Spannend………

imagesIk heb gek op detectives of goeie Sciencefiction, eigenlijk de enige programma’s/films waar ik echt voor ga zitten om te kijken want een andere film duurt mij meestal te lang om naar te kijken.

Maar soms vind ik het echt zo spannend dat ik teruggrijp naar een gedrag wat ik vroeger ook al had namelijk, even weglopen voor de televisie vandaan.

Toen ik nog klein was hadden we zelf nog geen televisie maar mochten we op woensdag- en zaterdagmiddag altijd bij mensen in de buurt die wel een televisie hadden kijken.
Met een hele groep kinderen stonden we voor de deur te wachten tot we naar binnen mochten, soms wel tussen de 10 of 20 kinderen zaten er dan op de grond te kijken naar dat wonder dat televisie heette.

Ik was altijd gefascineerd door spannende series, toen al, maar als het dan te spannend werd moest ik altijd even naar de wc of ging ik gewoon naar huis toe en keek het niet af.

Dat gedrag heb ik nu nog steeds dus Silent Witness, ik vind het zo’n mooie serie maar in de eerste plaats hou ik al niet van het snijden in mensen, als er ergens een operatie is switch ik meteen over dus zit ik soms met mijn handen voor mijn ogen.3b29cc3a-e7a7-4c39-8a94-97ac635d117f
Snap soms ook niet waarom ik er naar kijk maar ik vind het ook weer zo heerlijk spannend dan allemaal dat ik blijf kijken.

En nog steeds loop ik dus zo nu en dan even weg als het me allemaal te veel wordt en dan voel ik even of de deuren wel op slot zijn.
Soms denk ik wel eens waarom doe ik dat eigenlijk mezelf aan, zet gewoon dat ding af, maar ik kan het niet, ik blijf het mooi vinden en kijken.

Plaatjes internet

7 gedachten over “Spannend………

 1. De enige keren dat ik wegkijk is als er nare beelden op het journaal getoond worden. Bijvoorbeeld die vier gasten uit Eindhoven die een man in elkaar schoppen. Dan kijk ik gewoon ff naar beneden. Bij bloedprikken kijk ik ook nooit als de naald erin gaat 😉

 2. Haha, ik snap je helemaal. Vroeger kon ik heel goed tegen operaties en zo op TV, maar tegenwoordig niet meer. Ik vertoon zo’n beetje hetzelfde gedrag als ik alleen ben ;-). En als we samen zijn kijk ik altijd naar manlief om te kunnen ontdekken of hij het ook eng vindt… wat een mutsen zijn we hè…

 3. Ik heb dat niet zo erg, alleen als er iets met slangen op de televisie is, dan kijk ik weg. Ik heb namelijk een enorm slangen fobie. Ik kan er in een boek nog niet eens naar kijken.
  Zo zie je, iedereen heeft wel iets 🙂

 4. Ik houd ook van detectives op T.V. In boekvorm lees ik ze bijna nooit (glimlach)
  Ik vind dat gespeur en gezoek naar de dader erg interessant en vaak raden D…. en ik al vroeg wie de dader zou kunnen zijn.
  PS leuke foto!!!!

 5. Dat heeft Maria met horrorverhalen. Dat ze dan zegt: zet hem even op een andere zender… of doe het geluid uit, snel, snel… ik kan er niet tegen 🙂 En dan doe ik dat natuurlijk.
  Ik vond die detectives van Mrs Marple altijd wel leuk. Slim mens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s