Illegaal in Luik 2

De rondrit in het treintje was beSONY DSCst leuk, we kregen veel informatie alleen het treintje beschikte niet echt over schokbrekers dus we zaten lekker door elkaar te rammelen.
Foto’s maken was dus niet zo makkelijk en het resultaat was dus ook een aantal scheve foto’s en foto’s waar niets interessants op stond. En nog een paar wel leuke foto’s in Photoshop gefatsoeneerd. 😉

Maar we kregen toch wel een beeld van de stad zo, we reden 1 ½  uur en dat hadden we lopend nSONY DSCooit allemaal kunnen zien.

Het straatje waar de bekende Luikse schrijver Georges Simenon zijn inspiratie opdeed, Rue Roture, vroeger een volkswijk bij uitstek waar hij graag kwam. Zijn geboortehuis en het standbeeld van hem.

Ik vond het echt wel de moeite waard. We wilden daar heerlijk op een terras gaan eten maar mijn zus wilde eerst opzoeken waar de bus kwam die ons weer naar het station zou brengen.
Inmiddels waren we aardig afgedwaald dus ging ik het vragen aan een buschauffeur. Of hij me niet wilde begrijpen of me echt niet begreep of ik hem niet, ik weet het niet maar we kwamen op een plaats waar de bus echt niet kwam.

Dit herhaalde zich nog eenSONY DSC paar keer zodat we ongeveer ¾  uur van hot naar her gelopen waren en mijn humeur werd er niet echt beter op. In had het geprobeerd in het Nederlands, Engels, mijn beste Frans maar het leek wel of ik Spaans sprak.

Tot er een mijnheer was die ons echt wilde helpen, hij kwam er in het Engels ook niet uit en opeens, hoe het kan weet ik niet wist ik een paar vloeiende Franse zinnen ergens uit mijn tenen vandaan te krijgen,hij begreep het meteen en ik hem en toen bleek dat we vlak SONY DSCbij de vertrekplaats stonden.
Ik kon de man wel zoenen en wilde echt alleen nog maar weg, weg uit die stad, gewoon lekker naar Maastricht of Valkenburg en daar gaan eten.

Dus zo gedaan. Ik was niet echt kapot van de vriendelijkheid van de mensen daar, ook op de terrasjes niet terwijl een kop koffie bestellen in het Frans nou echt niet zo moeilijk is.
Dan begrijp je ook ineens hoe moeilijk het voor mensen is als ze in een vreemd land zijn waar ze de SONY DSCtaal niet spreken.
Maar al met al was het toch wel een leuke dag in Luik, we hadden prachtig weer en het is inderdaad wel een sombere stad maar toch ook wel dingen die de moeite waard zijn om te bekijken.

11 gedachten over “Illegaal in Luik 2

  1. Luik zou ik nou nooit uitkiezen om ‘ns te gaan bekijken. Ziet er altijd zo somber uit. En ik begrijp dat de mensen ook niet zo aardig zijn. Jammer. 😦

  2. Luik ziet er vanaf de buitenkant zo somber en donker uit. Het is geen stad die ik zomaar even zou willen gaan bekijken. Ik bedoel dat er steden zijn die ik dan liever zou zien, maar als ik de kans zou krijgen, zou ik ‘m niet voorbij laten gaan. Leuke rondleiding met je foto’s, Anneke. Je hebt in ieder geval een beeld gekregen van Luik in de tram.

  3. Leuke foto’s Anneke en verslag , Luik is echt een beeld van een industrie stad grijs en somber dat wel maar de Luikse markt op zondag een aanrader als je van markten houd 😉

  4. Eerlijk gezegd vind ik het niet echt een mooie stad en zoals Hanneke ook al zei klopt het echt, de mensen zijn vaak heel onaardig. Ik heb meegemaakt dat ze het vertikten om Nederlands te spreken met ons terwijl ze het wel degelijk konden spreken. Ze willen gewoon niet en doen echt net of ze je niet verstaan.
    Maar dat illegale uitje was voor jullie toch wel heel leuk ;-).

  5. Wat jammer hé, dat mensen als je een kop koffie koopt bijv. niet de moeite willen nemen om gewoon vriendelijk te doen, het is toch een kleine moeite ……….. maar ja, ik ben dat in Frankrijk ook wel tegen gekomen, zeker als je de taal niet goed spreekt, schijnt het dat men je af mag blaffen …………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s