ik allemaal allang afgerond en klaar kunnen hebben maar toch moet ik nog steeds een aantal mensen benaderen,  dat is een van mijn duiveltjes.

duiveltje 1

duiveltje 1

Ik heb voor mezelf geanalyseerd dat ik dat doe omdat ik gewoon bang ben dat ik niets meer te doen zal hebben, anders kan ik het namelijk niet verklaren. Maar mijn agenda is steeds gewoon weer vol iedere week.

Dat moest ik veranderen en dat  bleek zowel simpel als doeltreffend te zijn namelijk: GEWOON DOEN

Vorige week begon ik er mee, mijn stukken eerder schrijven, al die mensen opbellen, mijn agenda bijwerken, mails beantwoorden en afhandelen.

Het  geeft  me rust in mijn hoofd en ik voel me vrij om andere dingen te gaan doen. Nu nog volhouden..

46 gedachten over “Oplossing

 1. De oplossing hoef ik al niet meer aan te dragen, die heb je zelf al gevonden!
  Zodra er weer een duiveltje de kop opsteekt…. probeer jezelf dan te herinneren hoe fijn het voelde…. misschien helpt dat om te voorkomen dat je in het oude gedrag terugvalt!

  Niets te doen…. nou dus wel, zoals een we schrijven 😉

  1. Ja het gekke is dat ik omdat ik geen werk heb momenteel wel zo’n soort gevoel heb dat ik wel 8 uur per dag moet werken en daar vind ik een WE schrijven niet onder vallen. Moet mijn instelling veranderen maar ja dat is de aard van het beestje he die verander je niet zo snel.

 2. Oeps.. de notulen hadden al klaar moeten zijn… pfffff.. na het weekend maar.
  Zo herkenbaar Anneke, en uiteindelijk MOET je wel en dan is het haasten. Plannen is goed, mits er aan gehouden wordt. De agenda lijkt leger, maar je hoofd gelukkig ook. Hihi.. leuke en dus herkenbare WE 300.

 3. Oei, wat herkenbaar… Uitstellen (een vorm van luiheid), en dan op het laatste moment in de gordijnen omdat het niet lukt…! Je hebt helemaal gelijk, van uitstel komt gedonder of afstel, gewoon doen.
  Sterke WE, mooi geschreven!

 4. Oei, ik herken mij hierin een beetje, ik kan ook dingen laten liggen en pas op het einde van de week eraan beginnen. Maar zolang het mij niet stoort, doe ik zo verder. Vooral niet stressen, dat is belangrijk.

 5. Ik herken mezelf er ook wel in. De ene keer geef ik mezelf dan een flinke schop onder mijn kont en de andere keer laat ik het zo. Enige chaos lijkt gewoon bij me te horen 😉 Niet te streng zijn voor jezelf, Anneke, tenzij je dat zelf wilt natuurlijk. Goeie WE!

 6. Hoi Anneke wat herkenbaar alleen jij komt nog tot iets bij mij is er een beetje hier en een beetje daar, echter net zoals jij schrijft voelt het gewoon heerlijk als je het gewoon doet dan heerst rust !
  Mooie WE

 7. Hoi Anneke wat herkenbaar alleen jij komt nog tot iets bij mij is er een beetje híer en een beetje daar, ter6 jij toch nog tot iets komt. Tis wat je schrijft gewoon doen ! Mooie WE

 8. Inderdaad heel herkenbaar! Bij mij gaat het dan vaak om een klein klusje. Als je het dan gedaan hebt denk je “waarom heb ik dit zo lang uitgesteld, het is in 5 minuten gebeurd?”. Ik bedenk nu ook dingen die ik allang had moeten doen. Ik ga het nu gelijk doen haha.
  Goeie WE!

 9. Gewoon doen, wat je zegt, maar het lukt mij tegenwoordig niet vaak meer om gewoon mijn schouders eronder te zetten. Meestal heb ik zó overtuigend geen zin meer in mijn werk, dat ik ervan blokkeer en dan dus helemaal niets meer doe. Dat kan niet zo door blijven gaan. Heel herkenbaar jouw WE dus!

 10. Wat een simpele, maar prima oplossing: gewoon doen. Ja, dat is het enige wat helpt. Inmiddels heb je wel begrepen dat je niet de enige bent die altijd dingen uitstelt. Ik voeg me graag bij dat gezelschap want ja… zo gaat het vaak. Maar ik ga je voornemen overnemen en de dingen op tijd doen. Te beginnen bij de WE. Ik ga proberen…. fout… ik ga voortaan elke drie weken op tijd zijn.
  Perfecte WE Anneke. Dank je wel. Je zet ons allemaal op scherp.

  1. Nee inderdaad het was een openbaring dat veel meer mensen daar mee kampen. Het heeft mij wel geholpen een paar duiveltjes weg te werken. Of ik het allemaal volhou dat is een tweede maar tot nu toe lukt het nog aardig ook.

 11. Enigszins herkenbaar is dit wel Anneke, maar je bent op de goede weg. Ben benieuwd hoelang je het vol zult houden. Het is toch jouw natuur die ervoor zorgt dat je bent zoals je bent. Maar het geeft wel meer rust als je niet alles uitstelt en zoals je zelf zegt… die agenda komt toch wel weer vol.
  Meid… waar heb jij ooit de tijd vandaan gehaald om te werken vraag ik me nu af ;-). Nee hoor gekheid, ik hoop dat je snel weer ergens aan de slag kunt, moet toch ooit een keer gebeuren hoor!

  1. Nou dat zeggen meer mensen tegen me, hoe heb je ooit ook nog 4 dagen van 7 tot half 6 gewerkt maar dan doe je andere dingen weer niet natuurlijk dat is logisch. En zou zo wel weer terug willen maar ja als het niet zo is probeer ik toch nog weer van alles te doen want thuis zitten is niet zo mijn ding. Dus is mijn agenda nog steeds regelmatig heel vol. Inderdaad aard van het beestje. Maar toch werkt het wel, heb wat meer rust gekregen nu ik wat duiveltjes weggewerkt heb.

  1. Nou tot nu doe gaat het aardig al zat ik vannacht weer om half 2 nog te werken maar dat kwam meer omdat het nieuws pas deze dag tot me gekomen was, dan kom je er niet onderuit. Maar het geeft me wel meer rust.

 12. Je mag wel zeggen dat je een behoorlijk groot inzicht in je zelf hebt Anneke. Je oplossing “gewoon doen” lijkt eenvoudig maar je zult er toch aan moeten werken denk ik. Het is er zo ingeslopen he meis?

  1. Het gekke is dat het eenvoudig lijkt maar ook wel eenvoudig is eigenlijk. Niet dat het altijd nog lukt maar het geeft me meer rust om andere dingen te kunnen doen.

 13. Herkenbaar, daarom schrijf ik alles op wat ik nog moet doen en welke dingen prioriteiten heeft. En zo hoop ik overzicht te behouden.
  Succes met het behouden van gewoon doen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s