Fotomoment

Hoewel dit voor mij geen fotoblog is kan ik het soms ook niet laten. Ga momenteel veel fietsen en neem eigenlijk altijd mijn fototoestel mee.
Op een of andere manier ben ik heel erg gefascineerd door de meerkoeten in de polder, die broeien zich een ongeluk, het ene nest is net afgeleverd of er wordt al weer gesleept om het volgende nestje te produceren.  En sommige hebben echt paleisjes van nesten, terwijl het toch heel slordige bouwers zijn.
meerkoetenhuis1
En hoe meer ik de planten bekijk en fotografeer hoe meer ik me realiseer dat ik er eigenlijk zo weinig vanaf weet en zeker van de namen van planten. Aan de andere kant zo zittend in het gras zo nu en dan zie ik ook weer planten die ik wel ken. Toch maar eens een goed boek er over aanschaffen.
De distel een plaag in de weilanden maar echt zo’n mooie plant om te zien.  w DistelEn zeker als er dan ook nog zo’n mooie vlinder opzit, van mijn buurman hoorde ik dat het een geaderd witje is. vlinder op distel 1 Of de vele soorten grassen.

grassen

Het fluitekruid

fluitekruid 1 De springbalsemien in vele kleuren te vinden van wit tot aan donkerpaars/rood en alle kleuren daartussen in

spring balsemien
En de laatste, gewoon uit mijn eigen tuin, opgekomen van het wintervoer waarin ook zonnepitten zaten
IMG_8161

12 gedachten over “Fotomoment

  1. Grappig dat je dat zo zegt: iets kan een plaag zijn maar toch is het zo mooi. Tja, omdat mensen zich in feite op de voorgrond dringen in de natuur. En dan kan iets een last zijn en toch heel goed. Ik heb last van zevenblad in de tuin. Maar het is eetbaar en goed tegen jicht. Ik heb overal moederkruid in de tuin, maar het is goed tegen migraine. Enzovoort. Eigenlijk doen we te weinig met wat ons wordt aangeboden door de natuur. Maar zit het in een potje, dan gebruiken we het graag.

    1. Ik was in de vakantie op bezoek bij een Heks en leerde daar ook weer veel over kruiden ook onder andere over zevenblad en toen zag ik het ineens anders. Ik wist er al een hoop maar toch weer bijgeleerd, ik ga er nog een blog over schrijven. Ze doen hier in de buurt ook een soort cursus of workshop zoals dat met een mooie Nederlands woord heet “eten uit de natuur” . Daar ga ik een keer mee aan doen.

  2. Wat leuk om vooral je laatste reactie te lezen: ‘toen zag ik het ineens anders’ 😉
    Regelmatig pluk ik wat zevenblad uit de tuin om door een salade te doen.
    Er is zoveel moois, ik ben benieuwd naar je blog erover!

    1. Ja ik wil nog even de foto’s bekijken die ik gemaakt heb van alle teksten en planten hoe ze gebruikt mogen worden. En dat te bedenken dat jij een van mijn inspiratiebronnen geweest ben om er met mijn camera vaker op uit te trekken haha. Vind dat nog steeds leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s