Niet de spijker op zijn kop maar ……..

Gisteren was het prachtig weer dus werk buiten gezocht, de straat voor het huis even van onkruid ontdoen leek me wel leuk, heerlijk in het zonnetje meteen ’s morgens al beginnen.

Aan de zijkant moest nog steeds een stukje betegeld worden dus ik dacht kijken of ik dat zelf kan, even nadenken hoe ik het zou gaan doen en toen begonnen en dat ging eigenlijk wel goed.

Het knapte lekker op, om de stenen op zijn plaats te houden sloeg ik hardhouten plankjes die ik nog had in de grond om ze te verankeren.
Dat ging allemaal goed tot aan het laatste plankje aan toe.
Of mijn concentratie minder was, ik weet het niet maar in plaats van dat ik het plankje raakte sloeg ik keihard op mijn duim.

En dat deed zeer, ik liep vlug naar binnen om mijn hand onder de kraan te houden, ik voelde me helemaal misselijk worden van de pijn en dacht, ik moet buiten gaan zitten zodat ik de buren kan roepen als ik het gevoel krijg dat ik van mijn stokje ga.
Gelukkig gebeurde dat niet, ik bleef een half uurtje zitten en nam een paracetamolletje in. Mijn duim was inmiddels aardig blauw aan het worden.

Toch nog maar het klusje afgemaakt en de straat afgespoten met de hogedrukreiniger maar echt prettig was het niet meer.
Vanmblauweduimorgen toen ik opkwam was ook de achterkant van mijn duim bont en blauw en als ik iets per ongeluk stoot kan ik nog aardig jubelen en als ik hem te lang naar beneden hou begint hij te kloppen.
Maar goed het zal iedere dag wel weer beter worden, toch sta ik versteld hoe vaak ik die linkerduim toch gebruik, iets waar je normaliter eigenlijk nooit zo bij stilstaat.

 

20 gedachten over “Niet de spijker op zijn kop maar ……..

 1. Oh Anneke…wat heb je nóu toch gedaan?? Stop je duim vannacht in het vriesvak als je naar bed gaat, dan is ie morgen een stuk minder dik 😉 Ik dol maar met je maar meen er niets van!
  Liefs Kakel

 2. Oh jeetje en je was zo lekker bezig! Een mens staat er inderdaad niet bij stil hoe lastig het is als je iets aan je handen hebt. Beterschap ermee! Ik zal duimen dat het snel weer over is 😉

 3. Dit vind ik rot voor je.
  Ik weet er zelf genoeg van want dit is mijn ook weleens overkomen.
  En dat dat misselijke gevoel erbij is goed herkenbaar.
  Tip van de HHH
  Neem volgende keer een schuimrubberhamer
  Komt veel minder hard aan!

  1. Ja dat zou voor mij een betere optie zijn. Of dan al die plankjes de grond in geramd waren weet ik dan weer niet natuurlijk. Het is gewoon dom om niet op te letten maar ja dat kan gebeuren.

  1. Denk inderdaad dat ie nog even gevoelig zal blijven. Wilde het graag toch afhebben en eigenlijk heb ik vandaag meer last dan gisteren omdat het nu opgezwollen is.

 4. Zonder kun je zelfs niet duimen voor iets…

  van onze beide handen zijn de duimen het meest onmisbaar
  en dan denk ik snel
  aan de fietsbel
  je moet zonder eens iets proberen te knippen met een schaar

  Hopelijk kun je die duim snel weer gebruiken, Anneke.
  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s