Survivors

Tulp 1Ik ben niet zo dol op tulpen, trouwens eigenlijk helemaal niet op voorjaarsbollen in de tuin, niet dat ik ze niet mooi vind, dus ik heb ze wel maar omdat je altijd met die uitgebloeide planten zit die weer afgesneden moeten worden en op een of andere manier heb ik daar een hekel aan hoe graag ik ook in de tuin werk.

Maar tulpen heb ik eigenlijk nooit, ooit jaren geleden kreeg ik eens een zakje van iemand en die bollen heb ik acVlieghter in de tuin tussen een paar bomen gepoot en ieder jaar kwamen er trouw blaadjes naar boven maar een bloem heb ik er nog nooit in gezien.
Tot dit jaar, opeens zag ik er vorige week een knop in komen en vanmorgen ontvouwde zich een prachtige rode tulp en ik vroeg me af waarom ik tulpen nou eigenlijk niet mooi vind.

Gewoon een gevoel daar doe je niets aan. Tulp 2Ik vond het wel magisch dat na zoveel jaren toch deze bol toch nog tot bloei kwam, een echte survivor dus die ik met respect zal behandelen ;).

Mijn vijver is glashelder, zo helder dat ik meteen zie dat voor zover ik het kan ontdekken alle vissen verdwenen zijn in de bek van die reiger.
Tot ik toch nog in een hoekje, een beetje in de schaduw blijvend, opeens toch nog een goudvisje zie schieten, nog zo’n survivor, dat moet een slim baasje zijn.

Het feit dat hij zo in de buurt van de schaduw van de stenen blijft, brengt mij wel op een idee. Ik ga gewoon een klein hoekje van de vijver overkappen waar vissen onder kunnen schuilen en uit het zicht zijn van de reigers. Wie weet helpt het wel.

dotterOpeens begint alles weer te borrelen bij me en krijg ik zin om er weer van alles te doen. Maar vandaag nog niet, voel me nog best moe en doe nog rustig aan vandaag en dat is ook wel heerlijk eigenlijk en het is prachtig weer. Wel even wat foto’s gemaakt want er is weer genoeg moois om te fotograferen.

 

 

14 gedachten over “Survivors

 1. Die tulp en die vis zijn inderdaad twee survivors πŸ™‚ Zorg er nu maar goed voor zodat ze nog lang bij jou kunnen blijven πŸ˜‰

 2. Ik ben ook niet gek op tulpen. Gewoon omdat alle blaadjes eraf vallen als ze uitgebloeid zijn en je dan alleen stengels overhoudt. Maar wel stoer dat je er na jaren toch een bloem aan overhoudt.
  Die overkapping lijkt me wel een slim idee.

 3. Ik ben gek op tulpen…………………uit Amsterdam!

  Die gele bloemen zijn prachtig, die hebben wij opeens ook zomaar in de tuin staan.

 4. Ik ben juist wel fan van tulpen. Dat chaotische spreekt me enorm aan πŸ™‚
  Bij mijn vriendin in de vijver zijn al haar goudvissen grijs geworden. Niet van ouderdom, waarschijnlijk een spontane verandering. Zijn ze iets minder zichtbaar voor de reiger.

  1. Dat is maar goed dat iedereen van iets anders houdt anders zou er geen tulp meer over blijven haha. O bijzonder zeg die verkleurde vissen, van schrik misschien van die reiger haha……… Dat scheelt wel, ik heb mijn vijver al aardig wat keren opnieuw gevuld met visjes. Schijnt een populaire vijver te zijn voor hen helaas. In het begin gaf ik mijn vissen nog namen maar daar ben ik maar mee gestopt, kon het niet meer bijhouden πŸ˜‰

 5. Tulpen heb ik graag in een vaas en dan vooral hangende tulpen…. in de tuin hoef ik ze niet zo nodig, doe maar veel viooltjes! Je bent heerlijk bezig zo te lezen, leuk!

 6. Ze zijn gewoon dol op jouw tuin en vijver! Geniet er maar van!
  Ik vind tulpen heel mooi maar alleen in een vaas. En dan wel een goed passende vaas waar ze in kunnen groeien zodat ze mooi rechtop blijven staan. 25 of 30 tulpen in zo’n vaas vind ik echt prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s