Het loont……….

verwarminggggggEen paar maanden geleden schreef ik een bericht over energie zuinig zijn en was ik benieuwd hoe mijn afrekening van Eneco zou zijn dit jaar.
https://gewoonanneke.wordpress.com/2013/03/18/energiezuinig/

Een paar weken geleden kreeg ik bericht dat ik de standen door moest geven dus dat netjes gedaan en vandaag toen ik thuiskwam lag de envelop op de mat.

Oeps dacht ik, reken op 200 euro bijbetalen alles wat het minder is valt mee voordat ik hem openmaakte.
En het viel inderdaad heel erg mee, sterker nog ik had bijna 190 euro teveel betaald dus die kreeg ik terug, dat was echt nog eens een leuke verrassing dus.

Mijn strenge beleid deze winter heeft dus toch geholpen.
Het enige wat ik niet goed kan plaatsen is dat ik ondanks dwasdagat ik toch veel meer thuis was mijn stroomkosten ook niet hoger zijn dan vorig jaar.
Het enige wat ik bedenken kan is dat ik dit jaar mijn wasdroger helemaal niet gebruikt heb en al het wasgoed of buiten of binnen gedroogd heb.

Nou ja hoe dan ook, ik werd er blij van.

Vanmiddag ook nog lichamelijke energie bespaard want ik heb een elektrische fiets van mijn zus gekregen/geruild. Zij kocht een nieuwe en die van haar is een jaar of 4 oud maar doet het nog heel erg goed. Ik snap ook niet waarom ze eigenlijk een nieuwe koopt maar dat is een ander verhaal. Ik ben er blij mee. Ik heb heel lang getwijfeld om er mee te gaan rijden want ben bang dat er geen weg terug is.fiets
Aan de andere kant weet ik dat ik nu veel vaker langere afstanden zal gaan fietsen die ik nu met de auto afleg.
Dus per saldo zal ik denk net zoveel beweging of misschien meer er door krijgen en bespaar ik weer benzinekosten.

Ik ga het gewoon proberen.
Als tegenprestatie, zo werken mijn zus en ik tegenwoordig, ga ik haar bloemenbakken verven en haar tuin verder inrichten, geen straf voor mij en zij heeft er een bloedhekel aan dus een goeie deal zo.

23 gedachten over “Het loont……….

 1. Je zult zeker veel meer van de fiets gebruik gaan maken! Niet dat ik het uit eigen ervaring weet, maar ik hoor het van verschillende fietsliefhebbers om me heen. En een goeie ruil als je iets met plezier voor je zus kan doen πŸ˜‰
  Fijn weekend en liefs,
  Kakel

  1. Ja voorlopig heb ik al langere stukken gefietst of dat zo blijft weet ik niet maar het is wel prettig al heb ik nog steeds mijn bedenkingen een beetje. Want het geeft ook wel een kick als ik 10 km tegen wind heb gefietst en tegen mezelf zeg,dat heb je toch maar weer gedaan. Maar ja het is wel makkelijk haha.

 2. Leuk dat je zoveel geld hebt teruggekregen van Eneco πŸ™‚ De moeite die je er in hebt gestoken is dus niet voor niets geweest.
  Veel plezier met je nieuwe fiets en in de tuin van je zus!

 3. Een beetje opletten kan al veel geld opleveren. Fijn voor je, want eigenlijk heb je nu € 390,00 te besteden… ;-).
  En die elektrische fiets, echt ideaal, je zult het zien, je gaat heel erg genieten en benzine besparen!
  De mijne is deze week 6 jaar oud en ik heb geen moment spijt gehad van deze aankoop. Vandaag weer een heerlijke fietstocht gemaakt met mijn dochter!

 4. Ik durf er ook niet aan te beginnen. Mijn nicht die nog maar 57 is, heeft er al jaren een. Maar ik voel het nog steeds als een zwaktebod. Maar ja… die gedachte is eigenlijk niet vol te houden.

  1. Nou ik heb ook nog steeds twijfels maar hier in de polder is best vaak een harde wind en dan is het ideaal moet ik zeggen en ik zal er dan meer gebruik van maken of via mooiere maar langere routes rijden en dan is het heerlijk. Mijn zus is 56 en die heeft hem ook al 4 jaar, ze wilde wel gaan fietsen, deed ze daarvoor niet veel, maar wel op een elekrische en waarom ook niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s