Komkommertijd…..

BijIMG_8143 mij is het letterlijk en figuurlijk komkommertijd. Bij de krant is het rustig, iedereen is op vakantie en de interviews die ik nog de laatste dagen gedaan heb willen ze allemaal liever over een paar weken geplaatst hebben omdat nu zoveel minder mensen het zouden lezen.

Deze week had ik vrij, er waren zelfs geen mailtjes binnen gekomen terwijl dat er normaal wel aardig wat zijn. Nou ja ga volgende week wel een rondje doen om te kijken of er hier in de regio nog wat te beleven valt zo in de zomervakantie dat kan soms verrassende dingen opleveren.

IMG_8137Maar ook letterlijk is het bij mij komkommertijd. In het voorjaar had ik minikomkommerzaadjes gepoot in mijn kasje (waarom was ik nou verbaasd dat het gewoon komkommerpitten zijn πŸ˜‰ ) en die zijn enorm uitgegroeid, twee heb ik er in mijn kasje staan en drie heb ik er in de tuin gepoot.
En daar is duidelijk verschil in te zien, die in het kasje zijn ongeveer 3x zo groot als die nu buiten staan, ondanks het toch warme weer van de laatste tijd.

SONY DSCDeze week heb ik de eerste komkommers geoogst en ze smaken heerlijk, het zijn minikomkommers met mijn timmermansoog schat ik ze dus een cm of 10/12 lang.
En als al die bloemetjes en inmiddels kleine komkommertjes die er al aanhangen hun best doen schat ik zo in dat ik dagelijks toch wel een of twee komkommertjes kan scoren. Lekker hoor als gezond tussendoortje en gewoon zo leuk uit mijn eigen tuin/kas.

Ben trouwens wel genept met de aankoop van twee paprika plantjes, dat blijken gewoon peperplantjes te zijn die nu al vol met pepers hangen, alleen die eet ik dus niet. Dus zal maar hier en daar eens vragen wie ik daar blij mee kan maken. IMG_7424

Dus voor mij mag het nog wel even komkommertijd blijven.

14 gedachten over “Komkommertijd…..

  1. Nou heb ze vanmiddag even geproefd, heb een halfuur het gevoel gehad dat ik in brand stond haha. Denk niet dat het dat gaat worden. Maar ik vind wel iemand die ze graag lust.

  1. Ja maar je mag toch wel van een verkoper verwachten dat hij de goede planten geeft, nou ja het is niet anders, vind er wel iemand voor. En de komkommers smaken heerlijk

 1. Lekker hoor, om alles uit eigen kas te kunnen eten, want de tomaatjes zie ik ook al hangen πŸ™‚
  Trouwens, waarom pluk je volgend jaar niet gewoon een paar zaadjes uit een paprika en stop die in de grond? Heb ik dit jaar ook gedaan, maar ja omdat het buiten staat heb ik nog geen vrucht, maar wel al behoorlijke planten. πŸ™‚

  1. Ja dat uit zo’n pitje zo’n enorme plant komt is gewoon een wonder eigenlijk en dat aan zo’n klein “draadje” zo’n komkommer blijft hangen. Wat is de natuur toch mooi.

   1. Ja Anneke daar sta ik ook van te kijken of het nu bloemen, plantjes of komkommers zijn en inderdaad bij tomaten zitten ook eerst van die lieve bloemetjes dus ze verwennen ons dubbel uiterlijk en innerlijk πŸ˜€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s