Zeg het met bloemen……

Aaardbeienfgelopen vrijdag mijn belofte om mijn zus haar tuin te doen ingelost al had ik na een heel gezellige maar ook heel drukke Hemelvaartsdag er eigenlijk niet zo’n zin in.
Bovendien was het niet echt lekker weer, maar goed we waren toch maar op stap gegaan om plantjes te gaan scoren.

En wat is dat leuk als je zelf niet hoeft te betalen maar gewoon uit mag zoeken wat in haar tuin past, natuurlijk wel met haar overleggen wat voor kleuren ze wil, vast of eenjarig en waar ze van houdt.

Eerst naar de bloemenplantage, was er nog nooit geweest maar ze hadden wel leuke planten, hoewel niet veel vaste planten voor in de tuin.
De kofferbak was al ongeveer vol, daarna nog naar een andere bloemenzaak op een winkelcentrum, een winkelwagen van Albert Heijn gepakt en ook weer volgeladen met plantjes. Heerlijk om te doen. Daarna naar tuincentrum nummer drie de resterende vaste planten gehaald.

Heel de achterbank stond vol, er kon echt zomerbloeierniets meer bij en mijn zus zat ook nog ingebouwd met allerlei plantjes op haar schoot en bij haar voeten.
Het leek onwijs veel voor haar tuintje want zo groot is die niet nadat ze hem pas bijna helemaal heeft laten betegelen.

Inmiddels was het wat lekkerder weer geworden en begon ik met het kleine hoekje tuin dat ze nog heeft onkruidvrij te maken. Met een verfkrabber de wortels er uit halen, ik had minstens wel gedacht dat ze toch iets van tuingereedschap had maar verder dan een schepje en een bezem kwam ze eigenlijk niet.

Maar het lukte en daarna alles gaan poten, mijn zus nam haar bakjes voor haar rekening.
En daar zie je ook het verschil tussen haar en mij, zij koopt tomatenplanten, paprikaplanten, aardbeiplanten waar al vruchten aan hangen terwijl ik ze vanuit een zaadje opkweek. Maar goed ieder zijn stijl, niet iedereen vindt het nou eenmaal leuk om in de tuin te wroeten.

tomatenNa een paar uur werken ziet het er echt leuk uit en de autovol planten blijkt in haar tuin wel mee te vallen, we hadden echt niets te veel.
We sluiten de vrijdag werken lekker makkelijk af met een Chineesje.
Ziezo mijn fiets terugverdiend en mijn zus een mooie tuin, behoorlijk spierpijn en een heel zere duim maar het was heerlijk om te doen.

6 gedachten over “Zeg het met bloemen……

  1. Sinds ik geen tuin meer heb maar een balkon ga ik ook voor makkelijk en koop de de planten kant een klaar met paprika en pepers. Gewoon omdat de ruimte mij ontbreekt.

    Als ik je zo lees heb je de fiets meer dan betaald.

    1. Ja het was even aanpoten en die fiets is echt heerlijk hoor ondanks de wind en het mindere weer vandaag toch weer 25 km gefietst. Dat zou ik zonder hulpie niet gedaan hebben.

  2. Grappig, je bent al zo druk en doet zo’n tuin er dan gewoon even bij. Alsof je uit drie personen bestaat, want ook nog de krant en de zorg voor je zwager etc.

    Die duim zit kennelijk in de familie 🙂

    1. Voor mijn zwager kan ik nu niet zoveel meer doen, alleen zijn administratie eigenlijk en dat soort dingen regelen. Hij woont te ver weg om verder iets voor hem te kunnen betekenen. En ja eigenlijk had ik na zo’n drukke week helemaal niet veel zin maar goed voor wat hoort wat en als ik dan eenmaal bezig ben vind ik het ook wel weer leuk om te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s