Jammie jammie

aardbeienVorig najaar kreeg ik een kasje in mijn tuin en mijn aardbeienplanten heb ik daar in laten overwinteren. In het voorjaar heb ik deze stekken allemaal uitgepoot in potten en ze groeiden voorspoedig.

Achteraf gezien had ik ze wel eerder mogen verpoten maar goed, dat moet ik ook Kruisbesallemaal nog leren hoe dat moet en vooral wanneer ik er mee beginnen kan.
Er kwamen bloemetjes in en ja hoor, de eerste aardbeien begonnen er te komen en vandaag was het zover, mijn eerste aardbei uit mijn kasje was klaar om genuttigd te worden en hij smaakte echt heerlijk.

Er zit aardig wat fruit aan tvijge komen weer, de kruisbessen, niet zoveel dit jaar als andere jaren moeten nog verder rijpen, de vijgen doen het heel goed dit jaar als die allemaal rijpen kan ik ze echt niet allemaal opeten maar de merels zijn er ook gek op.

doperwtenDe tomaatjes, zelf opgekweekt uit zaad doen het heel goed evenals  de mini komkommers, paprika’s, meloenen die goed groeien.
Grappig is ook de zien dat de twee ijsbergslaplantjes zich zo ontwikkelen dat laag op laag een vaste krop ontstaat en bij de doperwten hangen de eerste er ook al aan.

paprikaNiet alles is zo goed gelukt, de bonen zijn praktisch helemaal opgegeten door beestjes, een bloemkoolplantje gaat het denk ik nog wel doen en krijgt nog even het voordeel van de twijfel.
De mintplanten en de bieslook kunnen ook al volop geoogst worden.

Hettomaten is echt allemaal proberen van mij hoe dingen moeten en gaan slapen ik ben niet ontevreden eigenlijk. Ik weet wel wat ik volgend jaar niet meer zal doen en zo moet ik het ook gewoon leren allemaal, uit ervaring.

Maar ik denk dat het zo wel een fruitige zomer zo gaat worden in mijn tuintje/kasje.

12 gedachten over “Jammie jammie

  1. O, heerlijk hé!! Mijn aardbeien gaan ook opschieten. Verder heb ik paprikazaadjes geplant, maar ik ben bang dat dat niets gaat worden, net als de radijs. Nou ja, we zien wel wat mijn balkon gaat opleveren 🙂 In ieder geval een stuk minder dan jou tuin.

  2. Onze tuin is niet groot genoeg om er mmet een kasje te werken (lees; ik stel gewoon andere priorititeiten want als je wil kan er veel) .We experimenteren dit jaar met bonen in een pot op het balkon, gewoon voor de leuk én de mooie bloemetjes ! Maar die áárdbeien…mjammie, dát lijkt e wel een traktatie hoor uit eigen tuin .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s