Hun stinkende best doen…..

Gisteren vertelden de buurvrouw dat hun afvoer verstopt zat en dat er vanmorgen al vroeg irioolemand langs zou komen om er naar te kijken, misschien komen ze ook bij jou nog wel, zei ze omdat haar afvoer dus gewoon bij mij in de tuin zit.

Ik hoor het wel zei ik als ze er moeten zijn. Vannacht slecht geslapen, lag om 3 uur geloof ik nog wakker dus vanmorgen zo uur of 8 dacht ik iemand te horen lopen langs mijn huis.
Gauw mijn bed uit, snel gewassen en aangekleed en naar beneden gegaan, doe de achterdeur op en ik zie dat ze dus al heel mijn terras open gegraven hebben.
Mijn regenton die helemaal vol zat na die stortbui van maandag hadden ze leeg laten lopen op de straat, kortom een zootje was het en het stonk vreselijk.

Nou ben ik ’s morgens al niet op zijn best en zeker niet na zo’n kort nachtje dus ik vroeg netjes waarom hij niet even aangebeld had voordat hij in mijn tuin de boel open ging gooien. De buren zeiden dat u er vanaf wist, zei hij.
Dat wel maar niet dat u meteen zonder overleg heel mijn tuin open gooit, dan belt u toch eerst even aan lijkt mij. Afijn zo kwamen we niet verder en het was gebeurd had ook geen zin om verder te gaan staan ruziën.

Maar baalde er wel aardig van, had zelf gewoon mijn ton dan liever in de vijver leeg laten lopen is toch zo’n 200 liter water.
Mijn planning liep daardoor ook helemaal in de war en ik had meteen heel de dag nergens zin meer in, nog wel wat zitten werken voor het kinderwerk maar verder riool 1kwam er weinig uit mijn handen.
Zo tegen de middag hadden ze het allemaal weer voor elkaar, de man wilde nog wel mijn straat verder afspuiten maar ik zei dat ik dat zelf wel zou doen, zag het al helemaal gebeuren dat ook mijn ramen en de rest onder die zooi zaten die uit dat riool gekomen was. Nou ja vooruit de gootsteen van buurvrouw liep weer door.
En mijn plan om een poort met slot naast mijn huis te maken zodat er niemand meer zomaar mijn tuin in kan lopen ga ik wel heel gauw uit(laten)voeren.

 

13 gedachten over “Hun stinkende best doen…..

  1. @allemaal Ben blij dat jullie ook zo reageren. Kreeg het idee bij die man dat het heel normaal is dat iemand zo alles openmaakt zonder even aan te bellen en ging aan mezelf twijfelen of ik nou zo’n zeur was dat ik dat niet normaal vond.

  2. Nou, weet je Anneke, het zal dan misschien wel normaal zijn dat die mannen zonder vragen alles open maken, wat nodig is, maar het is natuurlijk niet normaal dat ze zonder vragen privé terrein betreden, en dat is jou tuin. Jou tuin is een verlengde van je huis, en daar mag ook niemand zonder het eerst te vragen binnen stappen. Dus je stond helemaal in je gelijk!! Het maakt je wel weer scherp, want zo’n slot van een tuinhek vergeet je makkelijk om te laten repareren, maar nu dus niet meer.

  3. Tja, het is de mentaliteit van dat soort bedrijven. Ik heb ooit eens zo’n zelfde situatie meegemaakt. Nu heb ik een huurwoning en daar heb je kennelijk weinig over te zeggen. Ze trokken een stuk van afscheidingsheg weg,groeven een enorm gat, werkten en gooiden de zaak weer dicht. De voortuin was een ravage, het gat naar de buren was meer dan een meter en overal lagen stenen en scherven die uit de grond mee waren gekomen. Zo zijn ze, ze hebben gewoon niks met de huurder te maken. Enfin. bij die ene keer is het gebleven maar daardoor begrijp ik dit stukje nu haarfijn. 🙂

    1. Ik heb ook een huurwoning maar dan heb ik toch nog wel rechten, althans dat lijkt mij wel. Mijn straat ligt nu ook weer schots en scheef dus daar moet ik ook weer mee aan de slag maar goed, het is niet anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s