Een geweldig team

Vanavond hadden we de laatste vergadering voor het Huttendorp dat volgende week gehouden wordt bij ons DSC00102in het dorp, een oude liefde waar ik toch weer als vrijwilliger ben gaan helpen. Een paar jaar geleden was ik gestopt omdat het niet te combineren was met 4 dagen werken en mijn werk voor de krant er nog bij. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en toch nam ik ieder jaar wel een vrije dag om toch nog een beetje te helpen.

Maar nu heb ik weer meer tijd en het gewoon lekker weer opgepikt. Allereerst was ik gevraagd om de financiën weer op de rails te zetten en dat heb ik gedaan maar goed zo rolde ik van het een in het ander en het is eigenlijk nog steeds zo leuk om te doen.

Dit jaar is het 31e jaar dat het georganiseerd wordt en ik ben vanaf de oprichting erbij betrokken geweest.
In al die jaren heb ik de vrijwilligersgroep zien wisselen van jong naar oud en alles wat er tussenin ligt.

Momenteel zijn er allerlei leeftijden in de groep met veel “jonge honden” er bij en dat is alleen maar leuk. Ik beperk mezelf tot de financiële afhandeling en vind het alleen maar leuk om te zien dat deze jonge gasten die nog niet zolang geleden zelf meededen enthousiast en met leuke ideeën komen. Ondersteund door de oudere garde maar wel eigen verantwoording krijgen.

hut bouwenEn zo hoort het ook, soms nog wat onzeker om op een vergadering het woord te nemen maar wel hun mannetje staan. Zo leuk om te ervaren eigenlijk dat ze hun vrije tijd er toch insteken om straks zo’n ruim 200 kinderen weer een onvergetelijke week te bezorgen.
Heb er weer zin in en met mij het hele team, het enthousiasme straalde er vanavond van af en zo leuk dat ze de verantwoording die ze kregen ook opgepakt hebben en het zo goed mogelijk willen doen.

En dan lijken leeftijden gewoon weg te vallen en werken zowel de ouderen met meer ervaring samen met de nieuwelingen en dat heb je gewoon nodig om dit jeugdwerk in stand te kunnen houden.

 

6 gedachten over “Een geweldig team

    1. Ja het blijft gewoon zo heel erg leuk, huttenbouwen, knutselen, sport en een nachtje slapen. De kinderen leven er helemaal naar toe, komen er zelfs soms eerder voor terug van vakantie of houden rekening met het op vakantie gaan.

  1. Ja, leuk is dat om zo’n groep vrijwilligers in de loop der jaren te zien veranderen. Zo heb ik ook mijn eerste stappen binnen besturen gezet, en ik heb er nooit spijt van gehad, want het was een leuke tijdvulling, maar ik heb er ook zo veel van geleerd. Van vrijwilligerswerk kun je alleen maar rijker worden, of het nu jeugdwerk is of iets anders.
    Heel veel plezier volgende week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s