Oeps, ben weer wakker

Ik werk nu ongeveer een jaar of 15 of misschien al zelfs langer voor mijn krant en ik merkte de laatste maanden bij mezelf dat ik soms niet de inspkrantiratie had om er leuke verhalen van te maken en een beetje op mijn routine werkte.
De zomertijd, komkommertijd voor de krant, het mooie weer werkte daar ook wel een beetje aan mee.
Alles op het laatste nippertje doen en dan maar insturen, eigenlijk niet zo’n heel goeie instelling. Met excuses voor mezelf  “Onder druk werk ik het beste”.

Gisterenavond had ik een artikel zitten schrijven voor een bedrijf,  ik had het nog door zitten lezen en was er eigenlijk zelf ook niet helemaal of ik kan beter zeggen helemaal niet tevreden over. Het miste gewoon een beetje spirit dat voelde ik zelf ook.

Het bedrijf had gevraagd of ik het van te voren even wilde laten lezen dus dat had ik gedaan en vanmorgen kreeg ik een vernietigende mail terug dat ze er niet blij mee waren en eigenlijk hadden ze helemaal gelijk.

Ik ben er vanmiddag maar meteen naar toe gegaan om mijn excuses aan te bieden en gezegd dat ik het zou herschrijven en dat heb ik vanmiddag gedaan en ik moet zeggen het leest veel lekkerder en sprankelender dan het vorige verhaal.

Het gaf me ook voor mijn andere artikelen eigenlijk wel weer inspiratie om er wat krant 1leuks van te maken. Ik denk gewoon dat ik dit even nodig had.
Heb me dus ook voorgenomen om voortaan mijn artikelen eerder te schrijven zodat ik tijd genoeg heb om het nog een keer door te lezen, te veranderen of te corrigeren.

Ik zeg dus voornemen, ik ken mezelf een beetje, maar ga er echt voor want ik vind het nog steeds leuk om te doen en dat wil ik nog wel even houden zo.

18 gedachten over “Oeps, ben weer wakker

  1. Zo’n wake-up call hebben we denk ik allemaal wel eens nodig om weer te beseffen wat we hebben en wat het ons waard is. En weet je, als je dan besluit er weer vol voor te gaan, gaat dat eigenlijk bijna altijd ook wel weer lukken, ……… tot de volgende wake-up call (tenminste, zo werk het bij mij) 🙂

  2. Goed dat je teruggefloten bent dus. En sterk van je dat je dat hier gewoon opschrijft.
    Fijn dat nu de concentratie weer terug is om een beter stuk te schrijven. Hebben ze daar nog op gereageerd?

    1. Ja ik kreeg een reactie, had het nieuwe artikel naar ze toegestuurd. Prima artikel zeiden ze, kan zo geplaatst worden. Bedankt voor de goed service. Dat is toch ook wel sportief van hen om zo te reageren. En gaf me ook wel een goed gevoel.

  3. Je kunt toch ook niet altijd zo gespannen staan Anneke. Af en toe kan het gebeuren dat iemand je even een zetje moet geven! Fijn dat het de 2e keer wel naar je zin was. Je hebt het wel druk met die artikelen zeker, hoeveel schrijf je er in een week? En dan de bezoekjes nog?

    1. Dat is waar Trees ook met schrijven kan het soms wel eens niet lukken. Ik heb gemiddeld zo’n 3 of 4 dingen waar ik naar toe ga en die ik thuis weer uitwerk met daarbij nog alle mailtjes die binnenkomen doorlezen, eventueel aanpassen en verwerken. Blij dat ik dat nog heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s