Computer gedoe

computerIk heb al best lang een computer, nog begonnen met MS DOS en later een computer met Windows.
Toen ik die kreeg ben ik een cursus gaan volgen om de eerste beginselen te leren.
De eerste zin die de leraar zei vergeet ik nooit “Een computer kan alleen kapot als je hem laat vallen”.
Dat knoopte ik in mijn oren en ik ging volop zitten uitproberen op mijn computer in allerlei programma’s, ik vond het heerlijk om te doen eigenlijk.

En natuurlijk raakte ik wel eens wat kwijt of deed ik wat fout maar ik had mezelf de regel gegeven dat als ik iets niet zeker wist en er werd gevraagd “ja of nee” ik niet verder ging en het eerst uitzocht hoe het moest.

Laat ik het even afkloppen maar ik heb verder nog nooit ellende met mijn computers gehad, ieder jaar laat ik hem even nakijken en schoonmaken van allerlei programmaatjes die er toch ergens binnenkomen.
Ben altijd heel voorzichtig geweest om van alles maar te downloaden en voor gasten had ik een speciaal account aangemaakt waar ze dan op mochten werken zonder dat ze mijn gegevens of instellingen konden beschadigen.

Mijn zoon werkte ook altijd op dat account.
Dat ging goed tot een paar weken geleden, een vergadering van het jeugdwerk bij mij thuis en een van de vrijwilligers vraagt of hij even wat uit mag draaien.
Natuurlijk zeg ik en voor ik ook maar even over kan schakelen op de andere account is hij al aan het werk en logt in bij Hotmail. Hij is snel klaar en we gaan vergaderen, ik denk er verder niet zo over na.

Tot ik de volgende keer mijn Hotmail wil openen, ik had mijn 3 e-mailadressen die ik heb daar gekoppeld zodat ik ze alle drie makkelijk kon bekijken. Opeens ben ik er twee kwijt. Ik baal als een stekker. De ene doe ik eigenlijk niets mee dus dat is niet zo erg maar de andere krijg ik nog regelmatig e-mails binnen.
Nu kan ik ze nog wel op mijn tablet lezen maar het is me nog steeds niet gelukt om ze opnieuw te koppelen en daar baal ik dan van.
Dan ben ik zoveel jaren altijd voorzichtig en dan let ik even niet ocompututp en gebeurt er zoiets.
Nou ja volgende week wil ik hem toch even wegbrengen dus vraag ik het wel in de computerwinkel of ze er even naar willen kijken maar lastig is het wel.

 

 

9 gedachten over “Computer gedoe

  1. Dat heeft misschien niets met je gast te maken. Hotmail is sowieso bezig geweest om gekoppelde mailadressen te ontkoppelen om de een of andere reden; heel irritant inderdaad.

  2. computers zijn verdraaid lastige machines soms. Ik heb nu Window 8 op de computer is wel even puzzelen hoor.Jouw probleem is denk ik wel op te lossen dacht ik. Ken je geen nerd die je snel even wil helpen?

  3. Tjonge zeg, dat jij je computer elk jaar na laat kijken. Ik heb daar eigenlijk nooit over na gedacht, maar het klinkt wel logisch.
    Wel balen dat je die koppeling kwijt bent, maar die zal vast wel teruggezet kunnen worden hoop ik.

  4. Vreemd, een adres kan niet zomaar wegraken als iemand eens in Hotmail werkt. Dan heeft ie toch rare dingen gedaan. Enfin, het zal wel op te lossen zijn, maar het is toch raar. Nog meer nee leren zeggen Anneke.

    1. Ja inderdaad ze vinden het wel makkelijk dat ik dingen uitdraai voor hen, althans voor het jeugdwerk is het dan eigenlijk, alsof mijn inkt niet op kan raken en dat kost ook aardig wat geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s