Kuiten kijken………

wielren1Hemelvaartsdag is bij ons in het dorp Wielrendag want dan wordt namelijk ieder jaar een wielerronde georganiseerd en het leuke is dat ik midden in het parcours woon dus heel de middag rijden er voor mijn huis getrainde kuiten langs op weg naar de overwinning.

Eigenlijk begint het al eerder ’s morgens met een wedstrijd en prestatieloop georganiseerd door een atletiekvereniging.
Traditie in onze straat is dat iedereen stoelen naar voren sleept en al of niet met visite gaat zitten kijken.
Het is een mooi gezicht om in een luie stoel met een bakje thee te kijken naar al die hardlopers en ook de manieren waarop mensen lopen is al een kijk waard. Iedereen heeft een eigen stijl.

Naast al deze wielrensportieve elementen op deze dag is het eigenlijk ook de leukste dag van het jaar in ons dorp (vind ik dan ) want er is ook nog kermis, alle horecagelegenheden zijn  geopend en een aantal winkels.

Al deze evenementen zorgen er voor dat er duizenden mensen op het dorp en de dijk zijn en dan kom je ook altijd weer veel bekenden tegen waarvan er bijzijn die ik eigenlijk alleen op deze dag maar zie en dat is best leuk.

Natuurlijk “moet” ik zo nu en dan naar de start en finish om foto’s te maken voor de krant en de uitslagen op te halen dus loop ik op zo’n dag ook aardig wat metertjes maar dat mag de pret niet drukken.

Nielson1Vanmiddag kwam er op de dijk nog een artiest optreden Nielson, ik had er nooit van gehoord en ik leek ook de enige die zijn nummers niet kende maar goed geen probleem. Ik was gevraagd door de eigenaar van ’t café waar hij optrad om foto’s te maken en dat heb ik dus gedaan. Natuurlijk ook nog even zelf met hem op de foto gegaan voor mijn “samen-op-de-foto-met-artiest-archief”. 😉 Niets menselijks is mij vreemd.

Net alle stukken uit zitten werken voor de  krant, straks cafénog doorlezen en opsturen. Een voordeel, ik kan niet te veel te drinken op zo’n dag omdat de verhalen anders te onwaarschijnlijk zullen  worden.  Maar ik moet zeggen mijn eerste kopje verse muntthee uit mijn eigen tuin smaakte ook wel heerlijk.

 

 

21 gedachten over “Kuiten kijken………

 1. Nee, ik heb ook nooit van die Nielson gehoord, Er was wel een ontdekkingsreiziger die zo heette maar die zal wel niet bij jullie komen zingen. Lijkt me heel leuk om daar een verslag van te mogen maken.

  1. Ja ik kwam die naam inderdaad ook tegen als ontdekkingsreiziger toen ik aan het Googelen was. Ik kende hem niet. De zanger was trouwens wel een aardige jongen, heb nog even met hem staan praten.

 2. Van Nielson heb ik wel gehoord, en ik zag ‘m pas nog bij DWDD. Leuk hè, de wielerronde 🙂 Het weer viel gelukkig mee. En muntthee uit je eigen tuin? Wat een rijk mens ben jij toch!
  Fijn weekend, Anneke.
  Liefs Kakel

 3. Leuke titel, leuk verslag en ik heb ook nog nooit van Nielson gehoord. Zal wel iets met de leeftijd te maken hebben..

 4. Ik heb wel van Nielson gehoord, ondanks mijn leeftijd ;-). Maar wij hebben ook altijd een wielerronde eens in het jaar en dat is ook altijd gezellig. Het begint met een dikke banden race, dan mag iedereen met een gewone fiets meedoen en daarna begint het van de jeugd tot de senioren. Bij ons is dat in juni en ik kijk er weer naar uit.

  1. Ja het is hier ook altijd een heel leuke dag om mee te maken en we troffen het met het weer. Haha nou ik kijk eigenlijk nooit naar die talentenjachten en zo dus ik mis nog wel eens wat namen.

 5. Persoonlijk hou ik niet zo van die drukte dat dat met zich meebrengt maar ik kan me goed voorstellen dat het voor jou een leuke en aangename dag was 🙂

 6. Wielrennen… pfff, ik heb in allerlei plaatsen in Nederland heel veel voetstappen liggen hoor. Vast ook in jouw dorp. Manlief heeft zo’n 25 jaar gefietst en we crosten het hele land door voor de wedstrijden! Ben blij dat het voorbij is en hij het zelf ook niet meer wil. Wel altijd gezellig zo’n dag hoor, vooral als het weer lekker is, de mensen zien het echt als een feestje. Ik had dan ook stoeltjes, koeltas etc. bij me en liep altijd een rondje ;-). Ik heb wel gehoord van de naam Nielson, maar vraag me niet wat hij zingt. Maar jij hebt weer een foto gescoord ;-). Mijn dochter heeft ook zo’n ‘wall of fame’ zoals ze het noemt, leuk!

  1. Ja dat zie je hier inderdaad ook hoor, hele families die meekomen. Vandaar dat de ronde bij ons ook wel populair is omdat er veel kledingwinkels open zijn , de horeca heel actief is en er kermis in. Kan me voorstellen dat je het ook wel eens zat was om altijd mee te gaan.

 7. O, wat een leuk evenement ………… ja, het word weer tijd voor al dit soort activiteiten …….. heerlijk, lekker buiten met veel mensen genieten 🙂

  1. Inderdaad het is heel gezellig om al die mensen langs te zien wandelen. Toen ik nog niet in deze straat woonde liep ik daar ook en dacht ik, o wat moet dat heerlijk zijn om daar te wonen en zo voor je huis te kijken en dat is ook zo. 😉

 8. Je zou je wel in goed gezelschap bevinden. Carmiggelt schreef vroeger wel toneelkritieken waar hij zelf niet bij geweest was en Bomans zoog vaak ook maar wat uit zijn duim. Maar wel een ontwikkelde duim.

  Hoe gaat het trouwens met die duim van jou?

  1. Als ik alles mishoud gaat het goed met mijn duim, moet niet ergens tegenaan stoten dus als ik aan het werk ben geef ik hem een stootkussentje. Dank je wel. Tja van wielrennen heb ik echt helemaal geen verstand dus ik luister goed naar de omroepers en pak daar een paar pakkende zinnen uit over de wedstrijd die verreden wordt. Heb nog nooit klachten er over gehad haha…. Soms moet je een beetje creatief zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s