Nieuwe vrijer…….

Zolang ik alleen ben heb ik wel edatingen aantal keren gedate, momenteel staat alles op een klein pitje, sterker nog ik date helemaal niet meer, ben ook niet meer zo zoekende, even helemaal geen zin meer daar in.

Mijn zus die een tijdje nadat ik gescheiden was haar man verloor vond het allemaal maar niets dat daten van mij.  Het moet op mijn pad komen was haar vaste kreet waar ze me mee om mijn oren sloeg als ik weer een keer met iemand afgesproken had.

Nadat ze een paar jaar alleen was ging ze ook een keer voor de grap zoals ze zei op een datingsite kijken en ze schreef zich zelfs in. Nou ik moet zeggen van op haar pad komen was totaal geen sprake meer, ze ging fanatiek daten, de ene man was nog amper verdwenen of ze had al weer met de volgende afgesproken. Zo bont had ik het nog nooit gemaakt.  Binnen een jaar stond haar score hoger dan ik in al die jaren gedate had.

dating3Een paar maanden geleden had ze weer een man leren kennen, een date gehad en ze liet de foto zien en op een of andere manier dacht ik dat kan wel eens iets voor haar zijn. Ze was er volgens mij ook wel aan toe aan een relatie.
En inderdaad deze man blijkt tot nu toe een blijvertje te zijn, hij is al verschillende keren bij haar geweest en vanmiddag kwam ze bij me om kennis met hem te maken.

Een aardige man en zoals ze samen zaten te praten had ik het gevoel alsof ze al jaren met elkaar getrouwd waren zo vertrouwd leek het allemaal al te zijn en ik gun het haar van harte.

Toen ze met hem ging daten heb ik me bewust wat van haar teruggetrokken, wij deden best heel veel samen omdat we toch allebei alleen waren. Ook de vakanties gingen we altijd samen op pad, de twee uitjes die we al afgesproken hadden doen we nog wel samen maar als het aan blijft ga ik met hem zei ze dus.

Ja zo gaan die dingen, natuurlijk doet het wel zeer, niet dat zij weer een partner heeft, ik gun het haar van harte en het lijkt me een heel aardige vent, niks mis mee, maar ben wel mijn vakantiemaatje weer kwijt en natuurlijk zullen onze uitjes ook wel minder worden. Zo gaan die dingen in het leven. Stel dat ik iemand had gevonden dan zou het andersom ook zo gegaan zijn.

Maar goed ook dat komt wel weer goed, ben toch niet echt zo’n vakantieganger dus misschien ga ik het dating1niet eens missen.
Of misschien komt er ooit ook bij mijn iemand waarmee het klikt, de wonderen zijn de wereld nog niet uit tenslotte.
Maar speciaal daar naar gaan zoeken, nee daar heb ik even geen zin in. Het moet gewoon maar op mijn pad komen. 😉

 

 

26 gedachten over “Nieuwe vrijer…….

 1. Ik begrijp je gevoel in deze. Je gunt het de ander van harte, maar jij blijft (weer) alleen achter. Ik kan je http://www.ouderalleen.nl aanraden. Leuke uitjes (ook binnen de diverse regio-clubs en dan zijn ze lekker in de buurt), leuke vakanties (al dan niet met kinderen) en dat allemaal met mensen die of gescheiden, of weduwe / weduwnaar zijn.

 2. Ach, weet je Anneke, ik heb precies dezelfde houding, al besef ik steeds meer dat ik steeds minder open ga staan voor een relatie. En alles heeft zijn voor en nadelen. Zowel alleen zijn, als met een partner samenleven.

 3. Ik vind het fijn dat jij het je zus gunt heel mooi ! En tuurlijk ga je de uitjes missen met je zus, maar het kan raar lopen dat je ineens de ware tegen zult komen 😉

   1. Ik begrijp wel wat je bedoeld, het is leuk zonder (geen verplichtingen, dat doen wanneer je wilt,geen rekening houden met ), maar loop je de juiste tegen het lijf die samen deelt is daar ook niks op tegen, maar daar hangt je geluk niet van af 😉

  1. Ja het is inderdaad dubbel en met zijn drieeën op vakantie, ik moet er niet aan denken hoor, altijd het vijfde wiel aan de wagen zijn. Dan voel ik mezelf helemaal zo zielig……. dan liever alleen.

 4. Ogenschijnlijk gelukkig…

  een mens is niet gemaakt om alleen te zijn
  wie het hart laat stelen
  kan vreugde en verdriet delen
  het kan ook de bron zijn van ongeziene pijn

  Velen zijn samen alleen, Anneke.
  Lenjef

 5. Het zal niet altijd even makkelijk zijn om je vakantie maatje te missen, maar ik kan me voorstellen dat je ook blij bent voor haar. Je wordt nu wel op jezelf teruggeworpen en dat zal even wennen zijn.

  1. Ja tof, pff ik kan toch niet anders, kan moeilijk er tussen gaan staan, laat ze maar iets leuks met die man opbouwen daar hoef ik niet zonodig bij te zitten. En ja dan moet ik gewoon weer verder andere dingen maar gaan doen.

 6. Leuk voor je zus maar inderdaad minder leuk voor jou. Maar ja, zoals je zegt, als het andersom was geweest was dit waarschijnlijk ook gebeurd maar dan in haar nadeel. Maar het is logisch dat ze nu voor hem kiest als het echt doorzet. Ik hoop voor je dat er ooit iemand toch op je pad komt want samen zijn is toch wel leuker als alleen zijn hoor!

 7. Goed geschreven,duidelijk hoe de teleurstelling je even in de greep houdt.Je hebt al vele goede raadgevingen en meevoelende reacties gehad Anneke.
  Ik zeg …..houd goede moed en een schouderklopje.Hier sla je jezelf ook wel weer doorheen.Ook al zijn zulke dagen zeer taai en moeilijk.

 8. Ik denk dat je zus dat goed heeft gezien (hoewel ze zich er kennelijk zelf niet aan houdt). Als het nu uit zou raken tussen mij en Maria (wat ik niet hoop maar alles kan, dat is mijn ervaring) zou ik nooit gaan daten. Zou er dan niks komen, nou ja, dan niet. Zo voelt het en dat hoort volgens mij ook een beetje bij het ouder worden. Dat soort van afscheid nemen zou ik niet continue aankunnen. Dan maar alleen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s