Kaarsen

Ik hou van kaarsen, vind het gezellig druipkaarsenen niet alleen in de winter of donkere maanden maar ook nu steek ik al gauw een kaarsje aan als het tenminste zulk weer is zoals vandaag.

Momenteel ben ik bezig met mijn “oude” kaarsen op te maken en nog steeds zit ik te knoeien met kaarsen.

Vroeger vond ik niets mooiers dan met mijn vingers in het kaarsvet, op laten drogen en dan er af wippen en opnieuw in het kaarsje gooien of een stokje in het kaarsvet stoppen en deze in het vlammetje houden zodat het kaarsvet er af droop.
Of in een sinaasappelschil knijpen zodat de kaarsen lekker gaan knetteren.

De destijds populaire druipkaarsen waren voor mij uitgevonden de stukken kaarsvet die op de fles kwamen brak  ik er af en liet ik opnieuw smelten zodat er weer andere vormen ontstonden.

Ach ja sommige dingen veranderen blijkbaar nooit en ook vanavond had ik weer een kaars die helemaal uitbrand was maar nog wel een omhulsel had dat niet opgebrand was. Ik pakte een mesje en ging het in stukjes snijden en iedere keer gooide ik voorzichtig met een stokje weer een stukje van die oude kaars bij de brandende kaarsen.

En dan maar hopen dat ze niet uitgaan of over gaan lopen, alles onder het mom, geen oude kaarsen verspillen maar alles opmaken maar eigenlijk vind ik het gewoon nog steeds leuk dat geklieder met die kaarsen.

kaarsenEn ik heb een geldig excuus: Ben tenslotte een Kerstkind en ik denk dat ik de laatste 30 jaar op mijn verjaardag altijd wel een kaars of waxinelichtje gehad heb. Daar moet ik dan wel wat mee doen natuurlijk.

12 gedachten over “Kaarsen

  1. Wij branden hier ook zomers en ’s winters kaarsen. Maakt niet uit wat voor weer het is. Alleen als het erg licht blijft dan gaan de kaarsen in de zomer niet aan. Wel altijd een wierookje, dat hoort erbij.

  2. hahaha omtrent gespeel met kaarsen kunnen we elkaar de hand schudden hahah lekker vormen en knoeien heerlijk he en ondertussendiep genieten ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s