Facebook

IMG_8937Ik zit al een paar jaren op Facebook, ik begon er mee doordat mijn neven uit Australië op Facebook zaten en zij zo nu en dan berichten er op gingen zetten.
Bellen en schrijven komt meestal niet zoveel van dus zo bleven we toch nog een beetje van elkaars reilen en zeilen op de hoogte.

Dat is voor mij ook het leuke van Facebook.
Zelf plaats ik er ook zo nu en dan berichtjes op en ik vind het leuk om foto’s er op te zetten die ik gemaakt heb.

Minder aangenaam vind ik de dingen die de laatste tijd steeds vaker langskomen zoals allerlei filmpjes die ik niet hoef en wil zien of reclames voor van alles en nog wat en dan heb ik het nog niet over die dingen zoals het is de week van de zoon, dochter, moeder, vader weet ik veel al die onzin dingen, die ik met regelmaat weer langs zie komen dus Hoezo week van dit of dat ??? Hoeveel van die weken zijn er dan per jaar. Dat is niet aan mij besteed. Sterker nog heb wel overwogen om alleen al daarvoor van Facebook te gaan zoals ik dat ook ooit deed van Hyves waar dat ook schering en inslag was.

Toch heb ik deze week ook positieve IMG_9066dingen ervaren met Facebook.
Ik zit deze week bij ons in het Huttendorp als vrijwilliger, vandaar ook even geen tijd om te reageren of te lezen, het komt wel weer.
Het is onwijs gaaf, vreselijk druk en prachtig weer, ruim 200 kinderen inmiddels en een knotsgekke groep vrijwilligers, kortom gewoon een week feest voor mij.

Vorige week besloten we nog een Facebook pagina te openen voor het Kinderwerk en al meteen werkte dit medium want bij de voorinschrijvingen was het heel druk dankzij Facebook.

Dinsdagavond hadden we de officiële opening van het Huttendorp en een bevriende collega fotograaf maakte een teamfoto die ik op de pagina van het Kinderwerk plaatste. Ik zag, omdat ik beheerder van deze pagina ben, dat de foto binnen een dag 1884 keer bekeken is en dat vind ik toch eigenlijk best heel leuk.
ZoIMG_9051’n score heb ik op mijn weblog nog nooit gehad 😉

Facebook, het zal voor mij altijd een soort haat liefde verhouding blijven houden, ergernis en plezier, maar voorlopig hou ik het nog maar even.

 

20 gedachten over “Facebook

 1. Die week van en zo … dat je die zo vaak voorbij ziet komen is omdat de bericht-schrijver meestal geen datum noemt, en de delers niet opletten. Ik zag laatst bij een vriendin een ‘vermist’ berichtje voorbij komen. Eentje die ik al eens had gezien. En ja goor, het was een berichtje uit december. Een beetje doorlikken en het was duidelijk dat de vermiste al lang weer thuis was. Dat heb ik ook aan mijn vriendin doorgegeven. Die daar blij mee was en het bericht verwijderd heeft.
  Mensen zijn soms zulke kuddedieren en in hun poging de wereld vanaf de bank te verbeteren delen ze de meest onsmakelijke dingen. Ach ja, iedereen zijn meug.

  1. Ja die dingen bedoel ik dus, en dan heb ik het nog niet over al die spelletjesverzoeken die ik dus niet doet. maar goed heb me nu geloof ik overal bij al kunnen melden. Maar soms is het ook wel leuk.

 2. Zulke berichten zijn wel vervelend ja juist omdat het zo vaak gebeurt op Facebook.Verder vind ik Facebook wel grappig vooral de candycrush

 3. Ik voel het net zo. Vaak periodes van heel leuk…soms de balen ervan…
  Het leuke is dat ik in contact blijf met vrienden, kennissen, oudcollega’s en medebloggers. Dat is het me toch wel waard.

 4. Nee, liefde voor Facebook heb ik nooit kunnen opbrengen, maar helaas, ik moest wel anders kon ik geen account bij Spotify krijgen. Staaltje van belangenverstrengeling dus…

  1. Ja zo werken die dingen samen he. Ik vind het wel leuk om foto’s op te plaatsen die ik maak op mijn zwerftochten door de polder. Krijg daar ook leuke reacties op maar al die reclame dingen hoeven van mij niet.

 5. Nou, ik kan je zeggen, ik heb dezelfde haat-liefde verhouding met fb. Inderdaad, door al die onzin en die commerciële akties …………… en ook voor mij geld, maar door fb heb ik wel weer contact met mijn nichten in Amerika, en dat is dan weer hartstikke leuk

 6. Ooit was ik op hives en facebook. Bij allebei ben ik weggegaan. Het is niets voor mij.Maar iedereen heeft recht op wat hij/zij zelf wil.
  groetjes, Ria

 7. Hetzelfde heb ik, ik vind de contacten, vooral met overzeese vrienden, heel erg leuk. Je blijft toch meer op de hoogte van het wel en wee. Maar ik kijk ook niet naar al die berichten hoor, snel doorscrollen of er nog iets leuks komt. Ik heb mijn account al een keer verwijderd, maar ben toch weer teruggekomen omdat ik bepaalde contacten miste. Dus ik blijf ook nog maar ;-).

 8. Facebook komt bij mij erg dom over.
  Hoeveel honden en katten, borden met eten enz. al niet gezien heb.
  Straks schakel ik mij naam om in die van mijn boek, want daarvoor wil ik het wel gaan gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s