Dagje Maastricht

SONY DSCWe hebben niet alleen op terrasjes gezeten, hoewel dat wel heerlijk was met dat prachtige weer, maar we hebben ook nog een stukje cultuur opgesnoven en dat bracht ons in de Sint Servaasbasiliek, nu is mijn zus helemaal niet zo’n zonaanbidder dus die was allang blij even binnen bij te kunnen komen.

Allereerst gingen we zitten luisteren naar de uitleg over deze basiliek en daarna overal kijken en je voelt gewoon dat er in deze basiliek SONY DSCheel wat heeft plaatsgevonden maar dat vind ik dus van alle kathedralen, ik vind ze gewoon zo indrukwekkend en vooral de kerkers, waarom weet ik niet.
De meestal beetje bedompte geur, de prachtige gewelven, Β dat boeit me enorm.

Omdat mijn zus en ik altijd een souvenirtje SONY DSC(mag gewoon kitscherig zijn) kopen koos ik daar een speld met daarop de sleutel van de hemelpoort die Sint Servaas volgens de verhalen ontving. Daarmee kreeg hij de macht om zonden al dan niet te vergeven en de hemelpoort wel of niet open te houden voor diegene die aanklopt.

Terug in het zonlicht, een heel andere tijd en een terrasje met een koel biertje, ook niet verkeerd.
Zo lopend door de stad hebben we eigenlijk best veel gezien, heel vSONY DSCeel gelopen en zelfs nog een kerk bezocht waar we achteraf via de uitgang naar binnen gingen en zo “vergaten” om entree te betalen. Daarom hebben we bij de uitgang maar een kaarsje gebrand en wel de duurste hoor πŸ˜‰ , dit keer ook weer eens een echt kaarsje, ik vind die waxinelichtjes eigenlijk niet echt.

Weer buiten kunnen eten en daarna weer terug naar de tuin van het hotel waar het iedere avond drukker en gezelliger werd.
Thuis bleek SONY DSCde speld die ik kocht een goede keuze want daarmee kon ik mijn drie blaren op mijn voeten mooi mee doorprikken.

Wie wat meer wil weten hierover kijk op www.sintservaas.nl

 

12 gedachten over “Dagje Maastricht

 1. Wie, net als ik, bijna geen kerk overslaat en overal met open mond naar al dat moois, sinisters en altijd indrukwekkends staat te kijken, heeft geen extra woorden nodig om je te begrijpen als je die basilieken; kerken en kathedralen beschrijft. Zoveel oude kunst, zoveel nisjes, uithoeken. Het is altijd weer een belevenis. Maastricht echter, daar rijd ik alleen maar met de bus doorheen. Toch eens tijd nemen voor die Servaaskerk.
  Prachtig logje, mooie foto’s.

  1. Ja dat heb ik ook hoor dat gevoel van onmetelijke schoonheid. Het is zeker de moeite om er een keer te gaan kijken vind ik, het was voor mij de entree van 4 euro meer dan waard.

 2. Ja, ik ga ook altijd van die mooie grote, oude kerken binnen ……. vaak “voel” je de geschiedenis er hangen πŸ™‚
  Zo te lezen hebben jullie heerlijke dagen gehad in het Limburgse.

 3. Kerken, kathedralen, klein of groot, luxe of eenvoudig, man en ik moeten er altijd even naar binnen. Niet bij ons in ’t dorp natuurlijk, maar we kunnen ons net als jou en Plato vergapen aan de “bekleding”. Kind en ik steken ook altijd een kaarsje aan. Het voelt gewoon fijn om daar even te zijn. Heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad πŸ™‚

 4. Dat was dus een welbesteed dagje. Zo’n kathedraal is altijd de moeite waard. En Maastricht is gewoon een gezellige stad, Dus waarom ga ik daar eigenlijk nooit naartoe?

  1. Misschien om dezelfde reden dat ik nog nooit (behalve voor ziekenhuisbezoek) in Leiden ben geweest terwijl ik door je blog te lezen het wel een mooie stad vind. Misschien komt het er nog eens van.

  1. Ja heb regelmatig kerken en kathedralen gezien ook in het buitenland maar deze is echt wel de moeite waard om te bekijken. En Maastricht is een leuke levendige stad vond ik. We troffen het ook met prachtig weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s