Zompige Zondag

akeleiIk vond het vandaag een zompige dag waarom weet ik niet maar ik vond het woord zompig passen bij deze zondag en eigenlijk bij mezelf ook.

Geen vlees en geen vis vandaag, nergens zin in, buiten zitten en het niet lekker vinden, binnen de zon buiten zien en naar buiten willen.
img_6074.jpgIn de tuin werken maar geen puf, een boek lezen buiten maar na een kwartier al weer stoppen en dat lag niet aan het boek maar aan mezelf.

Dan weer binnen, dan weer buiten, kortom, ZOMPIG.

Nog wel met mijn camera een rondje door de tuin gedaan en om een uur of half vier met mijn boek en een dekentje op de bank gaan liggen.

Dan Brown voelde ik na 5 minuten al op dagleliede grond glijden en mezelf naar dromenland om pas om 7 uur weer wakker te worden.
Ik zal het wel nodig gehad hebben na een drukke week en weer een drukke week in het vooruitzicht maar het kan zomaar ook gekomen zijn van de vier roseetjes die ik gedronken had gisteren bij een barbecue.

zevenbladWat het ook was, een dag om gauw te vergeten die nog wel even zal gaan duren want ik moet nog twee stukken uitwerken voor de krant, nou ja morgen hoef ik er niet vroeg uit gelukkig dus mag het weer “nachtwerk” worden.

Hetgeraniums 2 weerbericht vertelt me dat het de komende week tropisch en zonnig gaat worden met zwoele nachten. Kom maar op, ik heb er zin in, echt warm en echt zomer………..

Oké de foto’s zijn alles behalve zompig en sommige vind ik zelf heel mooi geworden. De altijd fotogenieke Akeleien en de bossen met Geraniums, de heerlijk geurende Daglelies, het geadopteerde viooltje uvioolit mijn zus haar tuin die het zo goed doet. Zelfs het zevenblad, het meest vervelende onkruid in te tuin is gewoon een mooie plant om te zien. Eigenlijk te veel om op te noemen. Maar het is en blijft mooi om naar te kijken.

18 gedachten over “Zompige Zondag

  1. Zompig…. klinkt een beetje alsof je in een moeras weg zakt;-) Gelukkig zakte je alleen maar even in diepe slaap en dat moet kunnen hoor. Zondag is een saaie dag als je geen jong gezin meer hebt, voor uitstapjes is het vaak te druk omdat de “werkende medemens” dan op pad gaat en thuis verval je al gauw in klusjes doen . Nou ja , dan zijn dié in ieder geval klaar als het een drukke week gaat worden !

  2. O, dat vind ik wel een mooi woord voor zo’n dag : zompig. En als je geen afspraken of dringende verplichtingen hebt, kun je er ook aan toegeven , tenminste dat is mijn ervaring. Hoop wel dat je energie weer een beetje terug is voor weer een drukke week.
    En wat een schitterende natuur heb jij binnen hand bereik in je tuin zeg 🙂

  3. Toch zou ik er wel heel vrolijk van worden van al die kleurenpracht in je tuin. Maar ja, iedereen heeft wel eens van die dagen dat hij/zij z’n draai niet kan vinden. Zo van : ik wil wat maar ik weet niet wat ik wil. Een onbewuste zoektocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s