Montere maandag ???

Vannacht was het gewoon 3 uur geworden en voor ik sliep nog later dus toen ik vanmorgen opkwam was ik niet echt heel uitgeslapen eigenlijk en de zompigheid was nog niet helemaal verdwenen.

Maar prachtig weer en een mooi boek dus net gedaan alsof ik een vrije dag had en niets hoefde dus lekker gaan zitten lezen in het zonnetje.

Vanmiddag een siësta gehouden en daarna toch nog maar wat gaan doen, mijn inmiddels aardig gegroeide planten in het kasje wat meer ruimte geven. De vijver bijvullen, wat onkruid tussen de tegels weghalen en allemaal van die klusjes buiten, tussendoor nog even lezen in mijn spannende boek.
Heerlijk buiten eten en daarna binnen nog wat van die gezellige klusjes zoals afwassen en strijken, moet tenslotte ook gebeuren.

Het was ook eigenlijk een gek weekend, gisteren was het vaderdag en dan denk ik altijd even aan mijn vader natuurlijk, het was ook zijn sterfdag net als 22 jaar geleden toen hij op vaderdag overleed.

En vandaag 35 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder van Sanne, die helaas dood werd geboren.
Dus bedacht ik eigenlijk is het niet zo gek dat ik een beetje zompige dagen heb zo.
Vandaag even de brief zitten lezen die ik haar ooit geschreven heb omdat ik haar nooit heb mogen zien en dat gaf me toch wel weer wat troost.

En vanavond heb ik nog een kaarsje voor haar aangestoken omdat ze voor mij gewoon mijn eerste dochter blijft die ik nooit kan en wil vergeten.

12 gedachten over “Montere maandag ???

  1. Geen wonder dat je een zompig gevoel had Anneke en wat fijn dat je een klein ritueel hebt om haar even te gedenken.Sterkte Anneke

  2. Ja, het is niet gek dus ………… neem gewoon even de tijd om bij je vader en je eerste dochter stil te staan. Al die andere “belangrijke”dingen lopen echt niet weg.

  3. Soms realiseer je je pas later wat er echt speelt, en deze gebeurtenissen zijn zo met je verweven. Dan is een zompige dag alleen maar logisch. Ontroerend om te lezen van je brief aan Sanne.

  4. Dit blogje plaatst me weer even met mijn neus op de feiten,……ons Sterretje is bijna 7 jaar geleden overleden en mijn zus moet haar enorm missen als jij na 35 jaar nog feilloos het verlies aanvoelt,………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s