Een heerlijke dag……

FuutVandaag lekker gaan fietsen door de polder, gecombineerd met een bezoek aan mijn broer en schoonzusje, we komen nooit zo heel veel bij elkaar, eigenlijk alleen op verjaardagen,  dus ik dacht laat ik ze eens verrassen.
Vorige week toen mijn moeder zo erg diarree kreeg heeft mijn schoonzusje daar alles op lopen ruimen, nou niet echt het lekkerste werk en ik waardeer heel erg wat zij (en mijn broer) allemaal voor mijn moeder doen.

Gisteren had ik bij eenzwaan snoepwinkel een doos met chocolaatjes gekocht met “Dank je wel” er op. Gewoon omdat het wel eens gezegd mag worden vond ik dus.

Heerlijk een omweg genomen langs een mooie brede Molenvliet, een echt vogelgebied en er zaten dan ook heel veel vogels te broeden.
Ik had mijn camera meegenomen om het zo nu en dan even vast te leggen.
Het was heerlijk weer om te fietsen en best al druk vanmorgen met fietsers, wandelaars, sporters en hondenuitlaters.

fazantBen jij verdwaald vroeg mijn broer, dus ik zei, nee ik kom nou speciaal eens voor jullie hierheen haha, wel leuk. Lekker een bakje gedaan, even op de tuin gekeken.

Ook een soort sentimental journey altijd want hij woont in het huis waar ik (net niet geboren) opgegroeid ben en tot mijn 20e gewoond.
Ik probeer altijd nog iets van het oude terug te vinden maar heel veel is dat niet meer.

Oowaterkipk de terugweg een langere route genomen omdat ik wist dat er ergens zo’n prachtig nest in het water lag van een meerkoet die ik zeker op de foto wilde zetten. (Echt een kunstwerk)
Bij elkaar denk ik zo’n 30 kilometer gefietst en vanmiddag nog een paar uur in de tuin gewerkt. Ik heb mijn gymnastiek wel weer gehad voor vandaag. Maar heerlijk was het wel.

Eendje 2Eendje 1

 

20 gedachten over “Een heerlijke dag……

 1. Ja dat ben ik ook hoor, ik weet ook dat het zijn manier is om te zeggen dat hij het leuk vindt dat ik zo onverwacht langskom. Sinds mijn andere broer overleden is heb ik eigenlijk een steeds betere band met hem gekregen en daar ben ik blij mee.

 2. Heerlijk zo’n dagje fietsen in de polders. En je familie verrassen is altijd leuk! Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt!

  OT: Ik loop een beetje achter met lezen bij je Anneke, maar ik haal het in. Ik denk dan soms, oh dat lees ik later wel als ik meer tijd heb of meer rust… want ik lees je verhalen en belevenissen graag. Maar nu is het een beetje opgelopen!

  1. Ik heb dat ook wel hoor Trees soms komt het er gewoon niet van dan heb je weer van alles te doen. Probeer een aantal wel bij te houden maar lukt ook niet altijd. Het is wat mij betreft ook vrijheid blijheid al vind ik het natuurlijk altijd leuk een reactie te krijgen 😉 ……

 3. Terug naar ooit

  soms gaat ze
  naar
  het ouderlijke huis dat ze lang geleden verliet

  de tijd heeft niet stilgezeten
  elke weg er naartoe is versleten

  misschien
  lijkt het alleen zo
  omdat ze vandaag niet meer door kinderogen ziet

  Heel graag gelezen en genoten van de mooie foto’s, Anneke.
  Lenjef

 4. Je hebt inderdaad mooie en speciale vogels gezien en wat leuk dat jij je broer en schoonzus bent gaan bedanken

 5. Ik moet hier gewoon wel strooien met complimentjes want je doet zoveel inhoudelijke dingen en allemaal met goede afloop. Nu weer: hup, dertig kilometer gereden. Da’s een flink eind hoor. En dan die foto’s. Ik barst van de bewondering en moet nu zelf ook eens wat gaan doen.

 6. Lekker tochtje was dat dus. Het huis waar ik opgegroeid ben staat er niet meer, jammer, anders had ik waarschijnlijk ook steeds naar een oude herkenning gezocht.

  1. Mijn broer heeft het huis natuurlijk ook helemaal verbouwd maar toch zie ik hier en daar nog oude dingen zoals een boom, of een brug over het water die al heel oud is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s