Genode en ongenode gasten

Vandaag had ik plezier eenden1van een genode gast en last van ongenode gasten.
Mijn vijver wordt de laatste dagen belaagd door een eendenechtpaar dat heel vasthoudend besloten heeft om mijn vijver te gebruiken als hun broedplaats.

En heel hardnekkig zijn deze twee ook nog eens, meerdere keren per dag moet ik ze met bijna grof geweld wegjagen uit mijn vijver want hoe leuk het idee ook misschien is om te zien dat er van die eendenkuikentjes in mijn vijver zwemmen, ik moet er niets van hebben.

Na de paar bezoekjes hebben ze al verschillende planten verwoest en dan heb ik het nog niet uit de uitwerpselen die ze overal achterlaten dus voor mij is het wegwezen.

Van de buurman hoorde ik dat er reigervanmorgen, toen ik nog in diepe rust was, een reiger in mijn vijver stond te vissen. Hoe weten ze het dat het net eraf is, niet te geloven.

Ik verzuchtte tegen de buurman, kan het niet eens een keer een leuke vent zijn in plaats van die vervelende beesten.

Maar ja die vliegen blijkbaar niet zomaar over om bij mijn vijver eens te landen. 🙂

Een genode gast had ik vandaag waar ik veel plezier van had, de lieve teckel Dusty van mijn vriendin die een dagje naar een camping ging waar geen honden op mogen.

Voor mij geen straf, het waDusty 6s heerlijk weer dus ik kon lekker gaan wandelen met hem, het is echt een schatje en het is zo gezellig om met een hondje te wandelen.
Vond het dan ook weer jammer dat ik hem vanavond weer thuis bij zijn baasjes af ging leveren maar wel leuk om te zien dat hij het zo naar zijn zin heeft bij mij.

 

10 gedachten over “Genode en ongenode gasten

  1. Dus je zoekt een VENT.
    Die ook nog eens kan vliegen?
    Ik schijn (volgens Plato) te lijken op Arthur, de vliegende broer van Lambik in de serie Suske en Wiske.
    Helaas vliegen Hulken niet, hoewel ze snel gaan op een racefiets!
    Geldt dat ook?

  2. O, o, Anneke, jij hebt je tuin en vijver dus veel te aantrekkelijk gemaakt voor deze gevleugelde schepsels .
    Trouwens ik heb dat op mijn balkon met een paar duiven ………. die snappen ook niet dat ze niet welkom zijn

  3. En reken maar maar dat, zodra er van dioe kleine gele eendenbolletjes rondzwemmen in je vijver, de reiger extra komt aanvliegen om z’n maaltje op te pikken.

  4. Jaren geleden had Kind een schooltuintje. Alles gespit, gezaaid, gespeend (whatever) en elke keer als we kwamen waren de kleine plantjes weer opgevreten. Wij dachten dat slakken het deden, maar konden er nergens eentje ontdekken. Toen zagen we een keer dat een koppeltje eenden de plantjes als snoepgoed achterover slobberder…Ze zien er lief uit, maar soms zóu je ze! Ik wens je een eendvrije, reigervrije en vliegende vrijer toe 😉

    1. Ja precies zo werkt het, alles gaat er aan. Het zijn monsters haha. En voor het laatste zal ik eens meer in de lucht kijken, vanmorgen zag ik weer alleen maar oranje luchtballonnen,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s