Mag ik ze even voorstellen…….

Vandaag zou je het niet zeggen, hier regende het heel de dag, maar gisterenmiddag was het prachtig weer en zat ik lekker in de tuin nog een poosje te genieten.

Het was een va et vient van vogeltjesmusje vijver die of wat te eten zochten in mijn tuin of kwamen badderen in de vijver, de stenen in mijn vijver tussen het diepe en ondiepe gedeelte zijn daar ideale plekjes voor.

musjes

meer vogels

musje mees

En ook bij de vogeltjes geldt het recht van de sterkste en ik zag ook musjes “schelden” naar een soortgenoot die het waagde om mee te komen eten of zoals het meesje afwachten totdat die brutale mussen even wegwaren.

In mijn tuin scharrelt ook altijd een merel rond, hij zoekt wormpjes en eet vrolijk mee merelvan al mijn vruchten als die er weer zijn 😉 en deze winter met alle sneeuw kocht ik altijd een zak met goedkope appels die ik hem voerde en die hij of zij altijd helemaal opat.
En regelmatig verrast hij me met een concert hoog gezeten op de punt van het dak aan de overkant.

Gisteren zat ik even met een kopje thee in de SONY DSCtuin en opeens zag ik een merel zitten op de straat, een jonge merel, ik kon hem bijna aanraken, op mijn tafel zat er nog een en moeder merel was duidelijk bezig om haar kinderen (die groter waren dan zij is) even te laten zien waar de lekkerste wormpjes en beestjes te vinden zijn in mijn tuin.

Alsof ze haar kinderen even aan me voor kwam stellen zo schattig was het eigenlijk. Kon nog net mijn camera pakken, het zijn niet merelszulke heel duidelijke foto’s geworden omdat het natuurlijk heel snel moest allemaal.
En vandaag zag ik ze weer met zijn drieën in mijn tuin scharrelen, wat een prachtig gezicht is dat toch dat jonge spul, echt genieten hoor en ze zijn van harte welkom.

PS. merel1Mijn tuin lijkt wel geëxplodeerd te zijn, alle planten lijken wel als een raket de grond uit te schieten, niet mijn weer die regen allemaal maar wel heel groeizaam voor de tuin. Laat nu de zon maar weer komen om er ook nog van te kunnen genieten.

22 gedachten over “Mag ik ze even voorstellen…….

 1. Wat een drukte in je tuin zeg! Maar wat leuk is dat toch al dat leven rondom!
  Geniet ervan Anneke! En ja, die regen… is gewoon af en toe nodig hè ;-).

 2. Hier is het ook net Schiphol en de tuin lijkt wel ontploft te zijn in de afgelopen week. Onze kippen zijn alleen niet zo blij met al die regen. Ze hebben vandaag bijna de hele dag staan schuilen onder de bakfiets. En toen ze hun hok in gingen, bleken de vogeltjes alle graantjes te hebben opgegeten. Na wat boos gekakel heb ik hun bakje maar even aangevuld. ;o)

 3. Wat een prachtig verslag van een middagje in de tuin en je foto`s ervan zijn mooi geworden zeg.Mooie tuin heb je voor zo ver ik het kan bekijken.Ik herinner me eerdere blogs toen je je vijvertje zelf aan ging leggen .Ook zo mooi gedaan indertijd.

  1. Dank je wel ben er ook blij mee en heb er nu alle tijd voor. Heb wel geschreven over de vijver maar niet over het aanleggen want de vijver ligt er al 15 jaar dus toen blogde ik nog niet 😉

 4. Zowel de beschrijving al de plaatjes tonen aan dat je eigenlijk in een klein paradijsje woont. Het ziet er schitterend uit in de kopfoto. En dan nu ook nog levende have. Het kan niet op!

 5. Jij hebt met recht groene vingers en gevoel voor vogels. Een compliment als een moeder haar jonge grut voert 🙂 Je tuin ziet er geweldig uit. Zelfs in de regen blijft ie er fleurig uitzien. Elke ochtend iets nieuws om naar uit te kijken!

 6. Wat leuk om te lezen, jij geniet echt heel erg van je tuin he?! Bij mij zijn dit jaar de nestkasten leeg gebleven, ik denk door de aanhoudende kou. Dat jonge spul is echt enig!

  1. Oke ja jammer is dat dan, het nest van de merel zit ook niet in mijn tuin maar bij de achterburen zag ik maar ze scharrelen graag in mijn tuin omdat er weet ik veel wormen zitten.

 7. Ja wat is dit genieten hè Anneke, en wat heb je dit mooi kunnen fotograferen, super.
  Ik kan ook tijden in onze tuin of waar dan ook genieten van de vogels en de natuur.
  Heeeeerlijk het gezang van de merel iedere avond op de dakgoot klokslag 7uur,(zou hij een horloge om zij pootje dragen? 😉 en inderdaad de mussen die ontzettend kunnen ruziën met enorm veel herrie, en ja wij zullen een dezer dagen ook wel weer gaan kennis maken met nieuw vogelleven in de tuin, ik kijk er naar uit…..
  Liefsss, Hanny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s