Chemie…..

Wat is chemie tussen mensen, ik kan het eigenlijk niet verklaren hoe het onstaat.

zomergastenIk kijk momenteel weinig televisie maar zomergasten is eigenlijk al jaren een van mijn favoriete programma’s.
Dus gisterenavond afgestemd op de eerste uitzending met Hans Teeuwen als gast en Wilfried de Jong als presentator.

Ik weet niet of iemand het gezien heeft maar ik vond het tenenkrommend, er was totaal geen chemie tussen die twee mensen. Zodat gesprekken stokten, beide niet goed wisten wat ze moesten zeggen en dan is 3 1/2 uur lang een heeeeeel lange tijd hoor. Ook voor de kijkers geen pretje vond ik, heb het wel afgekeken maar echt boeiend, nee dat niet.  Dan heb ik het nog niet over het roken van Teeuwen, dacht dat het allang verboden was op televisie om te roken.

Ik kreeg het idee dat ze blij waren als er weer een fragment gestart kon worden zodat ze even niets hoefden of moesten.
Nee ik vond het geen succes van twee kanten eigenlijk. Hoop dat het de volgende keer beter zal gaan.

Chemie tussen mensen, ja soms klikt het met iemand zonder dat je precies weet waardoor dat eigenlijk komt.

Ik had het toevallig zaterdagavond, zat nog even een mailtje te lezen op Max Meeting Point van mijn wordfeutclubje toen een man aanklikte voor een chat.
Ach dacht ik waarom niet, even een praatje en we raakten in gesprek over fotografie.

We hadden eigenlijk meteen een leuk gesprek, eens geen man die na drie zinnen vraagt of ik een arm om me heen mis pfff, die (on)zin hoef ik niet meer te horen, maar gewoon een open en leuk gesprek .

Hij vroeg of hij even zou bellen omdat het makkelijker ging dan chatten en hoewel ik eigenlijk zelden of nooit meteen een telefoonnummer geef deed ik het nu wel en we zaten gewoon tot 2 uur ’s nachts te praten over van alles.
Er was duidelijk een soort van chemie, dus afgesproken om het gesprek nog eens een keer voort te zetten.

Chemie tussen mensen, ik kan het niet verklaren, het is er of het is er niet en als het er is dan is het gewoon leuk.

Foto internet.

 

 

17 gedachten over “Chemie…..

 1. ja het is er of het is er niet ….Glimlach.
  Heb ook een tijdje gekeken en die filmfragmenten waren bijzonder. Soms zelfs schokkend te noemen.Ach heftige conflicten, hoge golven van ontzetting en op de duur rimpelen ze steeds minder heftig door de tijd.Alles vervaagd en en ligt op de duur verbleekt op het strand.
  Totdat een nieuwe golf opdaagt en het weer opnieuw begint.

 2. Chemie tussen twee personen is één ding, maar wat brengt je tot de beslissing om bv een chat te beginnen met een wildvreemde? Mensen nemen voortdurend intuïtief beslissingen, die al dan niet goed uitpakken. Dat is minstens zo intrigerend vind ik. Maar leuk dat het leuk uitpakte voor jou.

  1. Ja dat is altijd een keuze, tegenwoordig zeg ik standaard nee als iemand me uitnodigt voor een chat. Dan bekijk ik eerst zijn profiel voordat ik even terugchat. Maar het wordt steeds minder en vaak teleurstellend.

 3. Bijzonder is dat he, dat zoiets plots tot stand kan komen. De voelsprietjes zijn op dezelfde golflengte afgesteld.

  Een paar jaar terug raakte ik in gesprek met een vrouw op een fotografieforum.
  Het klikte zo goed, dat we inmiddels al jaren vriendinnen zijn. De klik was er direct na een eerste mailcontact en nog steeds.

 4. Ik heb een stukje gezien en precies een stuk waarvan ik dacht “moet dat nou?”. Over vingeren en dat Hans daar zo goed in was en toen ging hij het nog voordoen ook. Ik ben echt niet preuts maar dit boeide mij totaal niet. Misschien leuk voor mannen onder elkaar, maar ik haakte op dat moment af.

 5. Hans kan nog zo leuk zijn in de ogen van velen, maar ik vind het eigenlijk een beetje een zielepiet. Een cabaretier is het niet echt, hij schreeuwt zijn onvrede hilarisch de zaal in, maar veel verder komt hij niet. Warmte in een zaal creëren wil hij niet maar kan hij ook niet. Iemand die mij kan overtuigen van zijn talent als entertainer, moet van goede huize komen. Enfin, laat hem zijn gang maar gaan. Wie tegenwoordig wat lichaamsdelen kan uitspreken is al snel beroemd in Nederland.

  En jij hebt dus een fijn gesprek gehad. Prima. Isis45 wil dat je rationeel verklaart wat intuïtief tot stand is gekomen. Tja, dat lukt natuurlijk nooit. Geen reden om ervan af te zien. Het is wel eens fijn om de dingen in het leven te laten gebeuren en wie weet wat er uit voortkomt. Leuk voor je hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s