Apies kijken..

Het is eigenlijk ieder jaar hetzelfde, de Reiger 3kzaterdag na de vakantie wordt er altijd van alles georganiseerd en ik had dan ook vijf evenementen waarvoor ik uitgenodigd was om iets over te schrijven voor de krant.
Dat was me een beetje te veel van het goede dus ik reduceerde het tot drie dat vond ik na zo’n drukke week wel genoeg.

Reiger 5kDat bracht me ook weer op de fiets richting Loetbos waar de eigenaar van het kanoverhuurbedrijf afscheid nam.
Een keer per week ga ik altijd met een vriendin wandelen. Zij gaat op haar beurt regelmReiger 8katig samen met haar dochter op pad, zij fietsen en haar dochter skeeleren.
Ze doen dan samen een soort spelletje, wie ziet het eerste een reiger maar dat noemen ze dan aap omdat dat korter en makkelijker is om te zeggen en snel te reageren.

Dat vond ik zo grappig dat ik als ik nu door het Loetbos of de polder fiets ook vaak denk, he een aap, dus afgelopen zaterdag maar eens besteed aan “apies kijken”.
Reiger 4kEr zijn genoeg reigers in de polder te zien, valt me ook dat er momenteel heel veel zilverreigers zijn terwijl ik vroeger eigenlijk bijna alleen de grijze reigers zag.
Ik vind reigers prachtige vogels, zolang ze tenminste uit mijn tuin en vijver blijven want dat heeft me al heel wat vissen gekost. Reiger 7k

Bij een reiger lukte het me steeds dichter bij te komen en ik hoopte dat hij een keer een prooi zou vangen. Het weer was er voor om te blijven zitten alleen mijn afspraken lieten het niet toe.  Maar dat komt vast nog wel een keer desnoods in mijn eigen vijver 😉

Op onderstaande foto is blijkbaar veel te halen, 2 reigers, meeuwen en zelfs een ooievaar nadat de sloot uitgebaggerd was.

SONY DSC

20 gedachten over “Apies kijken..

  1. Leuk Anneke . Mooie foto’s, ooral de laatste. Onze vijver was 2 keer slachtoffer van reiger. Zelfs nadat ie veranderd was in een rotstuintje kwamen de reigers regelmatig op het dak van het tuinhuisje om te kijken waar hun gratis eetsalon gebleven was.
    Groetjes, Ria

  2. Ik ben niet zo van die “apies” Vind het eigenlijk maar vreemde beesten, maar hier in de omgeving zitten er erg veel. Er is zelfs een boom waar zeker wel 6 nesten van ze zitten.
    Op die laatste foto staan dus allemaal lekkerbekken, die hopen dat er een heel lekker maaltje opgebaggerd is 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s