Een rare Koninginnedag

IMG_5099Normaliter is er in ons dorp heel de dag feest als het Koninginnedag is, kinderspelen, allerlei andere activiteiten die altijd veel mensen naar buiten laat komen om mee te feesten.
Vandaag was het wat anders, vanmorgen werden wel de ballonnen opgelaten en een kinderoptocht met muziek en zang en toen was het eigenlijk afgelopen voorlopig.

Ik vond het niet zo heel erg, gisteren was ik ziek geworden dus ik ging graag weer naar huis om me lekker te nestelen op de bank onder een dekentje. Ik bel mijn zus af die vanmiddag zou komen om te gaan feesten.

Heb nog nooit zo lang achter elkaar televisie 298253_516800465042955_342294361_nliggen kijken, ook wel dingen gemist als ik weer even in slaap gevallen was.
Ook wel hier en daar een traantje gelaten bij de emotionele momenten, ik beken het en eigenlijk vond ik het heel mooi om allemaal te zien. Gewoon net een sprookje wat het natuurlijk niet is, je zou het maar moeten doen.

Aan het eind van de middag begon er weer een programma en toen ik daar wat vroeger al aankwam was er nog bijna niemand op het dorp maar voordat het een half uur verder was, was het hele dorp volgestroomd met mensen.
Ik maakte hier en daar een praatje en wat foto’s voor de krant om toch een impressie van de dag te hebben.
Toen zoonlief, die op deze dagen in een café werkt, mij een oranjegebakje aanbood ging ik spontaan bijna weer over mijn nek.
Gauw weer naar huis gegaan, ik heb het gevoel of ik heel de dag niet meer warm kan worden.
Vandaag maar op beschuitjes en een paar boterhammen gehouden en wat kopjes thee, het gaat gelukkig weer wat beter dan gisteren.

Zo werd het een rustige IMG_5138ik mag wel zeggen heel rustige Koninginnedag zonder zelfs maar een druppel alcohol gedronken te hebben.
Straks is er nog een vuurwerk op de Lek en als ik mezelf opgekrikt krijg ga ik nog even kijken want eigenlijk wil ik dat niet missen en dan gauw mijn mandje weer in want morgenochtend om half 8, hoe verzinnen ze het zo vroeg, krijg ik dubbelglas in mijn ramen.

 

 

13 gedachten over “Een rare Koninginnedag

  1. Dank je wel. Haha nou stond net aangekleed klaar toen ze belden dat de timmerman ziek was en het niet doorging……. pfff niet leuk voor hem natuurlijk, ook niet voor mij had zomaar nog een paar uurtjes langer kunnen slapen.

 1. Wat vervelend dat je net op die dag ziek was, ik hoop dat het nu weer wat beter gaat.
  Ik heb gisteren ook menig traantje gelaten, ik kon er niets aan doen maar het gebeurd gewoon.
  Wel fijn dat je dubbel glas krijgt, scheelt een hoop in de kou.

  1. Dank je ja het gaat gelukkig weer beter. Alleen mijn maag is nog een beetje gevoelig. Ja ik ben er ook blij mee als ze tenminste komen, het is al twee keer afgezegd inmiddels.

 2. Beterschap!
  Hoe kun je nu dubbelglas in je ramen krijgen?
  Vermoedelijk zullen zij het wel in de raamkozijnen monteren, want anders wordt het zo’n zootje! 😉

 3. Nou, ziek zijn is nooit leuk, maar het kwam nu dus wel uit dat het programma in het dorp was omgegooid 🙂 Kon je tenminste zonder je schuldig te voelen onder je dekentje t.v. kijken 🙂
  Hoop trouwens dat het nu alweer een stuk beter met je gaat.

 4. Heb even aardig bijgelezen en volgens mij ben je alweer aardig opgeknapt, wel gek zo’n rare dag.
  Het was een hele bijzondere dag, ik heb eigenlijk ook de hele dag TV gekeken en viel van het ene programma in het andere. Maar wel heel leuk!
  En… alles gelukt met je dubbelglas?

  1. Nou dat heb ik nog steeds niet, was net met moeite opgestaan om half 7 een gedoucht toen ze belden dat de timmerman ziek was en het later werd dus ik hoop eindelijk deze week.

 5. Ik zat in Praag en heb niets van het feest meegekregen. Wel een paar filmpjes achteraf bekeken maar ik voel daarbij geen tranen opwellen. Wel hoop ik dat de koning het goed gaat doen en ik wens heb veel succes. Nog steeds liever een koning dan een president.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s