Pinkster…….feest??

PinksterenPinksteren ook weer achter de rug, gelukkig zou ik zeggen, ben blij dat alle festiviteiten weer een beetje voorbij zijn zo.
Het waren niet echt mijn dagen deze Pinksterdagen, het leek wel of iedereen weg was of bezig ergens mee. Zoon het weekend weg, buren op vakantie, zus aan de vrijerij, andere vriendin ook weg en zelfs mijn digitale vrienden(innen) lieten het eerste Pinksterdag helemaal afweten.

En hoewel het mooi weer was en ik een tijdje in de tuin ging werken, iets waar ik normaliter altijd vrolijk van word, had ik heel de dag zo’n unheimisch gevoel over me, melancholisch. Uit de wind in het zonnetje nog een paar uur liggen lezen maar iedere keer keek ik hoe laat het was en de dag leek gewoon niet om te komen voor mijn gevoel.

Tweede Pinksterdag wordt er in een naburig dorp altijd een grote bloemenmarkt gehouden en daar wilde ik naar toe. Het was redelijk grijs weer bloemenmarktmaar weinig wind dus op de fiets gestapt, ook een soort zelfbescherming om niet te veel te kopen dus.
Het was lekker om even te fietsen en rond te snuffelen en toch weer te veel meenemen op de fiets. Twee fietstassen vol, mandje voorop vol en nog een tasje aan het stuur.
Na een bezoekje aan mijn zus ging ik weer onderweg naar huis, maakte een ongewenste beweging  met mijn fiets, mijn E-bike die net wat harder ging dan ik gewend was en met een zachte landing kwam ik met mijn fiets ten val in het gras.

Gaat het wel, riep een mijnheer uit zijn autoraampje die het zag gebeuren, ja hoor riep ik, het gaat prima. Stapte gauw weer op en reed verder naar huis toe, mijn handen onder de modder, mijn jas smerig. Niet echt iets om mijn humeur wat beter te maken.
Thuisgekomen zag ik dat ik ook een tasje met plantjes miste en precies eigenlijk de plantjes die ik het leukste vond namelijk paprika’s en tomaatjes.

Mijn zus gebeld, die woont er dichtbij of ze even wilde kijken en waarachtig ze belde terug dat het tasje er nog lag.
Zin om alles te gaan poten had ik totaal niet meer. ’s Avonds vroeg mijn bed ingedoken want ik was het helemaal meer dan zat.

Eigenlijk gek wanneer een zondag Pinksteren heet of Pasen of andere feestdag ik het opeens erger vind om alleen te zijn, alsof iedereen het gewoon veel leuker heeft of het beter voor elkaar heeft dan ik.

Ik moet me momenteel echt flink opkrikken om mijn dingen te doen die ik moet doen en dat lukt depprrrpppdan nog wel maar alles gaat zonder bezieling en plezier. Soms is het leven gewoon niet leuk, hoop dat er gauw weer een bui tegenin komt en de zin om dingen te gaan doen weer terug komt.

13 gedachten over “Pinkster…….feest??

 1. Die komt vast wel weer. Heel herkenbaar wat je schrijft, we hebben allemaal weleens van die dagen. Knuffel voor jou (((((((((((((Anneke)))))))))))))

 2. Ik hoop voor jou dat die andere bui snel terugkomt. Zo ken ik je niet, maar ik kan het me wel voorstellen. Misschien dat een winterslaap helpt, daar is het nu wel weer voor 😉

 3. Och lieve Anneke, wat vervelend dat je weer in zo’n dip zit. Kop op meid! Ik hoop voor je dat er weer eens leuke dingen op je pad komen. Alle goeie dingen komen in drieën zeggen ze toch? Wie weet wordt het weer binnenkort beter zodat je lekker met plezier in je tuintje kunt wroeten, vind je snel een leuke baan en kom je zomaar die ene leuke vent tegen met net dat beetje meer! Dan weet je niet meer hoe je je tijd in moet delen ;-). Ik geef je hierbij een dikke knuffel!

  1. OT: kan je me een mailtje sturen? Ik wil je een e-mail doorsturen van “verzekeringssite.nl’ die vacatures hebben… misschien iets voor jou?

 4. Hoi Anneke, gevoelsmatig denk je dat gezelschap een andere kijk of beleving geeft, toch zijn er mensen die ondanks gezelschap “eenzaam”, zijn . Het gras is nergens groener met of zonder gezelschap. Pik het positieve van die dag, er was iemand die je vroeg of alles inorde was “dus je doet er toe”, dan waren de verloren plantjes toch niet “verloren”, laat de zon maar komen dan voelen we ons allemaal anders. Voor nou een digitale knuffel xxx

 5. Het zit je ook allemaal tegen. Denk je net een baantje gevonden te hebben, gaat het feest niet door. Je huis opknappen, zorgen om je zwager, je zoon…
  Ik hoop oprecht dat binnenkort plaatselijk héél erg de zon gaat schijnen en er dit jaar ook niet eer mee ophoudt. Sterkte en liefs, Anneke!

 6. Phoe …………. een erg herkenbaar stukje ………. ja, soms zou je willen dat er bij je geboorte een garantiebewijs zat dat het altijd leuk zou zijn……….. maar helaas. Hoop dat voor jou de zon in je leven weer snel gaat schijnen. Sterkte.

 7. Allemaal erg herkenbaar. Misschien ligt het ook aan het gebrek aan zonuren. In dat geval zou je je nu weer beter moeten voelen. Maar dat garantiebewijs van Minousjka kunnen we schudden hoor. Dat komt nooit. Enfin, het begrip Pinksteren is totaal aan mij voorbij gegaan. Wel leuk dat het eergisteren autoloze zondag in Hasselt was met veel brocanterieën, spelletjes, sport en rommelmarkten. En dan kom ik net dat ene boek tegen (voor een euro) dat me blij maakt.

  Ik wens je veel zon en dat het allemaal snel weer beter gaat. Dat verdien je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s