The Rose

IMG_5884Het prachtige nummer “The Rose” van Bette Midler is eigenlijk mijn meest favoriete nummer. Het vertelt mij dat liefde alles overwint.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet veel heb met rozen, sterker nog zal nooit rozen kopen en ik heb ze ook niet in mijn tuin.

Ik zeg altijd de enige rozen die ik mooi vind zijn mijn kinderen (die de achternaam Roos dragen 😉 )

Ruim twee weken geleden zaterdag voor de Moederdag kreeg ik een rode roos op het winkelcentrum. Er zit dan zo’n klein kokertje bij met een beetje water en ik zette hem thuis gewoon ergens in een hoekje in de keuken neer.

Na een paar dagen zag ik dat hij helemaal slap hing en ik dacht, ja je moet hem wel een beetje water geven natuurlijk, pakte het eerste de beste bekertje en gooide er wat water in en een dag later stond hij weer fier overeind en nu 2 1/2 week later is hij nog steeds niet verdord.

Sterker nog ik zag opeens op zijn steel kleine blaIMG_5887adjes tevoorschijn komen en dat bracht mij weer bij het nummer van Bette Middler.

En zo voelde ik dat ook echt als een soort teken, kijk eens Anna, zelfs zo’n “simpele” roos die je kreeg voor Moederdag heeft een enorme drang om te overleven, te groeien en nieuw leven te ontwikkelen en dat gaf me kracht om ook weer eens wat dingen aan te gaan pakken en eigenlijk voelde dat weer heel lekker aan.

En voor diegene die het nummer niet kennen:

16 gedachten over “The Rose

 1. Als er ÊÊn roos is die gemeend is gegeven dan is het wel die van je kinderen. Leuk dat hij het zo goed doet. Dan is het een roos met een boodschap.
  Fijn dat je er weer bent Anneke. Hopelijk voel je je inmiddels weer wat beter.

  Leuk te horen dat jij ook een fan van Cash en Carter bent. Het is heerlijke muziek, vooral als ze samen zingen.

 2. Natuurlijk ken ik de Roos van Bette!. Een hartverscheurend mooi nummer. Goed van je om weer positief aan de slag te gaan. Letters kruipen toch waar ze niet gaan kunnen 🙂
  Liefs Kakel

 3. Ja, dit nummer van Bette bezorgd me elke keer weer metersdik kippenvel!! Zeker ook de tekst, die zo goed is!!
  En wat fijn dat jou roos je weer een impuls gaf. Dat hebben we soms zo nodig als je het zelf even niet meer zien. Een dubbel mooi moederdaggeschenk 🙂

 4. Het is een schitterend nummer en leuk dat jouw roos bleef leven. Ik kreeg ook een roos bij de aspergeverkoper voor Moederdag. Dochter zette hem in een dun vaasje, de roos kon er amper in en opeens hing hij slap. Afgesneden, water erbij en binnen 3 uur stond hij weer! De rozen zijn sterk dit jaar ;-). En dat geldt ook voor jou Anneke. Fijn dat je er weer bent, jij bent ook sterk!

 5. Zeg het met bloemen

  ja, bloemen zeggen meer dan de mooiste woorden
  ze vertolken
  de gevoelens van vele volken
  waarvan vreugde en verdriet het hoogste scoorden

  Bloemen betekenen vaak het begin of einde van een verhaal, Anneke.

  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s